בית הממוקם באחת השכונות הוותיקות והפסטורליות שבצפון תל-אביב, נבנה לפני כעשור ובעליו החדשים, זוג בשנות ה-40 לחייהם עם שלושה ילדים בגילאי העשרה, שיפצו אותו לטעמם. הבית שמצאו תאם למידותיהם וצרכיהם, בממדיו ובמיקומו. מעטפת המבנה היתה, טובה, תמירה, יפה ויציבה ועם זאת, נדרשו עדכונים שיצרו בדיעבד שינוי מהותי בנראות ובזרימה בין החוץ לפנים ובדינמיקה בין האגפים והחללים (הבית תוכנן במקור על ידי האדריכל חקי זמיר).

 

דורית סלע שביצעה את העיצוב המחודש, בחרה להשאיר ולהעצים את האלמנטים היפים שהיו בבית: הקיר שתחם את גרם המדרגות הצפות הוסר, אז נחשפו עמודי הברזל הקונסטרוקטיבית שנעטפו עתה בזכוכית שקופה שנתנה למדרגות מראה של טיוב מרכזי ומאוורר. בתצורתן החדשה הן מהוות FOCAL POINT פיסולי של ממש על רקע מערכת קיר עוצמתית ומרהיבה מברזל שתוכננה CUSTOM MADE ומלווה את חלל האירוח כולו. רצפת עץ האלון הטבעית הכהה לוטשה והולבנה, הפרופיל בלגי ומסגרות הברזל נותרו והעצמו הודות לרצפה הבהירה, למטבח בגווני ברזל ואבן וספריית ברזל מרהיבה גופי התאורה הישנים הוחלפו לחדשים המשמרים אסתטיקה גיאומטרית, מינימליסטית ואדריכלית שמעצימה את גובה החלל והופכת אותו למשוחרר ואוורירי. פרגולת הקש התוחמת את איזור הישיבה החיצוני הוחלפה ועוצבה כהמשך ישיר של תקרת הבית הבהירה. אלמנט המעצים את הקשר הבלתי אמצעי בי חוץ לפנים שהודגש גם על ידי פרטי הריהוט.

 

 

 

הגוונים שנבחרו לחללים השונים הם מונוכרומטיים וטבעיים שמשרים אחידות ורוגע. על מנת ליצור רבדים ועומקים השתמשה סלע בטקסטורות, דוגמאות, חומרים ופרטי אמנות שמעניקים למרחב נופך מתוחכם, עשיר, חמים ופרסונלי. סלע בחרה להעצים את ההשתקפויות הנוצרות הודות לחלונות הויטרינה הגדולים ויצרה הכפלה של שטחי האירוח. כך למשל יצרה סימטריה בין פינת האוכל החיצונית וכן הסלון החיצוני והפנימי שמצויים בציר מקביל לפינות הפנימיות ונראית כשהתקפות המשכית שלהן. צבעי האבן והברזל ממשיכים גם בחלל המטבח שתוכנן כציר נקי, מינימליסטי ופונקציונלי במיוחד. החלל מוסגר בעזרת כניסה מברזל שהיתה במקור. הארונות הגבוהים עשויים חומר יצוק שנראה כברזל וחזיתותיהם בגוון אפור כהה אלגנטי ודרמטי. האי במרכזו בגוון אבן. שולחן אוכל עגול זכוכית שקוף במטבח לישיבה משפחתית נוחה מול הגינה והמנגל.

 

 

אלמנט משמעותי ביותר בחלל הציבורי היא מערכת הקיר- ספרייה שמתחילה כבר מדלת הכניסה לבית, מלווה את גרם המדרגות וממשיכה לסלון, שם היא משמשת כעמדת מולטימדיה. בעלת הבית, חובבת קריאה מושבעת, בעל הבית חובב מושבע של אסתטיקה ואמנות כך שזהו ציר המחבר בין תחביביהם ומציג אותם לראווה. המערכת שתכננה סלע עשויה ברזל ומשלבת בין תאים פתוחים לרווחה וסגורים בקומפוזיציה א-סימטרית שתוכננה בקפידה. גוון החזיתות האטומות, מבעדן עוד ספרים רבים, נצבעו בתנור בגוון המתכתב עם הצבעוניות הניטרלית בחלל.

 

 

 

 

 

סלון הבית תוכנן כחלל נוח, מוקפד וארטיסטי. מערכת הישיבה נוחה ומפנקת במיוחד ומייצרת מעגל שיחה אולטימטיבי. בולט במיוחד שטיח האספנות המרהיב שדוגמתו מעוררת ומעשירה את החלל. עוד בולטים בחלל פרטי אמנות שבני הזוג אספו לאורך השנים בהן יצירה של האמן אינגו מאורר ונוספים. קומת המגורים העליונה הוקדשה לבני הזוג. ילדיהם זכו לממלכה משלהם במפלס התחתון שמואר ומאוורר במיוחד הודות לחצרות אנגליות שתוכננו במקור. סלע תכננה עבור בני הזוג חדר עבודה וחדר שינה רחב ידיים ומפנק , חדר רחצה ענק ובמרכזו אמבטיה FREE STANDING, מרפסת גדולה המחברת בין חדר ההורים, חדר רחצה וחדר עבודה. חדר הארונות גדול, נוח, מואר פרקטי ויפה כשהכניסה אליו מדלת זכוכית מעושנת. בהמשך המסדרון חדר עבודה גדול עם חדר רחצה ובו מספר מכשירי כושר.