עטוף במרפסות המשקיפות לים ולעיר העתיקה של יפו, ניצב פנטהאוז בעל שתי קומות בקומפלקס יוקרה בעיר. כמעט לכל חלל יש את המרפסת שלו ולכל מרפסת את הייעוד שלה - פינת זולה, פינת שקיעה, פינת קפה, פינת ברביקיו ואפילו מרפסת המיועדת להכנסת אור לחדר הארונות.

 

כשנכנסים לפנטהאוז הדו קומתי ביפו העתיקה אי אפשר שלא להתמסר לאווירת הרוגע והנועם השולטת במרחב. בית רחב ידיים, אך עם זאת חם וצנוע. הים והעיר העתיקה של יפו הנשקפים כמעט מכל פינה מהווים תפאורה מושלמת והופכים את החללים בבית לציור, בדיוק כמו שהדיירים חובבי האומנות חלמו.
הדירה שופצה שיפוץ מאסיבי עבור בני זוג בשנות ה 60 לחייהם שביקשו מהאדריכלית ליליאן בן שוהם שתיצור עבורם דירה מוארת ורגועה, בה יוכלו לארח גם באופן אינטימי וגם באופן המוני יותר.
בקומה העליונה של הפנטהאוז נמצא החלל הציבורי הכולל מטבח, סלון, סוויטת הורים ושירותי אורחים. בקומה התחתונה נמצא אגף האורחים ובו חדרי שינה, חדרי רחצה ופינת עבודה.

 

 

תקרת הבית משופעת ובה קורות עץ, כשקורת עץ ראשית חוצה את כל החלל הציבורי ומעניקה תחושת המשכיות ומרחב. תאורת אווירה נסתרת שולבה בין הקורות ויוצרת אפקט אור יפיפה כשהשקיעה מפציעה מהמרפסת המערבית. גרם מדרגות קונזולי עם מעקה זכוכית מחופה פרקט עץ הממשיך את חיפוי הרצפה בכל הבית, יוצר זרימה בין שני המפלסים.
הקו העיצובי מנימליסטי, אלגנטי וחם. פלטת הצבעים והחומרים שנבחרו לבית היא גווני פסטל עם נגיעות של עץ טבעי, בשילוב מתכת וצבע שחור המעניק מראה אלגנטי ויוצר עניין בחלל הרגוע.
המטבח בצבע מוקה בהיר בשילוב משטח עבודה שחור המעניק קונטרסט ונגיעות עץ חמות ובו גם אי גדול ועליו מונחות כיריים. מקרר יינות גדול הוצב בקצה המטבח.

 

 

פינת האוכל הגדולה מוקמה בסמוך למטבח. “בני הזוג אוהבים לבשל ולארח ולכן היה להם חשוב שתהיה פינת אוכל גדולה ונגישה קרובה למטבח וממנו יציאה לשתי מרפסות- האחת מתאימה לאירוח אינטימי של בראנץ’ ומרפסת שנייה לאירוח נרחב יותר, שם גם מטבח חוץ הכולל פינת ברביקיו וטאבון. כל חלל זכה למרפסת משלו. החלוקה הפנימית של הבית נעשתה בהתאם למרפסות והנוף נכנס פנימה מכל פינה”. מסבירה אדריכלית ליליאן בן שוהם.
הסלון מתחלק לארבע צלעות. צלע אחת פונה למערב וממנה נשקף הנוף עוצר הנשימה של הים. משם גם ניתן לצאת למרפסת הרחבה ובה ספה ומזרון רביצה. הויטרינה השקופה יוצרת תעתוע ולרגע ניתן לחשוב שמדובר בתמונת נוף ולא בחלון זכוכית גדול המכניס את הנוף שבחוץ פנימה. הצבעים שנבחרו לריהוט הסלון בהירים ורגועים ומשתלבים עם פלטת הצבעים של הבית. קיר ובו טלוויזיה בשילוב מערכת המזגן נבנה בצלע הצפונית של הסלון. בצדו המזרחי קיר היוצר הפרדה חלקית של החלל עם קמין ומתקן לעצים. המדרגות מוקמו בצידו הדרומי של הפנטהאוז.

 

 

סוויטת ההורים ממשיכה את הקו העיצובי של הבית, משרה אווירת רוגע ושלווה. ארון בגדים גדול בנגרות אישית נבנה לאורך הקיר ובו משולבת ספרייה. ארונות נוספים הונחו בשני צידי של המסדרון המוביל לחדר הרחצה בו בצבעי פסטל ועץ כשבשאר חלקי הפנטהאוז. בגב המיטה קיר נגרות משולב עם תאורה היוצרת עניין בחלל. גוף תאורה נוסף ארוך ודק נמתח לאורך קורת התקרה.
שירותי האורחים דרמטיים ביחס לשאר הבית. הרצפה חופתה בשיש טבעי עם חריטה, כיור פרי סטנדינג שחור מעניק מראה ייחודי לחלל, גם הצבע שנבחר לאסלה הוא שחור. מראה גדולה נתלה על מנת להעניק תחושת מרחב בשל שיפוע התקרה.
“למרות גודלו המרשים של הפנטהאוז, הצלחנו ליצור בית חם, מזמין ואינטימי. שלל המרפסות מאפשרות שימושים שונים לכל שלב ביום ולכל סוג אירוח. בין אם רוצים לשתות קפה, לרבוץ בזולה או לצפות בשמש שוקעת בים”. מסכמת האדריכלית.

מיקום: יפו העתיקה
שטח בנוי: 360 מ”ר
שטח מרפסות: 110 מ”ר
צילום: אלעד גונן

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
איך תרכשו לעצמכם בית נופש באי קסום, בפחות ממאה אלף שקל
עיצוב פנים
איך תרכשו לעצמכם בית נופש באי קסום, בפחות ממאה אלף שקל
ולמי שמעדיף לשכור במקום לקנות, היא גם בונה ומציעה גם בתי airbnb ייחודיים וציוריים
בית המשלב חדשנות עם טבע, בברזיל
עיצוב פנים
בית המשלב חדשנות עם טבע, בברזיל
הבית משתרע על פני 283 מ”ר בתוך מגרש של 1100 מ”ר, בכיוון מזרח-מערב למיצוי
בית שמשתלב עם הטבע ביער, במומביי, הודו
עיצוב פנים
בית שמשתלב עם הטבע ביער, במומביי, הודו
הוא משלב את הטבע בתוך מעטפת הבניין, בתכנון מחושב של חללים סביב עצים קיימים,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*