איש העסקים שחי באירופה רכש דירת קבלן בסטנדרט גבוה, אך החליט לעצב מחדש וליצור בית מעוצב בסגנון אירופאי עם התאמות ישראליות.

את דירת הגן בהרצליה פיתוח, רכש איש עסקים ישראלי שחי במשך שנים באירופה. "הדירה הייתה ברמה מאוד גבוהה, אך עם זאת נדרשו שינויים והתאמות כדי ליצור דירה מעוצבת ומתוכננת בקפידה", פותחת את הסיור בדירה המעצבת נועה קופרמן האחראית על עיצוב הדירה.
"הלקוח הוא איש עסקים ישראלי שחי במשך שנים באירופה", היא ממשיכה, "הוא החליט לחזור לארץ מסיבות ציוניות וביקש בית בסגנון מודרני-ישראלי, בשילוב עם סגנון אירופאי. הדגש היה ליצור חלל פונקציונאלי ואסתטי, המשרה נינוחות נעימה ומעצימה, ולספק לו פתרונות אירוח, שכן הוא נוהג לארח בביתו חברים ובני משפחה. החלל המרכזי בנוי בצורה מלבנית והיה לנו מאוד חשוב ליצור פינת אוכל רחבה שתאפשר אירוח של כמות גדולה של אנשים. לכן מיקמתי שולחן עגול בין הסלון למטבח – שולחן עם פלטות להרחבה שמייצרות שולחן מאוד גדול ומזמין".
"כחלק מהשדרוג שהלקוח עשה, תכננתי ועיצבתי את המטבח מחדש, בסגנון אירופאי מודרני עם שיש דקטון, שמשתלב כחלק מהאווירה המאוד אלגנטית שרציתי לייצר בבית. תכננתי מטבח פונקציונאלי ואחת הדרישות הייתה להסתיר את הבלאגן שמטבח מייצר ולכן יצרתי במרווח שבין השיש לארונות הגבוהים, ארון המאכלס את כל כלי הבישול ומוצרי החשמל שרצינו להסתיר. בנוסף, בניתי באי מקרר יינות וכך יצרנו מטבח עם אווירה נקיה ומינימליסטית. המטבח מתכתב עם פריטי הנגרות בחלל המרכזי ובסלון. היה לנו אתגר שכן את המטבח הזמנו מחברת מטבחים, אבל דאגתי שהנגר הפרטי שביצע את עבודות העץ ייצר את כלל הפריטים בגוון דומה, כולל הנישות בארונות המטבח", מספרת קופרמן.
כשנכנסים לסלון לא ניתן להתעלם מארון ויטרינה מיוחד המציג אוספים שונים. "יצרתי ויטרינה בסלון מעץ אלון מוחשך עם דלתות זכוכית מושחרות, פרופיל אלומיניום שחור ומדפי זכוכית ותאורת לד פנימית, כך שהאור חודר דרך הזכוכית ומקנה מראה מרשים במיוחד. בתוך הוויטרינה מיקמנו את אוסף המצתים הייחודי של הלקוח, אותו אסף במשך שנים רבות מרחבי העולם, ולצידו יצירות אמנות כולל יצירה בתלת ממד, פריטי יודאיקה ואוסף יינות ובקבוקי משקאות יוקרתיים מכל העולם".
"כחלק מההתאמות לעיצוב המבוקש" , מגלה המעצבת, "החלטתי לשנות את הריצוף ובחרתי להדביק על הרצפה הקיימת פרקט בגוון אלון רב שכבתי בגימור קרבונייז אפור בעל מראה מנוסר – ישן אבל מודרני. התאמתי את הפרקט לפריטי הנגרות בבית, שכולם בגוון חם. במהלך העבודה על הפרויקט נדרשו התאמות נוספות כמו שינוי תאורה במטרה להתאים אותה להעמדה החדשה של הבית, וכן נולד צורך לדלת נוספת שתחצוץ בין החלל המרכזי לסוויטת ההורים, לכן בחרתי בדלת אסם עשויה נירוסטה, שמשתלבת בצורה הרמונית בגווני הקיר, לא ממש מורגשת אבל מייצרת את ההפרדה הדרושה".
את הבית ממלאות יצירות אמנות מרשימות ומעניינות. אחת מהן ממוקמת בין הסלון לסוויטת ההורים. זו יצירת אמנות המציגה תעודות בגרות של תלמידים שסיימו לימודיהם. בסוויטת ההורים מופיעה יצירה של האמן הידוע אלכס סקלטסקי. הסטנדרט הגבוה נשמר גם בפריטי הריהוט, שכולו איטלקי. שולחן פינת האוכל הוא שולחן קונספט, למשל, ושולחן הסלון עשוי משיש סהרה.
"בסוויטת ההורים המשכתי את הקו העיצובי של הבית. בסוויטה יש ויטרינה ממנה יוצאים לגינה עם פינת ישיבה ומיטות שיזוף. בחרתי בווילון כפול המייצר החשכה מלאה של החלל. בנוסף יצרתי חדר ארונות בדרך לחדר הרחצה ולמען הנוחות מיקמתי שתי דלתות הזזה הנכנסות לתוך כיס ודרכן נכנסים לחדר הרחצה, דבר המייצר תנועה חופשית בחלל", אומרת קופרמן.
לסיום, אנחנו יוצאים לחצר הגדולה של הבית, בה הותקן מטבח חוץ המאפשר סביבת עבודה נוחה לאירוח מושלם, כולל גריל גז, מכונת קרח, מקרר ומשטח עבודה פרקטי ועמיד לתנאי חוץ. "טיפלנו גם בגינה ומיקמתי עציצים גבוהים באזור החציצה עם השכנים במטרה לייצר פרטיות והפרדה בין הגינה לשכנים", מסיימת את הסיור קופרמן.

עיצוב פנים: נועה קופרמן
גודל: 110 מ"ר + 90 מ"ר גינה
מיקום: הרצליה פיתוח
הדייר: איש עסקים
צילום: עודד סמדר