הבית בסביון עוצב עבור בני זוג בשנות ה-40 לחייהם ושלושת ילדיהם. הוא מצוי על שטח של כדונם ורבע ומתפרש על פני 360 מ"ר, בנויים שמחולקים לשני מפלסים.

 

במפלס הקרקע מבואת כניסה מרשימה, חלל ציבורי בגובה כפול בו סלון פורמלי, פינת אוכל, מטבח ופינת משפחה אינטימית שנמצאת בצמוד אליו. עוד במפלס התחתון ממלכת הילדים, בה חדר רחצה ושלושה חדרים מרווחים (אחד לכל ילד), ממנה גם גישה ישירה לחדר המשפחה. באגף נפרד, שנמצא בסמוך לכניסה וצופה לאיזור הבריכה, מאסטר ההורים ובו חדר שינה מרווח ומואר, חדר רחצה וחדר ארונות. בקומה העליונה איזור משחקים, קריאה וקולנוע ושתי סוויטות אירוח. בחלל החוץ נמצא איזור אירוח מזמין ומאובזר בו פינות ישיבה ואוכל, מטבח חוץ ובריכה.

 

 

 

 

 

 

תוואי הבית, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים פרי דוידוביץ, היווה כר מושלם לעיצוב הפנים החדש של מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו וליצירת מרחב מחיה אלגנטי ומזמין על ידי תכנון פרטי נגרות חדשים, חיפויי הקירות, התאורה, הריהוט, הטקסטיל והאמנות בבית. כמו כן יצירה עבור בני המשפחה שפע של פתרונות אחסון שמותירים את המרחב מסודר, אוורירי ומאורגן. ביקשתי ליצור חיבור סגנונות, למזג בין חומרים ולשלב בין זרמים- מסורתי ושמרני ובה בעת אלגנטי ועדכני על מנת ליצור עבורם מרחב מחיה חף מטרנדים התואם את הלך הרוח, מאווייהם וטעמם.
קו העיצוב הקלאסי- אלגנטי טומן בחובו חומריות UP TO DATE ושפע של נגיעות עדכניות שהולמות את הקונספט ומקנות לו רבדים נוספים. סכמת הצבעים הטבעית נותנת ביטוי לחומרים בתצורתם הגולמית. השכבות, הטקסטורות והגמרים גובשו במלאכת מחשבת מדוייקת וקפדנית.
כך בסלון הפורמלי בו שולבו אלמנטים מאבן, ברזל עץ אלון וטקסטיל טבעי. שתי ויטרינות ברזל בהן מופע כדים וכלים שבטיים, חובקות את קמין האבן העתיק. הקיר על גבו הן מוצבות חופה טפט עשוי ראטן במראה קש טבעי המבעבע מהקיר. שטיח אמורפי כהה מונח על רצפת עץ האלון, מעגן את הפינה ומייצר איזון בין נפחים, צורות וממדים. על גבו זוג כורסאות ו- 3 שולחנות בגדלים שונים ובחומריות מגוונת של מתכות: ברזל שחור, ברזל מוחלד ופליז מוברש וכדי עציצים עתיקים ומוחלדים שמולאו בקיסוסים נשפכים. וילונות האפלה עשויים קטיפה כהה ודרמטית ווילונות הצללה מפשתן בהיר נישאים לגובה של כ-6 מטרים מוסיפים מימד עוצמתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בחלל הסלון בולטת הסימטריה בין האלמנטים השונים. במרכזו שתי ספות עשויות קטיפה בגוון אפור, על גבי שטיח וינטג,' בסקלת צבעים תואמת, שמגדיר את האיזור באופן מיטבי. בין הספות שולחן עשוי פלטת שיש קררה לבנה על גבי רגל מעץ אלון. עליו מונחים צמד כדים דמויי ביצה בשחור ולבן שחלקן הפנימי חופה דפי זהב, פרי יצירתה של אמנית ישראלית. שתי כורסאות מרופדות בדי קטיפה בדוגמה אתנית- שבטית של המעצב אנדרו מרטין ולצידן שני נשכנים עגולים מפליז מחממים ומעדנים את החלל. על הקיר המרכזי זוג יצירות ורטיקליות של יוצרת ישראלית.
פינת האוכל ממוקמת בסמוך למבואת הכניסה ומהווה ציר חשוב ומרכזי. היא ממחישה את האקלקטיות, הדינמיות והדילוג בין הסגנונות:בעוד הסלון מאופק, קלאסי וסימטרי, פינת האוכל יותר קלילה. המעצבת בחרה להשתמש בחומרים טבעיים כמו פלטת העץ הגושני, כיסאות הראטן, שפע הירק וגוף התאורה המרשים שתלוי במרכזה, המורכב משלושה כדורי זכוכית restoration.

 

 

 

 

פינת המשפחה, הממוקמת בין המטבח לממלכת הילדים, עוצבה באווירה מזמינה ומשפחתית על פי סקלת הצבעים של ראלף לורן- כחול אדום ופשתן. כך לדוגמה שטיח קילים העוטף את המרחב, ספה עמוקה ומפנקת וקיר כוח עליו נתלו תמונותיהם של בני המשפחה בקומפוזיציה רנדומלית. בהמשכו פרט נגרות גדול בגוון כחול נייבי בו שולבו מערכות האודיו וידיאו של הבית.
שירותי האורחים המקוריים נעטפו מחדש ומשחזרים עתה חווית ריזורט בוטיקית. סקלת הצבעים והחומרים בה מבוססת על גווני מרווה מרגיעים, פרטי עץ טבעי פלטת שיש קררה ואלמנטים מפליז מוברש. שילוב הרמוני של פריטים הנאמנים לנרטיב ולקונספט מגובש, יוצרים מקצב בחלל ובד בבד מותירים אותו מרגיע ומזמין.
הסוויטה רחבת הידיים של בני הזוג עוצבה בקו סימטרי קלאסי. קיר ראש המיטה חופה בטפט קש טבעי בגוון חום שרוף ומעושן. מיטת הפשתן כוסתה במצעי כותנה מצרית סרוקה ועליה כריות קטיפה וסאטן שעוצבו בהתאמה. אלה נחים על שטיח ברבר מרוקאי בגווני שמנת שנותן המון רוך ואווריריות לחלל. משני צידי המיטה שידות ברזל שחורות ומגש עליון מאגוז אפריקאי, קונסולת סרגלים מברזל ופליז משלימה את החלל לצד שזלונג בגוונים רכים. גם בחלל זה נעשה שימוש בצמחיה טבעית שמחברת את החלל למופע הירוק שנגלה מבעדו.

 

 

 

 

 

 

ממלכת הילדים עוצבה וטופלה באופן התואם את אופיו, מאוויו וטעמו של כל אחד מבין השלושה. בתוך כך נעשה שימוש בטפטים, פרטי ריהוט, טקסטיל ואביזרים התואמים את עולם המושגים של כל אחד ואחד ותחביביו. זאת בכסות סקאלת צבעים פסטלית רכה ונעימה.

 

 

 

 

עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו
אדריכלות: פרי דוידוביץ אדריכלות
צלם איתי בנית