אביבי מטבחים מציגים: בית קרקע דו קומתי — VILLA M, בישוב בשרון. בקשת המשפחה שרכשה את המגרש הייתה לתכנן ולעצב בית חם נעים המופנה לכיוון החצר האחורית ובריכת שחיה. האתגר הגדול בפרויקט הזה היה לעמוד בלוחות זמנים הצפופים לתכנון, לרישוי, ולבניה בסטנדרט גבוה ואיכותי בשילוב פרטי בניה מורכבים. הבית היה מוכן לאכלוס תוך שמונה חודשים בלבד מיום תחילת הבניה הודות לדיאלוג פורה עם הלקוחות והעבודה המשותפת שהייתה מאד יעילה ומהנה והודות לקבלן המקצועי. קבלת ההחלטות הייתה ברובה מאד מהירה ותרמה לעמידה בזמנים ולהצלחת הפרויקט.

 

 

"קיר הבטון החשוף נולד כבר בשלבי התכנון הראשוניים כתולדה של תנאי המגרש וסביבתו. הקיר, המתפקד כדופן האטומה של הבית, מהווה אלמנט מרכזי בתכנון ומלווה את רוב החללים בבית. ממנו צומחות מדרגות העץ הקונזוליות המרחפות. תחילתו בכניסה הראשית, הוא מוביל את ציר התנועה לתוך הבית בשני המפלסים ומחזק את ההפניה והפתיחות של כל הפונקציות לחלק האחורי הירוק והאינטימי. תחילת הבניה היתה ביציקה המורכבת של הקיר לכל גובהו ושילוב הטפסנות לגרם המדרגות", מספר האדריכל יובל כנעני.
הקו המנחה בבחירת חומרי הגמר היה הרצון של הלקוחות לשימוש בפלטה עשירה של חומרים טבעיים בחוץ ובפנים, המשקפת את הזיקה שלהם לחומרי הגלם ולבניה.
"הקומה התחתונה מחופה במעטפת בריקים שחורים לא ממוינים ומעליה הקומה העליונה מטויחת בטיח לבן המואר על ידי קרני השמש החזקות ומדגיש את הניגוד הויזואלי בין הקומות. קיר הבטון החשוף עטוף כולו בצמחיה ירוקה ובמטפסים עדינים ומשתלב עם רצפת האבן הבהירה ורצפת העץ החמימה בתוך הבית ועם אבני הבזלת המקומית שנבחרו לריצוף הגינה. השילוב בין החומרים אשר בא לידי ביטוי בחללים השונים ויצירת האיזון בין החומר הגולמי החשוף לרכות ולתחושת החמימות ליווה את התהליך כולו ומאפיין כל פינה בבית" מוסיף כנעני.
המטבח של אביבי מטבחים מהווה את החלל המרכזי בבית, ממוקם עם הפנים לגינה האחורית ומשקיף לעבר בריכת השחיה. הוא בנוי מחזית ארונות נמוכים הממוקמים מתחת לחלון רחב ידיים וקיר ארונות גבוהים בו משולבים גם המקרר, התנור והמיקרו, פינת קפה ומדפים פתוחים דקורטיביים. במרכז המטבח ממוקם אי ישיבה אפור מאורך המשמש גם לאחסון וכמשטח עבודה. הגוון הבהיר המעושן של הארונות משתלב עם רצפת האבן הבהירה ועם משטחי האבן הטבעית. במקביל לאי ממוקם בחוץ שולחן אוכל גדול שבנה הלקוח בנוסף לרהיטים ולאלמנטים נוספים בבית.

 

 

חלל המגורים ופינת האוכל תוכננו על רקע קיר הבטון החשוף ופונים גם הם לגינה הירוקה והמטופחת המרוצפת אבן בזלת מקומית שחורה ושופעת בעצים מצלים לא נשירים. "בני הבית נוהגים לארח לעיתים קרובות והקשר הישיר עם החוץ שנוצר הודות למפתחים הרחבים של מערכת דלתות ההזזה מזכוכית, מאפשר את המרחב הנעים ואת קשר העין בין כל הפונקציות לרבות אזורי הישיבה בחוץ ובפנים. קיר אטום נוסף בחלל המגורים חופה בפלנקים של עץ אלון טבעי ברחבים משתנים והוא מסתיר את יחידות מיזוג האוויר של קומה זו" מוסיף כנעני.
את גרם מדרגות העץ המובילות לחדרי השינה שבקומה העליונה מלווה מעקה המורכב ממוטות מתכת במנח אנכי אשר חודרים את רצפת הקומה העליונה ויוצרים המשכיות למעקה גם בקומה זו. המסדרון מואר על ידי תאורה טבעית רכה שחודרת מחלון גדול מעל דלת הכניסה. חדר השינה רחב הידיים של ההורים משקיף ישירות לבריכת השחייה ומחולק לאזור השינה, לפינת עבודה ולאגף נפרד בו ממוקמים חדר הארונות ומולו חדר רחצה מפנק אשר מתאפיין בעושר של חומרי גמר אשר שולבו באופן הרמוני ועדין: ריצוף פסיפס אבן טבעית מלוטשת בשחור לבן, אריחים מדוקקים לחיפויי הקירות, וארון כיור בגמר אלון טבעי בעיבוד גס אשר לו משטח אבן בעלת גידים עדינים.
חדרי השינה של הילדים מקבילים לקיר הבטון ובכל חדר ממוקם חלון גדול המשקיף גם הוא לגינה. לחדרי הרחצה הצמודים לחדרים הותאמו פסיפסי קאררה מלוטשים ושולבו בהם אלמטים כמו ברזים וכיורי בטון המשווים מראה תעשייתי. הקומה כולה מחופה פרקט אלון בקו המשכי למדרגות ובשילוב הרמוני לקיר הבטון. תקרת העץ הלבנה גלויה בכל החדרים בקומה זו ותורמת לתחושת המרחב והחומריות החמימה.
"בקצה המגרש מאחורי חלל המגורים תוכננה לבקשת הלקוחות עוד בשלב הסקיצות הראשוניות פינת מדורה אינטימית וקסומה המיועדת לבישול ולאירוח לא קונבנציונלי המשמשת רבות את בני הבית. הלקוח בנה במו ידיו את ספסל העץ הייחודי המעוגל המוקף כולו צמחיה מוריקה ועוטף את מדורת השבט. פינה זו המשקיפה על הבריכה משתלבת באופן טבעי בגינה" מספר כנעני.

סוג הנכס: בית קרקע דו קומתי- VILLA M
מיקום: מושב בשרון
גודל הבית: כ-280 מ"ר
דיירים: זוג בשנות ה 50 וילדיהם המתבגרים
אדריכלות: YK ARCHITECTS לירון וייס כנעני ויובל כנעני