לעיתים, כל מה שצריך בכדי לחולל שינוי גדול בדירה קיימת הוא לחשוב מחדש על הגדרת הפונקציות והחללים במרחב. כך גם בדירתם של משפחה, שבנם הבכור פרח לא מזמן מהקן, אותה התאימה מעצבת הפנים שלומית זלדמן לצרכיהם החדשים. בהזדמנות זו הוחלט לבטל את שירותי האורחים הסמוכים לכניסה, כך המטבח, שהיה כלוא עד כה, נפתח לעבר החלל הציבורי, אקט ששיפר משמעותית את הדינמיקה בין השוהים בחללים וכן את חווית המגורים.

השיפוץ המאסיבי שערכה מעצבת הפנים שלומית זלדמן בדירה שממוקמת באחת השכונות הצפוניות והשקטות של תל-אביב, שינה את פניה מקצה לקצה. שטחה כ-120 מ"ר והיא כללה טרם השיפוץ שישה חדרים שהפכו עתה לחמישה.
מעבר למתיחת פנים רצינית בוצעו בה שני שינויים מבניים שיצרו שינוי מהותי. האחד: הריסת שירותי האורחים בכניסה לבית שהגדילה באופן משמעותי את חלל המטבח המקורי- יתרון מהותי עבור בעלת הבית שמרבה לארח ולבשל. השני: יצירת מאסטר שינה משודרג בו חדר הרחצה פתוח לעבר חדר השינה והפיכת הממ"ד לחדר ארונות משודרג.

 

 

"בתכנון החדש קיבלה בעלת הבית מטבח פרללי עתיר במשטחי עבודה שפונה לעבר פינת האוכל והסלון ומאפשר דינמיקה מיטבית בין מי שעובד במטבח לבין כל השוהים בחלל", מסבירה זלדמן. "בחרתי לשוות לו מראה יוקרתי ועוצמתי ולטובת העניין בחרתי בפורמיקה מיוחדת ברמה גבוהה בגוון אפור גרפיט שמזכירה במראה ובמרקם צביעה אפוקסית ועם זאת, הרבה יותר עמידה. משטח הדקטון הכהה מסייע גם הוא ליצירת האווירה. בנוסף, יצרתי עבורם נישה עם תאורה נסתרת שם ממוקמים הטוסטר ומכונת הקפה, מה שמותיר את משטחי העבודה פנויים ונקיים בכל עת".

 

 

מכיוון שאחד מדיירי הבית הוא כלב גדול ומתוק במיוחד, הוחלט שלא לבחור ברצפת אבן או עץ. "בחרנו באריחי פורצלן גדולים במיוחד (1.2/1.2 מ') בגוון אפור בטון בהיר יחסית שיוצר קונטרסט מיטבי למטבח. האריחים הגדולים מייצרים מראה רציף, עם מינימום חיבורים, שתורם לתחושת המרחב הנקי והאוורירי. עבור החדרים בחרנו בפרקט עץ אלון בדוגמת פישבון". מסבירה המעצבת.
עבור הסלון בחרה זלדמן בשולחן מרשים לו פלטת עץ אגוז, לו שידכה כיסאות עץ כהים. בסלון, שפונה לעבר המרפסת ונוף פתוח וירוק, בולטת במיוחד הכורסה האייקונית מבית היוצר של צ'ארלס איימס. על מנת לייצר מעין עצירה ויזואלית בין הכניסה לדירה לסלון, בחרה זלדמן בקונזולה ארוכה ומרשימה עשויה ברזל עליה מוצבים חפצי נוי שאספה בעלת הבית עת טיוליה ברחבי העולם. פרטי האמנות המקורית שהיתה תלויה ברחבי הדירה גם טרם השיפוץ, מוקמו ונתלו בקומפוזיציה חדשה.

 

 

"בכדי לא לבצע הנמכות תקרה מיותרות, את יחידת המיזוג התקנו בחדרה הרחצה ויצרנו קרניז מעל למסדרון. כך, בחלל הציבורי רואים למעשה רק פתחי מיזוג אוויר אלגנטיים שמשתלבים היטב בקונספט העיצובי", מסבירה זלדמן. "בחרנו להשתמש בג'טים מכיוון שיש להם יכולת זריקת אוויר מעולה ורחוקה, כך הם עוזרים למזג את החלל הגדול בצורה יעילה".
מאסטר השינה אינו גדול במיוחד לכן נבחרה עבורו מיטה מודרנית קלילה בעלת רגליים דקיקות. זאת ועוד, על מנת לייצר תחושת מרחב חדרה הרחצה פתוח לעבר חדר השינה (one piece). החלקים שנסגרו בזכוכית הם המקלחון ואת השירותים הצניעה המעצבת על ידי סולם עליו תלויות מגבות. משני צידי ארון האמבט נתלו גופי תאורה קטנים שמשמשים כתאורת לילה וליצירת אווירה נינוחה ואינטימית בחדר. על מנת לא להעמיס את אזור הרחצה באריחים, חופו רק האזורים שבאים במגע ישיר עם מים ויתרת החלל נצבע בגוון זהה לגוון החדר.

תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי אפשטיין