לפעמים כל מה שנדרש בכדי להפוך דירת קבלן סטנדרטית, למרחב מחייה יצירתי וחוויתי היא יד מכוונת. כך למשל בדירה בגבעת שמואל שתכננה ועיצבה האדריכלית עדי ארונוב, עבור זוג להם שלושה ילדים. הדירה החדשה היא תצוגת תכלית של עיצוב קוסמופוליטי שנותר נאמן לשורשים ועונה במדויק על טעמם וצרכיהם של כל אחד ואחת מבני המשפחה.

 

בפרויקט חדש בגבעת שמואל, על גבול פתח תקווה, ממוקמת דירה מסקרנת במיוחד שעושה הרבה כבוד לסגנון המודרני. זוהי דירתם של זוג ושלושת ילדיהם הצופה לעבר נוף פתוח, הודות לבניה נמוכה שמאפשרת תצפית מלאה ומציפה את החללים באור טבעי ובריזה נעימה. אך אלה לא היתרונות היחידים הטמונים בה- הודות לתכנון ולעיצוב המדויקים של האדריכלית עדי ארונוב, הפכה הדירה לסביבת מגורים נעימה ותרבותית המגלמת אלמנטים מוקפדים, צבעוניות ייחודית ופתרונות מדויקים למשפחה שאוהבת מאוד לבשל ולארח.

 

 

 

“בני המשפחה עברו מדירה בבניין ותיק בעיר לדירה גדולה יותר בפרויקט חדש ואקסקלוסיבי הכולל 4 בניינים”, מסבירה ארונוב. “הדירה רחבת הידיים כוללת מרפסת גדולה מושלמת לאירוח ואת התהליך ליוויתי משלב חתימת החוזה מול הקבלן ועד לרמת בחירת האקססוריז”.
“התכנית המקורית שקיבלנו לידנו היתה קבלנית וסטנדרטית- המטבח היה קטן ובסמוך לסלון והחדרים גם הם היו די קטנים. מהר מאוד הבנו שעלינו ליצור שינויים יצירתיים כדי לענות על כל הצרכים של בני המשפחה, כולל יצירת סוויטת שינה לביתם המתבגרת. הצלחנו לנכס חלק מאזור המסדרון המקורי שהיה רחב דיו לטובת הגדלת החדר שלה ויצרנו עבורה חדר הכולל גם חדר רחצה”.

 

 

 

בתכנון החדש שיצרה ארונוב נהנים בני המשפחה מחלל ציבורי גדול ואוורירי ובו מטבח פונקציונלי ורחב ידיים, הכולל חזית ארונות שמוקדשים לאחסון, שמתחילה כבר בכניסה לדירה. מהעבר השני, בסמוך לסלון, נגלית קוביית נגרות ייחודית מעץ אגוז שבמבט ראשון לא מבינים מה ייעודה: “הקובייה טריקית- הפאה שפונה לכיוון הסלון משמשת כיחידת לאחסון הכוללת מדפים פתוחים אך מהזווית הפונה לכניסה לבית ישנה דלת נסתרת הידועה רק לבני הבית מבעדה מסתתר חדר משפחה מאובזר במערכות שמע ומולטימדיה ועמדת מחשב ועבודה. מדובר במשפחה שומרת מסורת לכן חשוב היה להותיר את הסלון נטול טלוויזיה ולייצר פינה ייעודית עבורה שמשמשת בעיקר את הדור הצעיר. החלל הציבורי הוא נעים, מכיל ותרבותי ומאפשר שיח וקריאה. יחידת הנגרות ממסכת לחלוטין את הרעש כך שגם כשצופים בטלוויזיה או משחקים, הסלון עצמו נותר שקט. בחזית הקובייה, זו הפונה לכניסה, תכננתי עבורם מראה גדולה מתחתיה מגרות נסתרות שכשפותחים אותן הן משמשות כספסל עליו אפשר לשבת כשנועלים או חולצים נעליים”.

 

 

 

את רצפת החלל הציבורי בחרה האדריכלית לחפות באריחי גרניט פורצלן גדולים בגוון בטון בהם משולבת דוגמת טרצו. זאת ועוד, ברחבי החלל שילבה נורות לד נסתרות בנגרויות ובהנמכות התקרה, המייצרות תאורת אווירה נעימה וחווייתית, ממש כמו במלונות יוקרה בחו”ל.
הסלון תוכנן בקווים גיאומטריים ישרים שמשתלבים היטב עם המטבח הנקי בו כלל הפריטים והאלמנטים חבויים מבעד לארונות. בין שתי הפונקציות הללו, בסמוך לפינת האוכל, תכננה ארונות ספריה עשויה פלדה בגוון כחול, שמהווה חיץ ומגדירה את הפונקציות השונות.

