הרעיון העיצובי המרכזי של תכנון פנטהאוז בפראג, היה לטשטש את גבולות הדירה ולמשוך רגשית את העיר אל תוך הפנים שלה. חלל הדירה אינו מוגבל בתוך הפריסה הפיזית, העיר המקיפה את הבניין הופכת לחלק ממנו וזיגוג החזית הנוסף רק שומר על נוחות האקלים הפנימי, ומחבר את העיר לתפיסה היקפית מורחבת.

 

העיצוב האדריכלי נשען על הסופרפוזיציה הייחודית של הפנטהאוז מעל כל הבניינים שמסביב ומנצל את הנוף הפנורמי. זיגוג שטח גדול בקומה העליונה של המגדל, מאפשר נוף מרהיב מכל החלונות עם חלוקה מינימלית של אזורים מזוגגים בודדים. האופי ה"תעשייתי" של המבנה בעברו, תרם לאסתטיקה עם מאפייני לופט, זרימה חופשית ורציפה של הפנים ברחבי החלל והמשכו האופטי האינסופי אל העיר שמסביב.
הפריסה מבטאת את חלוקת הדירה לאזורים פרטיים וחברתיים, תוך איזון בין החללים המלאים והריקים המופרדים על ידי קרום הפלדה של המחיצה הגלית המקיפה את המעלית ואת גרם המדרגות של הכניסה. מאחורי הממברנה הזו, מסתתרים כל החדרים הפרטיים, עם מרפסת היקפית משלהם. המתח בין מפרץ הכניסה המוקף במחיצת פלדה לבין המרחב הפנוי האינסופי של המגדל הופך לבסיס הדרמטורגיה הטבעית של התנועה בדירה. למרות שהפנטהאוז הוא בעיקרו מוחצן, ניתן לשנות את נוחות המשתמש שלו לחלל אינטימי על ידי הסרת המסכים והווילונות. קרום המחיצה הראשית, העובר בצורה חלקה בדירה, יוצר מאחוריה עולם פרטי, נסתר מעיני המבקרים. החלק הפרטי מחולק לחלקי מגורים בודדים (חדרי הורים וחדרי ילדים), עם עולם "מוגן" משלו עם נוף העיר.

Studio petrjanda/brainwork
Author Petr Janda, lead architect
Design team Anna Podroužková
Maty Donátová
Project location Prague
Project country Czech Republic
Completion year 2020
Gross Floor Area 358 m²
Usable Floor Area 275 m²
Photographer BoysPlayNice