מעצבת הפנים עינת אביב, נשכרה לטובת משימת שיפוץ ועיצוב הבית משלב תוכניות הקבלן. "בני הזוג ביקשו דירה מרווחת וזורמת, שבה יוכלו לארח בנעימים, בפנים ובחוץ, וליהנות מהנכס החדש", מספרת אביב. בעצה אחת עם המעצבת, שונה התוואי של הדירה והיא צומצמה לחמישה חדרים, לטובת הרחבת המרחב הפרטי ויצירת חלל ציבורי גדול וסוויטת הורים מפנקת במיוחד.

 

"הרעיון הראשון שביקשתי ליישם בתכנון המדוקדק היה ליצור הפרדה מלאה בין אזור חדרי הילדים לבין יחידת המסטר של ההורים", היא מסבירה. "מכיוון שהילדים גדולים, העדפתי לחשוב קדימה ולהימנע מצורך עתידי בשיפוץ. כך לשני הצדדים יש 'שקט' וזה לגמרי 'עובד' לשני הצדדים", היא מחייכת.
כאמור, תוכנית הקבלן שונתה כדי ליצור חלל מאוורר ומרווח יותר, חציצות מיותרות הוסרו, המפתחים הורחבו, ובחדר הרחצה הכללי "בוטלה" מרפסת השירות לטובת רעיון הריווח, והגדלת חדר הרחצה למקסימום.
פלטת הגוונים שנבחרה לפרויקט היא מונוכרומטית-דרמטית, אך חמימה במהותה. גווני שחור-לבן, אפור ועץ אלון, על גווניו השונים, מפארים את החלל הציבורי רחב-הידיים. "אלה גוונים שנחשבים, מצד אחד, מאוד מודרניים ועכשוויים, אבל מצד שני הם 'טיימלס' לחלוטין", מסבירה אביב. "זו צבעוניות שיכולה לעבוד לאורך שנים רבות".
פלטת הגוונים בחדרי השינה, לעומת זאת, היא בהירה מאוד. גווני לבן ועץ מעניקים תחושה בהירה, נינוחה וזורמת בחדרים האינטימיים בבית. אלה חופו, בשונה משאר חללי הבית, בפרקט למינציה בגווני עץ אלון. החלל הפתוח חופה באריחי גרניט פורצלן בגוון בטון מבית MODY, אשר מעניקים "תפאורה" נקייה ונעימה לעבודות הנגרות המותאמות ולשאר פריטי הריהוט בחלל. בשונה מאריחי הענק שמחפים את רצפו הבתים המודרניים בכדי להעניק להם מראה אחיד, ללא הפרדות, הפעם בחרה המעצבת באריחים בגודל סטנדרטי של 80/80 ס"מ, שמכניסים חמימות למרחב הביתי.
חדר המגורים עוצב כחלל מרווח ביחד עם המטבח, וכמו ממשיך אל מרפסת מאווררת, מחופה באריחי גרניט פורצלן דמויי פרקט. במרפסת עצמה סלון אלטרנטיבי גדול ומטבח חוץ מאובזר בכל טוב, עם חיפוי "בק-ספלאש" התואם את משטח העבודה שבמטבח.

 

 

הן בחלל המטבח והן בסלון שולבו אלמנטים רבים בשחור ובעץ אלון, במשחק שבין גלוי לנסתר. בין פתרונות אחסון סגורים ונסתרים מהעין, לבין מדפים המציגים לראווה אביזרי נוי ושאר שכיות חמדה. בחדר המגורים בחרה המעצבת "לשבור" את המונוכרומטיות בשני אופנים. האחד, בעזרת שתי יצירות אמנות מאחורי הספה, אשר מכניסות צבע, סטייל ואופי לחלל. השני, בעזרת האלמנטים הצבעוניים שמוצגים בספריה המעוצבת. קיר הטלוויזיה חופה באריחי גרניט פורצלן בגימור בטון-מט, לצדו שולבו סרגלי עץ אלון למראה אלגנטי, ייחודי ורב-רבדים. מזנון מרחף בגוון שחור מסייע להטמיע את אביזרי הבידור השונים, תוך שמירה על חזות נעימה וקלילה בחדר האירוח. וילון אוורירי, מתקרה ועד רצפה, מכניס רכות ובהירות לחלל, ותורם למראה הנינוח.
בעלי הבית ציינו שחשוב להם ליצור מטבח מרווח עם אזור ישיבה פונקציונלי, שיתאים לאירוח קליל ורב-משתתפים כאחד. מכיוון שהיו מורגלים באי במטבח מביתם הקודם, בחרה אביב ליצור אי, תחתיו שילבה גם מקרר יינות יוקרתי, ולהצמיד אליו שולחן פינת אוכל בגוון אלון המתכתב עם פריטי הנגרות. השולחן המוארך מתאים לאירוח קליל ולישיבה נינוחה, וגם יכול להיפתח ולהתארך, כך שיתאים לאירוח המוני.
המעצבת שילבה במטבח מוצרי חשמל פונקציונליים ומעוצבים, בנוסף למקרר היין ששולב באי, ביניהם תנור אפייה ומיקרו – במראה תואם המזכיר תנור כפול. "העדפתי לבחור בפריטים שנראים יוקרתיים, ולא להתפשר על מיקרוגל במראה גנרי ופחות אסתטי למראה", מסבירה אביב. המקרר הגדול מתיישר עם ארונות המטבח בקו אפס. הארונות עצמם, מרווחים ונקיים למראה, בגימור ננו-שחור. "זהו חומר מאוד פרקטי ועמיד למטבחים, ואין עליו טביעות אצבע, דבר שמסייע לתחזוקה קלילה בלבד", היא מסבירה. משטח גרניט פורצלן שחור עם נימים בהירים הותקן כמשטח עבודה אלגנטי ויוקרתי, והוא משתלב באופן מושלם בחלל הציבורי.
נושא התאורה בבית תוכנן בקפידה, באופן שמשלים את תכנון פנים החלל. מרבית גופי התאורה, על טהרת השחור, בחלקם שולבו חומרים שונים שמגלמים עושר חומרי בחללי הבית. מעל האי הותקנו שני גופי תאורה בשילוב זכוכית, למראה נקי וייחודי. שאר התאורה בחללי הבית נעשתה כשילוב של תאורה שקועה, לצד תאורה מובלטת, במסגרת שחורה. בחדרי השינה נבחרו מאווררי תקרה מודרניים במראה נקי, בגוונים תואמים לפלטה שנבחרה עבור חללי הבית.
בניגוד לחלל הפתוח של הבית, שאופיין בגוונים כהים ודרמטיים, בחדר הרחצה המשפחתי נשמרה חזות בהירה, נקייה וקלילה. המעצבת בחרה באריח מאויר בגווני לבן-אפור ושחור, שכמו מייצר משחק גיאומטרי על הרצפה ומכניס ממד נוסטלגי לחלל. הקירות, בגוון לבן-מט, מעניקים איזון ורוגע לחלל הרטוב ואילו ארון האמבטיה, בסגנון כפרי-לייט ובגוון כחול מעושן, יוצר קונטרסט מרתק ומשדך בחן בין הסגנונות השונים.

פרויקט: דירה בגני תקווה
דיירים: זוג ושלושה ילדים מתבגרים
שטח: 150 מ"ר
חיפויים, סניטציה וריצוף: MODY
עיצוב פנים: עינת אביב
צילום: מאור מויאל

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חיפויים, סניטציה וריצוף: MODY

 

חיפויים, סניטציה וריצוף: MODY