הרעיון העיצובי המרכזי של תכנון פנטהאוז בפראג, היה לטשטש את גבולות הדירה ולמשוך רגשית את העיר אל תוך הפנים שלה. חלל הדירה אינו מוגבל בתוך הפריסה הפיזית, העיר המקיפה את הבניין הופכת לחלק ממנו וזיגוג החזית הנוסף רק שומר על נוחות האקלים הפנימי, ומחבר את העיר לתפיסה היקפית מורחבת.

 

העיצוב האדריכלי נשען על הסופרפוזיציה הייחודית של הפנטהאוז מעל כל הבניינים שמסביב ומנצל את הנוף הפנורמי. זיגוג שטח גדול בקומה העליונה של המגדל, מאפשר נוף מרהיב מכל החלונות עם חלוקה מינימלית של אזורים מזוגגים בודדים. האופי ה"תעשייתי" של המבנה בעברו, תרם לאסתטיקה עם מאפייני לופט, זרימה חופשית ורציפה של הפנים ברחבי החלל והמשכו האופטי האינסופי אל העיר שמסביב.
הפריסה מבטאת את חלוקת הדירה לאזורים פרטיים וחברתיים, תוך איזון בין החללים המלאים והריקים המופרדים על ידי קרום הפלדה של המחיצה הגלית המקיפה את המעלית ואת גרם המדרגות של הכניסה. מאחורי הממברנה הזו, מסתתרים כל החדרים הפרטיים, עם מרפסת היקפית משלהם. המתח בין מפרץ הכניסה המוקף במחיצת פלדה לבין המרחב הפנוי האינסופי של המגדל הופך לבסיס הדרמטורגיה הטבעית של התנועה בדירה. למרות שהפנטהאוז הוא בעיקרו מוחצן, ניתן לשנות את נוחות המשתמש שלו לחלל אינטימי על ידי הסרת המסכים והווילונות. קרום המחיצה הראשית, העובר בצורה חלקה בדירה, יוצר מאחוריה עולם פרטי, נסתר מעיני המבקרים. החלק הפרטי מחולק לחלקי מגורים בודדים (חדרי הורים וחדרי ילדים), עם עולם "מוגן" משלו עם נוף העיר.

Studio petrjanda/brainwork
Author Petr Janda, lead architect
Design team Anna Podroužková
Maty Donátová
Project location Prague
Project country Czech Republic
Completion year 2020
Gross Floor Area 358 m²
Usable Floor Area 275 m²
Photographer BoysPlayNice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית חד קומתי המשתלב בנוף של מיורקה
עיצוב פנים
בית חד קומתי המשתלב בנוף של מיורקה
  כדי לצמצם את הנראות מהכביש ומהשטחים הגבוהים שמאחור, הבית נטמע בנוף באמצעות חורשת
איך מרחיבים בית זעיר? עולים למעלה
עיצוב פנים
איך מרחיבים בית זעיר? עולים למעלה
  הבית, הראשון מתוך ארבע יחידות טוריות שנבנו כסדנאות עבודה פשוטות, הוסב עם השנים
הבית לא חייב לגדול – אלא להשתנות: כך מתכננים נכון כשהחיים משתנים
עיצוב פנים
הבית לא חייב לגדול – אלא להשתנות: כך מתכננים נכון כשהחיים משתנים
  “אנשים נוטים לחשוב שאם הבית מרגיש קטן או כבר לא מתאים, צריך לעבור

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.