המסע שלנו התחיל בהרי ירושלים אך ברגע שנכנסנו לבית הפרטי הגענו לטוסקנה. הבית הפרטי נהנה מעיצוב בסגנון טוסקני כפרי וממיקום ייחודי.

 

הבית שמשתרע על פני 3 קומות נבנה בסגנון טוסקני כפרי עם השפעות ים תיכוניות. המיקום שלו על צלע ההר מזכה אותו בנקודת תצפית חלומית על הנופים ההרריים שבאזור. “בני הזוג הגיעו אליי עם חלום על בית המעוצב בסגנון טוסקני ועם מגרש במיקום קסום מול נוף עוצר נשימה”, מספרת מעצבת הפנים שירלי דן האחראית על עיצובו של הבית המרשים.

 

 

“עבדנו על הבית עם תקציב מוגדר שלא אפשר לנו להתפרע, אבל הצלחנו להגשים את כל החלומות מבלי להתפשר על שום דבר, בזכות הבחירה באנשי מקצוע מקומיים, השוואות מחירים וכיתות רגליים בין ספקים שונים, תוך שאנחנו קובעים סדר עדיפויות שיאפשר לנו לעמוד בתקציב”, היא מגלה.

 

 

 

 

 

 

 

הכניסה לבית נעשית דרך חצר מרשימה במיוחד, על שביל מאבנים המוקף בירוק ובמזרקה דקורטיבית. דלת הכניסה מובילה אל מרכז הבית בדמות מבואה רחבה בגובה כפול שבה נשתל עץ זית עתיק. מצד שמאל של המבואה האגף הציבורי שכולל את הסלון, המטבח ופינת האוכל ומצד ימין האגף הפרטי שבו סוויטת ההורים. “בסמוך למבואה מיקמנו שולחן עבודה עתיק המשמש את בעלת הבית לעבודה. היא העדיפה למקם את פינת העבודה שלה בחלל הפתוח ולא בחדר נפרד, כדי שתוכל ליהנות מהנוף, מעץ הזית ומזמן איכות עם הילדים”, לדברי המעצבת.
החלל המרכזי, כמו הבית כולו מואר ואוורירי בזכות פלטת הצבעים הבהירה שמאפיינת את הבית ונבחרה גם לפתחים הגדולים שבו, לתקרות הגבוהות, לריצוף האבן ולמעין גשר המחבר בין קומות הבית. הסלון מורכב מפינת ישיבה בהירה שלצידה שתי כורסאות מעור בגוון קוניאק, שטיח בהדפס וינטג’ וקיר טלוויזיה המורכב מבריקים ומשולב בו גם קמין, אחד מתוך שניים בבית. בין הסלון למטבח מפרידה פינת אוכל עשויה עץ ומוקפת כסאות עץ עם ריפוד בגוון אפור בהיר. “זו משפחה שאוהבת לארח והתאמנו להם שולחן אבירים שמתאים ל-14 אנשים ומטבח רחב בסגנון כפרי, בגוון בז’ ובשילוב פרזול נחושת, אי גדול מעץ וכיורי נחושת. שילבנו גם ארונות עם דלתות זכוכית ותנורים בסגנון וינטג'”, מסבירה דן.

 

 

 

האגף השני של הקומה הוא האגף הפרטי וכולל סוויטת הורים עם יציאה לבריכה. הסוויטה עוצבה בסגנון חמים וכוללת פרקט, קיר בריקים מאחורי המיטה וטפט ממולה, המשלימים את האווירה. סוויטת ההורים כוללת חדר ארונות פתוח וחדר רחצה עם ריצוף בטון מצויר ממרוקו, המכניס את הנגיעות הים תיכוניות שביקשו בעלי הבית. האגף כולל גם חדר שינה לבת הצעירה, שירותי אורחים וגרם מדרגות המוביל למרתף ובחלקו העליון – מוביל לגלריה המשקיפה על החלל הציבורי.
הקומה השנייה נבנתה רק בחלק שמעל האגף הפרטי וכך זוכה החלל הציבורי לתקרה גבוהה ומרשימה. בקומה זו שני חדרי שינה – לבן הצעיר שגר בבית, חדר המותאם לתחביבו העיקרי – הוא מוזיקאי והחדר אקוסטי ותוכנן כך שיתאים לעבודה נוחה בחדר. בקומה זו גם חדר אירוח רחב, כשבמרתף חדר אירוח נוסף. “למרות שהילדים הגדולים כבר יצאו מהבית”, מגלה דן, “בני הזוג ביקשו לעצב לכל אחד מהם חדר מרווח שיתאים לאירוח ארוך”.
את המראה הטוסקני משלימה הגינה שכוללת בריכה מפנקת ופינת ישיבה בסגנון זולה. “הלקוחה מאוד רצתה פינת שאנטי בחצר שממנה ניתן להשקיף על הנוף ועל הבית. גם בפינה הזו שילבנו אריחים מצוירים שמכניסים אופי ונשמה וכמובן קמין, שנותן פתרון לימים הקרים של הרי ירושלים”, מסיימת דן.

אדריכלות, עיצוב ותכנון: שירלי דן
מיקום: הרי ירושלים
דיירים: משפחה + 2 ילדים
שטח: 750 מ”ר מגרש, 250 מ”ר בנוי
צילום: שי אדם

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
IDEAMARBLE אביזרי ריהוט משיש ואבן
עיצוב פנים
IDEAMARBLE אביזרי ריהוט משיש ואבן
  Ideamarble: המצוינות של השיש האיטלקי שמתעורר לחיים. החברה בולטת במבחר המוקפד של לוחות
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
עיצוב פנים
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
ISUMI, JAPAN Architects: Suppose Design Office Area: 192 m² Year: 2022 Photographs:Kenta Hasegawa Lead
האדריכלות של Koichi Takada מדברת כמו הטבע
עיצוב פנים
האדריכלות של Koichi Takada מדברת כמו הטבע
כל פרויקט של Koichi Takada Architects ניזון מהדואליות הזו – חוסר הניבוי של הסביבה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*