במבנה ישן, ששימש בעבר כבית-ספר, שוכנים משרדי המועצה האזורית מטה יהודה. במרכז הקומפלקס, בחלל שתיפקד במקור כחדר האוכל של בית הספר, מוקמה ספרייה, אולם ברבות השנים היא הוזנחה והפכה ללא רלוונטית עבור תושבי המועצה (המהווה את המועצה האזורית הגדולה בארץ). לאחרונה חודש החלל והספרייה הותאמה לצרכים העכשוויים.

 

4

 

מאפייני החלל: ריבועי, בעל שני מפלסים: מפלס גבוה (חצי קומה) לאורך כל הצלע הצפונית ובה מוקמו משרדי הספרייה והשירותים. החלל המרכזי תחום מצפונו ודרומו ע"י קירות אטומים ופתוח במערכת חלונות וויטרינות למזרח ומערב. החלל מחולק ע"י הכונניות המגדירות בין אזור הקריאה למבוגרים ובו שלחנות עיון לבין אזור הילדים ובו פינות רכות.

 

5

כחלק מדרישות הפרוגרמה להנגשת המבנה, הוחלט על פריצת כניסה דרך החזית המרכזית (המערבית), בה קיימות חציצות בטון אנכיות שנועדו להתמודד עם שמש דרום מערבית של שעות אחר הצהריים. לטובת הכניסה, פורקו שלוש מחיצות בצד החזית המרכזית ובמקומן הותקנה דלת כניסה. בשאר החזית הותקנה מערכת סבכות, עשויות עץ ופלדה, בין המחיצות, על מנת לשפר את ההתמודדות עם שמש מערבית בשעות אחה"צ המאוחרות, שעות פעילותה העיקריות של הספרייה בנוסף לפרגולה, בשפה עיצובית דומה, שהותקנה מעל.

 

7

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

15
על מנת לרכך את המקצב הנוקשה של מחיצות הבטון הקיימות, תוכננו סבכות העץ במודול משתנה וכתוצאה מכך הושפעה גם החדרת האור הטבעי מחזית זו – חדירה "שבורה" בדומה להסתננות אור דרך עלוות העץ.
תקרת החלל- שדות תחומים בין קורות בטון קיימות. אלו חופו בגבס צבוע לבן, כאשר בתחתית הקורות מוקמו גופי תאורה המאירים כלפי מעלה בלבד והופכים את האמבטיות לשדות אור המאירים את החלל כולו.

 

18

 

19

 

20

 

DSC_0162

 

DSC_0167

 

DSC_0169

 

 

חזיתות-מערבית-ומזרחית

 

חתך-רוחב-1

 

חתך-רוחב-2

 

חתך-רוחב-3

 

פרגולה-חתך

 

פרגולה-תכנית

 

פרט-סבכה

 

 

פרט-תקרה-תאורה

תכנית

 

תכנית-עם-מידות

 

 

 

תכנון: BE architects, אדריכל רוני פרידמן
אדריכלית אחראית: לנה רכטר
לקוח: מועצה אזורית מטה יהודה

סבכות עץ ופרגולה: דרורן עץ ופרקט
רצפה: יבואן- גומטכניקה. יצרן – גרפלור, גרמניה
תאורה: טרנדלייט
הצטיידות וריהוט: נישה, פרויקטים וספריות בע"מ
ניהול פיקוח:  יניב נחום, ניהול ופיקוח פרויקטים
צילום: רוני פרידמן