Matera היא אחת הערים העתיקות בעולם, עם שרידים של יישובים עוד מהתקופה הפליאוליתית. רובם במערות טבעיות, המהוות את הגרעין העירוני המקורי של העיר, במחוזות Sassi, אתר מורשת עולמית. הן הורחבו לאורך אלפי שנים והפכו למבנים מורכבים, עם רשת מורכבת של רחובות, סמטאות, חצרות פנימיות, שכונות, חומות הגנה עתיקות, מגדלים, מחסנים, מרתפי יין ובורות מים.

בלב מחוז סאסי, מבנה נטוש וקדום המוקף חצר פנימית, שוחזר והסב את חלליו לבית מלון. השחזור חשף את עבודות האבן המקוריות עם הקמרונות וריצוף אבן מקורי הנקרא "a chiancarelle" ונותר מבנה היסטורי, מרחב אותנטי וטהור. מערות ששימשו כחללי מגורים, הפכו לחדרי מלון מעודנים.
מתחת לפני הקרקע עליה עומד המלון, ממוקמים שמונה בורות מים בצורת פעמון, עדות למערכת הקודמת לאיסוף מי הגשמים ודוגמה מצוינת לקיימות. מי גשמים הועברו דרך מרזבים, צינורות ניקוז ותעלות עד לבורות המים המחוברים למגורים. ניתן לבקר בבורות מים דרך מעברים פנימיים צרים ולתפוס את המשמעות העמוקה והקדומה ביותר של המקומות הללו, של הארץ הזו.

Architects: Daniela Amoroso
photographs:
PierMario Ruggeri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
הבית שפורח בלב סיאול
עיצוב פנים
הבית שפורח בלב סיאול
  שמו של הבית, Hwa Hun, פירושו בקוריאנית "בית פורח" – רעיון שהפך לעיקרון
אותה משפחה, חיים חדשים: הבית שתוכנן מחדש חמש שנים אחרי
עיצוב פנים
אותה משפחה, חיים חדשים: הבית שתוכנן מחדש חמש שנים אחרי
  גם המציאות הביטחונית השפיעה על הבחירה בבית החדש. המשפחה חיפשה בית פרטי שבו
תרנגול של כפרות וכדור פורח: סיפורה של ברכת השנה טובה
עיצוב פנים
תרנגול של כפרות וכדור פורח: סיפורה של ברכת השנה טובה
  לפני 120 שנה, צצו כרטיסי ברכה לשנה טובה שיש בהם אלמנטים מסורתיים רוויים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.