העיר צ'ונגצ'ינג בסין מלאה במקלטים נגד פשיטות אויר של היפנים. במהלך המלחמה נגד יפן, חפרו הצבא הסיני ואזרחי העיר את הרשת הגדולה ביותר בעולם להגנה אווירית, ששטחה יותר מ -1.5 מיליון מ"ר.

על פי הארכיונים של פיקוד ההגנה האווירית, בשנת 1937 היו בצ'ונגצ'ינג 54 מבני הגנה ומחסה, שיכלו להכיל 7,208 אנשים, המהווים רק 1% מהאוכלוסייה הרשומה בצ'ונגצ'ינג. בשנת 1942 הגיע מספר המקלטים בצ'ונגצ'ינג ל-1,603, ממוצע של 178 מקלטים לכל קמ"ר, שיכולים להכיל את כל האזרחים.
"תרבות הפשיטה האווירית" הייחודית של צ'ונגצ'ינג, השתלבה בחיי האנשים וגם בחיי הצעירים חובבי הרוקנרול. העיר עשתה שימוש במקלטים הנטושים, חלקם הפכו לקניונים תת קרקעיים, מסעדות מוזיאונים ואילו המקלטים הקטנים, הפכו למקומות מגניבים לקהילה. עד 2019, שיעור השימוש העכשווי במקלטים של העיר צ'ונגצ'ינג הגיע ל-91%.
הפרויקט שלפנינו הוא בר שעבר טרנספורמציה ממקלט להתקפות האוויר ואחריו לבית הדפוס הראשון בצ'ונגצ'ינג. הוא שוכן לצד מסעדה ובית מלון.

CHONGQING, CHINA
Interiors designers: Qing Studio
Area: 108.0 m2
Year: 2019
Photographs: Yilong Zhao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית לעץ, עם צורות טהורות ופשוטות
עיצוב פנים
בית לעץ, עם צורות טהורות ופשוטות
  העיצוב מטפח דיאלוג עם עץ הממוקם מול החזית, שהופך לנקודת המוצא לתוכנית בשני
הבית שלי: הצלמת מירימי צדוק, בכפר תבור
עיצוב פנים
הבית שלי: הצלמת מירימי צדוק, בכפר תבור
  על מגרש חשוף שרכשו בשנת 1996 החל הבית להתרקם. יחי, נגר במקצועו, שימש
הבית שלי: שחר שרייבר, הצייר ממשגב עם
עיצוב פנים
הבית שלי: שחר שרייבר, הצייר ממשגב עם
    הוא מספר כי הוא שואב השראה מסיטואציות יומיומיות: “אני מצייר כמו ילד.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.