דן והילה ישראלביץ' תכננו בית בראשון לציון, אשר מבעד לחזית המסתורית שכוללת גווני בזלת שחורה כהים עזים, לוחות מתכת מבריקים וסורגי עץ, מתגלים פיצ'רים חווייתיים כמו מרחב מגורים בהיר, מינימליסטי ומרענן, חלונות ויטרינה עצומים שמכניסים את הגינה פנימה ובריכה שמהווה חלק אינטגרלי מהבית.

 

חשבתם שבית חייב לכלול מבחוץ גג וחלונות? כדאי שתחשבו שוב. ניכר שעל הבית שתכננו האדריכלים הילה ודן ישראלביץ החוקים הללו אינם חלים. לדבריהם, "בתים לא חייבים או אמורים להיראות 'בתים'. הם אמורים לספק בטחון, הגנה, ותחושות חיוביות. זהו. ולכן כאשר הבית אינו נראה בית, אנו יוצרים מחדש בכל פעם את השביל, המעבר או הכניסה, כדי לפתות את האדם להיכנס למבנה הלא ברור שאנו יוצרים. הבית בחזית הכניסה בחלקו מוסתר ועם ניצול מוטיב, הזמן, ההליכה מתגלה הבית. בחזית המבנה, רב הנסתר על הגלוי, ולאחר כניסה אל המבנה, הבית נפתח במלוא עוצמתו, במרחב, בפתחים כלפי הנוף או אל הגינה והחצר, ואלו יוצרים דרמה ושינויים תחושתיים שמשתנים גם בעזרת האור הטבעי שנכנס למבנה ומשתנה במשך כל שעות היום בהתאם למיקום הפתחים והגאומטריה שלהם. הבית רגולרי בגאומטריה והרעיון האדריכלי הוא למשוך את האדם אל המבנה- מוטיב שמשתלב בהתגלות המבנה ובמיוחד בהסתרתו. היות והמבנה מוסתר או לא נראה כבית, אנו משתמשים בפיתוי למשוך האדם הפנימה אז מתגלה תמונה שונה לגמרי ונגלה הקשר הטוטאלי בין פנים לחוץ שמתבטא בפתחים ארוכים וגדולים".

 

 

המגרש המרובע עליו נבנה הבית הכתיב את גבולותיו אותם משלימה בריכת השחייה לכדי קובייה שוות צלעות. בקשתם של בעלי הבית מצמד האדריכלים היתה לייצר עבורם מרחב מגורים שמאפשר מחד פרטיות ומאידך פתיחות מרבית לגינה שתאפשר להם להנות משתי הזירות במידה שווה. את האתגר הזה הם פתרו בשני מישורים: החזית הקדמית וקומת המגורים נאטמו בעוד החלל הציבורי שמשתרע על פני כל קומת הקרקע נפתח לגמרי לגינה המוריקה ולבריכת השחייה שתוכננה ועוצבה בשיתוף חברת פלגים. כך שטח המחייה למעשה כמעט הוכפל.
לדברי אבנר צדוק, בעלי חברת פלגים, "צמד האדריכלים הצליח ליצור חלל ציבורי אליו מחובר אזור הבריכה במפלס אחד ומה שחוצץ ביניהם למעשה הוא חלון ויטרינה שקוף. הבריכה מהווה חלק בלתי נפרד מאיזה הסלון והמטבח והיא ממשיכה אותם בקו רציף הודות למישור האחד ולריצוף החוץ והפנים שעשויים מחומר וגוון זהים. מי שיושב בבית חש שהבריכה היא חלק אינטגרלי מהחלל וזוהי חוויה שונה ועוצמתית".

 

 

הבית משתרע על פני שלוש קומות- בקומת הכניסה תוכננו כאמור כלל הפונקציות הציבוריות בהן סלון ומטבח שצופים האחד לשני וכמובן פינת אוכל גדולה לאירוח רב משתתפים. הילה ודן הדגישו את שתי החזיתות האחוריות- אחת מהן פונה לכיוון הגינה והשנייה תוכננה כקיר ארוך שמפריד בין הסלון ופינת האוכל לבריכת השחייה שבולטת הודות לממדיה האלגנטיים וגווניה הרעננים שמוסיפים חן רב ועניין בחללי הפנים. המדרגות מעלה מובילות לקומה המגורים שכלפי חוץ נאטמה ונצבעה בשחור ונראית כקובייה אוורירית ומרחפת. בקומה זאת ממוקמים מאסטר השינה של בני הזוג בה ניכרת תשומת הלב לדיטיילים הקטנים. מעל גב המיטה של השניים נמשך חלון רוחבי לאורך הקיר ומאחוריו ממוקם חדר הרחצה שעוצב באלגנטיות אותה לרוב זוכים לראות בבתי מלון יוקרתיים. בהמשך הקומה ממוקם גם חדר השינה של בנם הצעיר.
בקומת המרתף ממוקמים חדר קולנוע ביתי אקוסטי לחלוטין וכן שתי יחידות המגורים של ילדיהם הבוגרים. קומה זאת תוכננה בסגנון פאב אנגלי יוקרתי ובולטים בה רצפת פרקט עץ אלון בהיר וקירות מחופים עץ כבד שמסתירים מבעדם שפה של ארונות אחסון.

אדריכלות ועיצוב: דן והילה ישראלביץ,ישראלביץ אדריכלים.
בריכה: חברת פלגים
שטח בנוי: 290 מ"ר
מיקום: ראשון לציון
הדיירים: 5 נפשות
צילום: מוש גיטליס