בית HOURRÉ באזור LABASTIDE VILLEFRANCHE, צרפת, תוכנן על ידי Collectif Encore.

הגג המקורי של הרפת הישנה קרס וגרר את הקומה העליונה מטה והפך את המבנה שלה ליער אחד גדול של שברים, כשהחדר המרכזי הפך לקרחת היער. "ראינו מה נוצר והחלטנו שלא נשנה כלום", אומר האדריכל Collectif Encore. המשימה שעמדה בפניו הייתה, כיצד לשפץ אסם ורפת ישנה בגודל 700 מ"ר בתקציב נמוך? קליפת בניין האבן שנותרה שלימה, הושארה, הדלתות הפכו לדלתות הזזה חיצוניים שנעלמים עם פתיחתם, מסגרות עץ קיימות נותרות חשופות, דלתות האסם הפכו לחלונות ואומצה אסתטיקה פרובינציאלית כפרית. חדר האמבטיה בגודל 25 מ"ר הוא כבר לא רק חדר אמבטיה – הוא הופך לספריה, לסלון, לחדר משחקים או לכל מה שתרצה.  "אנחנו תמיד יוצרים מרחבים שיודעים לעשות כמה דברים במקביל", מסביר האדריכל.  בית המגורים המשפחתי הדו קומתי הזה, משקיף על חבל הבאסקים הצרפתי, לנוף עוצר נשימה. חדר רחצה חיצוני משקיף לעבר הגבעות העגלגלות, שאשפר להתבונן בהן שעות ארוכות עם כוסית יין מבעבע צונן ביד. הבית רוחש חיים עם כל תושביו – בני אדם, חרקים, עצים, ציפורים, פרחים ותולעי אדמה, הבית ממציא עצמו מחדש מדי יום. בית חי הוא בית מאושר, כך אדריכלות הופכת את החיים ליפים יותר מארכיטקטורה.