העיר צ'ונגצ'ינג בסין מלאה במקלטים נגד פשיטות אויר של היפנים. במהלך המלחמה נגד יפן, חפרו הצבא הסיני ואזרחי העיר את הרשת הגדולה ביותר בעולם להגנה אווירית, ששטחה יותר מ -1.5 מיליון מ"ר.

על פי הארכיונים של פיקוד ההגנה האווירית, בשנת 1937 היו בצ'ונגצ'ינג 54 מבני הגנה ומחסה, שיכלו להכיל 7,208 אנשים, המהווים רק 1% מהאוכלוסייה הרשומה בצ'ונגצ'ינג. בשנת 1942 הגיע מספר המקלטים בצ'ונגצ'ינג ל-1,603, ממוצע של 178 מקלטים לכל קמ"ר, שיכולים להכיל את כל האזרחים.
"תרבות הפשיטה האווירית" הייחודית של צ'ונגצ'ינג, השתלבה בחיי האנשים וגם בחיי הצעירים חובבי הרוקנרול. העיר עשתה שימוש במקלטים הנטושים, חלקם הפכו לקניונים תת קרקעיים, מסעדות מוזיאונים ואילו המקלטים הקטנים, הפכו למקומות מגניבים לקהילה. עד 2019, שיעור השימוש העכשווי במקלטים של העיר צ'ונגצ'ינג הגיע ל-91%.
הפרויקט שלפנינו הוא בר שעבר טרנספורמציה ממקלט להתקפות האוויר ואחריו לבית הדפוס הראשון בצ'ונגצ'ינג. הוא שוכן לצד מסעדה ובית מלון.

CHONGQING, CHINA
Interiors designers: Qing Studio
Area: 108.0 m2
Year: 2019
Photographs: Yilong Zhao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
פנטהאוז תל אביבי עם חלון לים התיכון
עיצוב פנים
פנטהאוז תל אביבי עם חלון לים התיכון
  כפיר גלאטיה אזולאי ביקש לייצר הרמוניה בין הנוף הנשקף – הים התיכון, נמל
שתי דירות הפכו לבית אחד צבעוני וגמיש בלב אתונה
עיצוב פנים
שתי דירות הפכו לבית אחד צבעוני וגמיש בלב אתונה
  בלב אתונה, בתוך בניין מגורים קיים, איחד משרד האדריכלים Point Supreme שתי דירות
בית לבן בלב יער הגשם בברזיל, מצליח להיעלם בתוך הטבע
עיצוב פנים
בית לבן בלב יער הגשם בברזיל, מצליח להיעלם בתוך הטבע
הבית ניצב בין עצי הארוקריה הגבוהים, כאשר צמרות העצים, ציוץ הציפורים והאור המשתנה לאורך

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.