המעצב הפריזאי Vincent Darré, שנחשב לאחת הדמויות האקצנטריות והמסקרנות בעולם העיצוב, יוצר חללים שנראים כאילו יצאו מתוך ציור של Salvador Dalí או מתוך סצנה סוריאליסטית של שנות ה־30.

לפני שפנה לעיצוב פנים, בנה Darré קריירה מרשימה בעולם האופנה ועבד בבתי האופנה Yves Saint Laurent, Prada, Fendi, Moschino ו-Ungaro. רק באמצע שנות ה־2000 החל לעצב בתים – ומאז הפכו עבודותיו למבוקשות בקרב האליטה היצירתית של פריז.
הספר Vincent Darré: Surreal Interiors of Paris שראה אור בהוצאת Rizzoli מציג שורה של דירות ובתים שעיצב לעצמו ולחבריו, ובהם אין מקום למינימליזם או לאיפוק. במקום זאת, הוא מציע חגיגה של צבעים עזים, מראות ענק, רהיטים פיסוליים, שטיחים בהתאמה אישית וחפצים שנראים כמו יצירות אמנות בפני עצמן.
ההשראה המרכזית של Darré מגיעה מתנועות ה-Dada והסוריאליזם. הוא מרבה לשלב מוטיבים של שלדים, יצורים דמיוניים, צורות קוביסטיות ורמזים ליצירותיהם של Salvador Dalí, Jean Cocteau ו-Man Ray. עבורו, בית אינו אמור להיות רק מקום מגורים, אלא עולם של דמיון, הומור ותיאטרליות.
גם דירתו הפרטית בפריז היא הצהרת כוונות. קירות כחולים עזים, ספות בצהוב לימון, נברשות ונציאניות, מראות דרמטיות ורהיטים בעיצובו יוצרים חלל שנראה יותר כמו תפאורת אופרה מאשר סלון עירוני. כל חדר מספר סיפור אחר, וכל פריט נבחר כדי לעורר פליאה ולא רק כדי למלא פונקציה. Darré עצמו אינו מסתיר את תפיסת עולמו. "אני אוהב עיצוב מוגזם ותיאטרלי," אמר בעבר "החטא הגדול ביותר הוא לפחד מטעם רע."
Photography
Jérôme Galland. Oleg Covian









