האתגר הגדול שעמד בתכנון הבית, היה משך הזמן הקצר של תהליך התכנון והבנייה, שדרש הלקוח. לפיכך, בוצעו שיפוץ והרחבה לבית קיים, כאשר כל עבודות הפנים לא הצריכו קבלת היתר ואפשרו להשלים את בניית הבית תוך שנה וחודשיים.

גודל המגרש עליו בנוי הבית הוא 800 מ"ר, בשכונה שקטה בטבעון, צופה ליער אורנים בוגרים. הרעיון העיצובי המרכזי בתכנון, היה פתיחת החללים הציבוריים של הבית לחצר המגוננת ולנוף האורנים שמאחוריה, מבלי לפגוע בפרטיות של החללים הפרטיים כלפי החלל המרכזי וכלפי החזית לרחוב.
הבית מחולק לאורכו לשני אגפים בשתי קומות, בצד אחד חלל דו קומתי המשמש למטבח, פינות האוכל והסלון ומחבר בין מבואת הכניסה ליציאה לחצר ולבריכה ובצד השני חדרי הילדים בקומת הקרקע, חדרי השרות ובקומה שניה יחידת ההורים, חדר כביסה, חדר הכושר ומשרד ביתי.
בין שני האגפים עולה גרם מדרגות מפלדה ועץ, עם מעקה משולב זכוכית ופלדה המשקיף על החלל הציבורי ומהווה מאין אלמנט הסתרה חלקי למעבר הפרטי בין חדרי השינה והשרות.
המשרד הביתי משקיף על החלל הציבורי ומביט לחצר, לבריכה וליער האורנים שמאחוריה. החלל הציבורי מואר לכל אורכו בחלון סקאי לייט צר המאיר את הסלון המטבח ופינת האוכל בתאורה המשתנה בכל שעה משעות היום.
חצר הבית מתוכננת גם כמרחב אירוח חם בריצוף משולב של דק איפאה ובטון מוחלק.

אדריכלות: SO אדריכלים, שחר לולב ועודד רוזנקיאר
דק איפאה, לוחות בטון, חיפוי קירות ותקרה בעץ איפאה: האופטמן פרויקטים ובנייה
אבזור בריכות שחייה ונוי פרטיות: אקוופולקו חן בע"מ
גינון ופיתוח: גרדניה – מנסור יאסין
מטבח: הביטאט