רק אדריכל כמו פיצו קדם יודע לתכנן מבנה שהוא כולו בשחור, אבל יודע להשתלב בסביבה הירוקה של ארסוף. הבית השחור ממוקם ברחוב הבנוי על צוק ומשקיף אל עבר הים. האוריינטציה לים מהווה את הבסיס לתכנון של הבית.

 

הבית בנוי כמסה באורך 39 מטרים הניצבת לים וממסגרת את המבט אליו. המסה נראית כמרחפת מעל הקרקע כאשר תחתיה מתוכננות הפונקציות הציבוריות המאפשרות שימוש בחומרים קלים כזכוכית ואלומיניום.
בקומה העליונה הבנויה מבטון גלוי גם בקירותיה וגם בתקרתה מוקמו הפונקציות הפרטיות של חדרי השינה. על מנת להימנע מפתחים בבטון הגלוי, תוכננו חצרות פטיו פתוחות לשמיים המכניסות אור טבעי. מערך התנועה בין החדרים מלווה תמיד במבט לים ובזכות אורכו ממקד את הפרספקטיבה.

 

 

 

 

 

 

 

חדרי השינה פונים למרפסת מכיוון דרום התחומה במערך אירגולרי של מוטות אלומיניום, מה שיוצר מיסוך המאפשר פרטיות, כניסת אוויר ומופע שונה בכל שעות היום לנפילת קרני השמש.
בכניסה לבית מתוכנן אטריום הקושר בין כל קומותיו באמצעות ארון יין ונפתח לחצר מונמכת דרכה נחשף מרתף החניה.
פלטת החומרים כוללת בטון בפיגמנט שחור, אבן, טרצו, פרקט בהיר, אלומיניום ושילוב מראות כהות לשיקוף הים בפנים הבית.

 

 

 

 

 

שטח בנוי 650 מ”ר
שטח מגרש 1400 מ”ר
פיצו קדם אדריכלים
צוות תכנון: הדר קולקר, נורית בן יוסף ופיצו קדם
אדריכל מוביל: הדר קולקר
תכנון וביצוע: 2016-2022
ניהול ובצוע : אסף לופו בע”מ
עצוב תאורה: אורלי אלקבס
אדריכלות נוף: כרכום עיצוב נוף
צילום: עמית גרון

 

 

 

 

אלומיניום: ווינטק
מסגרות: מארק וויטסון
מטבח: בופי
זכוכית ומראות: בר אור מראות
חדר ארונות: habitat
ריהוט סלון: the box
נגרות: בונסאי
אבן: fervital
בית חכם: כהנא
פרקט ודלתות פנים: אינובייט
ארון יין: כפיים
רצפת.טרצו: CR contech
חיפוי ואביזרי סניטריה בחדרי רחצה: מודי וחרש

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
עיצוב פנים
הקיר העיוור הפך לקונספט העיצובי של הבית
בני הזוג רכשו את הקרקע. כאמור, השטח מאוד צר והם פיקפקו ביכולת אפשרות של
בית הספר הקדם-יסודי KLE Sanskruti, Nipani / Shreyas Patil Architects
עיצוב פנים
בית הספר הקדם-יסודי KLE Sanskruti, Nipani / Shreyas Patil Architects
הכיתות מוארות באור השמש החולף, מטיל צללים למרחבי הלמידה. כל קומה מארחת שלוש כיתות,
חנות התכשיטים Fortune Farm Store מטרקוטה, באחמדאבאד / של museLAB 
עיצוב פנים
חנות התכשיטים Fortune Farm Store מטרקוטה, באחמדאבאד / של museLAB 
                           

2 תגובות

  • שש הגיב:

    בית אפל ודכאוני ובשמש הישראלית הקירות הכהים צוברים חום מיותר
    הצבע מתאים לארצות צפוניות ולא רואים אותו באגן הים התיכון
    בקיץ המזגנים יעבדו שעות נוספות
    תכנון טוב ששובש בגין בחירת הצבע

  • אופיר הגיב:

    ראוי ביותר לציין ומייד אחרי האדריכל מיהו המהנדס המתכנן (הקונסטרוטור) של הבית. המהנדס הוא זה הופך את הציור של האדריכל למציאות בר קיימא !

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*