נווה מדבר: הבית בישוב כרמית שבנגב עושה כבוד לנוף המדברי הנשקף מבעד לפתחים.

בתום שנים במהלכן עברו בני המשפחה בין בסיסי חיל האוויר השונים, הגיע גם זמנם להשתקע בבית קבע גדול ומרווח. הלוקיישן לא פחות ממדהים- ישוב קהילתי בנגב הצופה לעבר נופים משגעים. לא בכדי אחד האלמנטים המושקעים בבית, אותו עיצבה עבורם מעצבת הפנים רינת קינן, הם הפתחים מבעדם נשקפים מראות מדבריים יפיפיים

 

 

זהו ביתם של בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, להם שלושה ילדים, שבחרו לבנות את ביתם בישוב קהילתי מתפתח בדרום, אחרי שנים ארוכות במהלכן גרו בשיכוני משפחות בבסיסי חיל האוויר ברחבי הארץ. הקרקע שרכשו ממוקמת ממש מול הנוף המדברי המשגע אותו הם מכירים היטב וכה אוהבים.

 

 

הם פנו למעצבת הפנים רינת קינן על מנת שתעצב עבורם סביבת מגורים פונקציונלית וחווייתית שתשדר חמימות ותהווה מרחב עוטף ומכיל עבור ילדיהם וחבריהם. קינן, שאחראית על עיצוב הפנים, השכילה לייצר את אותה אווירה אסתטית ומוקפדת כבר משביל הגישה לבית אותו תכננה מבמות פודסט מרובעות, מחופות אבן שיי גריי, בגבהים שונים.

 

 

עם הכניסה לבית נגלה מראה מרשים במיוחד הודות לתקרת העץ שמיתמרת לגובה של 3.5 מ’ ונצבעה בגוון לבן אטום. קורות העץ המולבנות מוסיפות ממד של חמימות ומקנות לחלל מראה אורגני וכפרי.

 

 

“בני הזוג שיוו לראות את הנוף המדברי פרוס מול עיניהם בכל רגע נתון לכן בחרנו לעבוד עם פתחים שעשויים מברזל אמיתי מבית Arteferro המתמחה בחלונות בלגיים עשויים מברזל”, משתפת קינן. “הצלחנו ליצור מסגרת מרשימה לנוף המרהיב בזכות העובדה שמדובר בפרופילים מדוקקים במיוחד- מראה שלא ניתן להשיג בעבודה עם אלומיניום אלא רק באמצעות פרופילים מברזל. בתוך כך, לאורך זמן התלבטנו בנוגע לצבע הפרופילים- שחור או לבן, ובסופו של דבר בחרנו בשחור מכיוון שהוא מוסיף ממד דרמטי וממסגר את הנוף”.

 

 

בני המשפחה אוהבים מאוד לארח לכן תכננה עבורם קינן מטבח גדול, מואר ומרווח ובו שפע של מקום אחסון מבעד לחזיתות במראה כפרי שנצבעו בצבע אפוקסי ובהיקפם גשר תאורה המורכב מפסי צבירה. במרכז החלל אי גדול ומרשים, מעליו תלויים שלושה גופי תאורה משתלשלים בשחור וזהב שנראים כתכשיט. החלון הצרפתי הענק משקיף אל הנוף והופך את חלל המטבח לחווייתי. מכשירי החשמל אותם שילבה המעצבת תואמים את סכמת הצבעים הנעימה של החלל הציבורי.

 

 

אחד החללים המרשימים בבית הוא מאסטר השינה של ההורים שתוכנן כחלל גדול, מואר ומפנק. קינן השכילה לתכנן עבורם פתרונות אחסון חכמים כדוגמת ארון בגדים שתוכנן וחולק ל”צד שלה ולצד שלו” שדלתותיו מחופות זכוכית בגוון חול. במרכז חדר השינה מיטה זוגית גדולה במיוחד מרופדת בד איכותי ורחיץ שמקנה לה מראה יוקרתי ובד בבד נותר פרקטי ונוח לתחזוקה. על גבי קיר המיטה הודבק טפט בגוונים רגועים ושקטים שמקנה לחלל מראה אותו אנו רואים לרוב במלונות בוטיק. שתי שידות לילה, שהות בצורתם בגוון שחור, הוצבו לצידי המיטה ועל גבן פריטים ייחודיים אותם בחרה קינן בקפידה יתרה. עוד נהנים בני הזוג מארון טלוויזיה פרקטי וגדול ובו מקומות אחסון נוספים.

הדיירים: זוג ושלושת ילדיהם
עיצוב פנים: רינת קינן
פתחים: חברת Arteferro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
עיצוב פנים
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
  בתוך כך האדריכל בועז שניר שהיה אמון על האדריכלות, עיצוב הפנים והתכנון, ביצע
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
עיצוב פנים
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
  מעצם היותן, רובן ככולן של המשפחות מתפקדות כמערכת דינמית שמשתנה באופן תדיר –
דבר נציבות הסחר האיטלקית
עיצוב פנים
דבר נציבות הסחר האיטלקית
    קוראים/ות, אדריכלים/ות ומעצבים/ות יקרים/ות, לאור החברות העמוקה והמתמשכת בין איטליה וישראל, אני

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*