 

 

 

“בסלון שילבנו ספה אפורה שמשתלבת היטב עם הגוון הכחול של הספרייה שחוזר גם בשטיח. שידכנו לה גם כורסה צהובה שמכניסה חיות וצבעוניות לחלל. סקלת הצבעים הזאת חוזרת גם בכיסאות הבר שבמטבח. זוהי צבעוניות שעובדת היטב יחד ובהרמוניה- עדינה ונעימה לעין. קיר הכוח בסלון עשוי עץ אגוז במרכזו נישה בגוון אפור גרפיט עם מדפים בקומפוזיציה ייחודית אותם תכננתי ביד חופשית בעיפרון- לא עוד קו לינארי גנרי ורציף, אלא מוטיב שמכניס עניין בחלל”.
בני המשפחה מארחים הרבה לכן תכננה עבורם ארונוב מטבח גדול ומפנק הכולל אי גדול שפונה לכיוון פינת האוכל שנפתחת בעת הצורך, כך ניתן להניח על גבו תבשילים ישירות מהמטבח לכיוון הסועדים. “המטבח נראה כיחידה אחת אך למעשה הוא מחולק. יחידת הנגרות, שעשויה ננו בגוון לבן, מתחילה כבר מהכניסה לבית ובאזור הזה נמצאים אביזרים לאירוח ואזור לאחסון יינות, כך קל להגיש ישירות לסלון בעת אירוח. לאחריו, ארון המזווה, במרכזו נישה לתמי 4 וקפה. מיד אח”כ מקרר גדול במיוחד ברוחב 1.4 מ’ ושני תנורים. האזור בו ממוקם הכיור פתוח ומאוורר. עץ האגוז חוזר גם כאן והוא משתלב נפלא עם חזיתות הננו ומשטחי הדקטון הבהירים. בקלאפות שילבה האדריכלית תאורה נסתרת ששוטפת את חלל המטבח באור נעים.

 

 

 

שולחן האוכל, סביבו יכולים לשבת 15 סועדים כשהוא במצב פתוח, עשוי רגלי פלדה ופלטה עשויה למינם מדוקק. בדיוק כמו המטבח הפרקטי, גם הוא קל מאוד לתחזוקה וניקיון. בספריית הפלדה מצויים ספרי ותשמישי קדושה וכלים נאים המיועדים לחגים ומועדים. ניכר כי בני הזוג, שראו וחוו עולם, השכילו לשלב את ההשראות ששאבו גם בדירתם החדשה. המרפסת תוכננה לפרטי פרטים והיא אופטימלית לאירוח. היא צופה לעבר הנוף הפתוח ונהנית מבריזה. לבני המשפחה ואורחיהם ממתנים מטבח חוץ ופינת לאונג’ סלונית.
ומהציבורי, לפרטי: האגף רוצף בפרקט עץ אלון מעושן וחדרי הילדים הצעירים עוצבו בהתייחס להעדפותיהם וטעמם. הבת המתבגרת זכתה כאמור לסוויטה והיתה מעורבת מאוד בתהליך התכנון ובבחירות האלמנטים לחדרה. “תכננו עבורה ארון גדול שמתחבר לעמדת עבודה. מראה גדולה הוצבה מעל פינת טיפוח שמלווה בסטולים קטנים, את הקיר החוצץ בין חדר השינה לאזור הרחצה צבענו בגוון פודרה. המראה שמתקבל מאוד נשי, מתוחכם ובוגר”.

 

 

 

בכניסה למאסטר השינה של ההורים הותקנה מראה שמעניקה תחושה של עומק. בהמשכה ארון בגדים גדול עם דלתות הזזה מאסיביות ומרשימות בו שטח אחסון רב לגרדרובה של בני הזוג. במרכזו מסך טלוויזיה שתול במישור חזית הארון. “הרציונל היה ליצור חדר אסתטי במראה נקי והוא תוכנן בסכמה של סוויטה בבית מלון. הקפדנו לשלב בו שטיח ונגרות Built In, כך למשל שידות הלילה והמיטה הם למעשה מקשה אחת. הקיר שבגב המיטה צבוע בבטון אדריכלי ועל גבו שיבצנו עבודה אמנות עדינה בדמות ציפורים. זהו חדר גדול שמאפשר להירגע. לבני הזוג גם מרפסת אישית נפרדת שמשקיפה גם היא לעבר הנוף המרשים. בחדר הרחצה שידרגנו את האריחים- מעין פסים עדינים של בטון. שילבנו חומרים מיוחדים והשקענו באבזור- הכל מדויק ונעים לעין וברמה גבוהה של עיצוב, בדומה לכלל חללי הבית”.

היכן: גבעת שמואל
הנכס: דירה בשטח 180 מ”ר + 60 מ”ר מרפסת
עבור: זוג ושלושת ילדיהם
משך התהליך: כשנתיים וחצי
תכנון ועיצוב פנים: אדריכלית עדי ארונוב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
עיצוב פנים
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
הקומה התחתונה של הדופלקס, הכוללת שטחים פנימיים ומרפסת בפרופורציות שוות, משלבת בהרמוניה את החוץ
בית המרחף באוויר, במרכז
עיצוב פנים
בית המרחף באוויר, במרכז
    יחסי הגומלין בין אטום ומסוגר לפתוח ומאוורר מתקיימים בביתם החדש של בני
דירה במגדל חדש במרכז / ניצן הורוביץ
עיצוב פנים
דירה במגדל חדש במרכז / ניצן הורוביץ
  אחרי שנים של מגורים בבית פרטי באחד הישובים הפסטורליים הסמוכים לירושלים, החליטו בני

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*