הבית השוכן בלב מושבה בצפון הארץ, מוקף בנוף חורשי, תוכנן למשפחה צעירה, זוג ושלושת ילדיהם הצעירים. בני הזוג אנשי מחקר, חזרו משליחות מהסליקון ואלי בארה"ב. הם רכשו את הבית וביקשו לעשות אקסטרים מייקאובר. מסבירה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו "המטרה ליצור חלל רענן, בהיר ומואר, צעיר ורגוע. בדיוק הפוך מהבתים בהם התגוררו בעת שהותם בשליחות – בתים עמוסים, עם שטיחים מקיר לקיר ונגרות כהה. ביקשו קופסא בהירה, נינוחה, שהמנגינה והזרימה בה שקטה ומעודנת, כמעין קנבס לבן שעליו אפשר לייצר חוויות חדשות בחיים".

הבית מוקף חורש ירוק טבעי, בית ארצישראלי מידתי ולא מנקר עיניים עם גוונים לבנים ששולטים בו ונגיעות פסטל שמגיעות בעדינות ובנעימות בגופי תאורה, פרטי נגרות, חדרים רטובים ואקססוריס.

 

 

הבית “גולח” מן היסוד, כולל תשתיות, מערכות, חדרים רטובים, מטבח. במפלס הכניסה אנו פוגשים את החלל הציבורי, מספר מדרגות מובילות למפלס האמצע שם ממוקמים חדרי הילדים ושירותי אורחים , במפלס העליון חדר כושר וסוויטת הורים ובמרתף אזור משחקים וממ”ד.

 

 

 

 

 

 

 

החלל הציבורי הפתוח מאפשר אירוח רחב ואינטימי, הסלון כולל ספה ושתי כורסאות בשילוב בדים אירופאיים, לצידו קונסולה שעליה פרטי אמנות וספרי עיצוב. שטיח קילים אתני,ווילונות שנותנים מגע רך ועדין. פינת האוכל ממוקמת על שטיח וינטאז בגוונים סגולים עמוקים עם פרטי ריהוט מעץ. החלל הציבורי “יושב” על מערך חלונות בצורת “ר” שמאפשרים לגינה לחדור לבית בצורה ברורה.
המטבח שמר על נקיון ופתיחות וכולל מערך קיר ארונות גבוה שהוצמד לאזור היציאה. עוד במטבח, אי רחב ידיים עם אזור ישיבה ושפע מקומות אחסון. משטחי אבן קררה משמעותיים מאפשרים לבעלת הבית לעבוד בניחותא וליישם את האפייה שכה אהובה עליה. תנור צרפתי מקצועי ומסוגנן וכיור שממוקמים כך שניתן לראות את הנכנסים לבית. נגרות המטבח והבית בכלל היא נגרות אמן שתוכננה בהתאמה אישית וגם היא בעלת שפה עדינה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

קומת הביניים היא למעשה 5 מדרגות מעל החלל הציבורי ושם ממוקמים שירותי אורחים, פינת קריאה, חדרי ילדים. בעלייה ובצד חמש המדרגות מוקמו אדניות בעבר, שהפכו למרבצים נעימים.

סוויטת ההורים כוללת חדר רחצה אזור אחסון חדר כושר. מהסוויטה קיימת יציאה למרפסת עם נוף מקסים שמוסיף לתחושת הרוגע בחלל. עוד מסבירה ניב טולדנו “הרעיון היה ליצור חלל שקט. משהו אפילו מדיטטיבי. בפאן העיצובי, מעבר לשטיח, הכל “נצבע” בנגיעות פסטליות רכות ונעימות. חדר הרחצה כולל ארון סגול פסטלי ונעים להורים וחדר רחצה בגוון תכלת עדין לילדים.

עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו
בית במושב בצפון בארץ
שטח מגרש 600 מ”ר
שטח בנוי 230 מ”ר
צלם: איתי בנית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
עיצוב פנים
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
  בתוך כך האדריכל בועז שניר שהיה אמון על האדריכלות, עיצוב הפנים והתכנון, ביצע
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
עיצוב פנים
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
  מעצם היותן, רובן ככולן של המשפחות מתפקדות כמערכת דינמית שמשתנה באופן תדיר –
דבר נציבות הסחר האיטלקית
עיצוב פנים
דבר נציבות הסחר האיטלקית
    קוראים/ות, אדריכלים/ות ומעצבים/ות יקרים/ות, לאור החברות העמוקה והמתמשכת בין איטליה וישראל, אני

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*