כשהילדים עזבו את הבית, החליטו בני הזוג להגשים חלום ולעבור לדירת לופט על קו החוף, המעוצבת בסגנון נועז.

הבית שלנו מספר את סיפור החיים שלנו. כשאנחנו מתחתנים אנחנו חיים בשנים הראשונות בדירה המתאימה לזוג וככל שהמשפחה גדלה – כך גם גדל הבית. ומה קורה כשהילדים גדלים ועוזבים את הקן? זוגות מבוגרים רבים מעדיפים לעזוב את הבית המשפחתי הגדול ולעבור לדירה קטנה יותר ולעצב אותה בדיוק כפי שהם רוצים. זה גם הסיפור של הדירה באשדוד, שחוף הים נשקף מחלונותיה. “בני הזוג, פנסיונרים שילדיהם עזבו את הבית ביקשו להגשים חלום ולעבור לדירת לופט על הים”, פותחת את הריאיון מעצבת הפנים רונית שיסמן, האחראית על התכנון והעיצוב של הדירה.

 

ריהוט: גלריה זהבי

 

 

“בני הזוג ביקשו שאני אשתגע עם העיצוב”, היא ממשיכה “הם ביקשו עיצוב שיהיה צבעוני, צעיר ולא שגרתי, שיוכלו להרגיש דרכו. עיצבתי את הבית בסגנון סופר מודרני, עם משחק של צבעים, טקסטורות וחומרים. טיפלנו בכל נקודה בבית וממש נכנסנו לעובי הקורה. בחרנו לבית חומרים מאוד מיוחדים. אפילו ארונות האמבטיה למשל, הורכבו מצמנט שהוא חומר לא שגרתי ולא נצבעו בתנור. לאורך כל הבית נעשה שימוש בחומרים מודרניים וקלילים, וזאת לצד פריטי ריהוט שהם על זמניים. פריטי הריהוט והצבע שלהם הם מאוד קלאסיים ואת הצבע בחלל הכנסתי דרך אקססוריז ותמונות”.

 

 

גם לתכנון הבית הייתה חשיבות רבה. “הלקוחות כאמור הם זוג פנסיונרים ובגלל שהילדים עזבו את הבית, ביטלתי חדר ארונות מקורי והפכתי חדר שינה גדול לחדר ארונות, דבר שאפשר לי לשנות את המיקום של פינת האוכל”, מגלה שיסמן. “הם מארחים המון את בני המשפחה וחברים ורצו פינת אוכל מאוד גדולה אותה מיקמתי בסמוך לכניסה לבית. פינת האוכל הוזמנה במיוחד מגלריית זהבי וגם היא מחומר לא שגרתי. היא מצופה בבד גזה המייצר מראה של בד מאוד אמיד. הפינה זכתה למיקום מאוד מרכזי”.

 

 

 

 

בסמוך לפינת האוכל עמוד מעוצב שאי אפשר להישאר אדישים אליו. “בתכנון נותר עמוד קונסטרוקטיבי ובמקום להצניע אותו החלטתי לעשות מלימון לימונדה”, מגלה המעצבת. “העמוד מצופה בדוגמא של בליטות בטון בעבודות יד. כל בליטה נעשתה בנפרד על ידי אמן העוסק בבטון”.
“כדי לייצר את הזרימה בחלל”, ממשיכה שיסמן, “בחרתי בקיר כוח אחיד למטבח ולסלון, ללא שימוש במספר חומרים. בחרתי באריח גרניט פורצלן מדוקק וזרמתי איתי לכל אורך הקיר – מהטלוויזיה ועד לחיפויי של המטבח וכך יצרתי שפה עיצובית אחידה. הסלון הוא בצבעים על זמניים ומודרניים ואת הצבע הכנסתי באמצעות אלמנטים שונים. אחד מהם למשל הוא ספריה הממוקמת מאחורי הסלון, שמצד אחד היא מסתירה את המערכות הטכניות בבית ומצד שני היא מוסיפה לעיצוב החלל. בגלל שיש מגבלת מקום – החלטתי ליצור אלמנט מעוצב עם מוטות פליז בהזמנה מיוחדת שנתפרה למידות בשטח”.

 

 

חדר השינה ממשיך את השפה העיצובית של הבית. “את הצבע לחלל הכנסתי במיטה בגוון ירוק שהיא קצת שונה בנוף”, מסבירה שיסמן. “שילבתי בחלל גם הדומים, כשכל הריהוט נתפר בהתאמה אישית על ידי גלריית זהבי, שאפשרו לי לעצב ולתכנן דברים כפי שאני רוצה ולעוף עם הדמיון שלי. אני אוהבת לעבוד איתם בזכות העיצוב העכשווי, מעוף החומרים המיוחדים שהם מציעים והאפשרות לייצר איתם את הפנטזיות העיצוביות שאנחנו חולמים עליהן, הכל בשירות אדיב ובמקצועיות רבה”.

 

 

לסיום, מספרת שיסמן על אלמנטים נועזים השזורים לאורך הבית כחלק מהשפה העיצובית שלו. “כחלק מהתכנון העיצובי בחרנו להכניס אלמנטים נועזים על ידי שימוש באמצעי אמנות שונים. דוגמא לכך ניתן למצוא בחדר הרחצה, בו הדפסנו תמונה בשחור-לבן על זכוכית, שבזכות השילוב עם הגרניט פורצלן והעיצוב בחלל, מעניקה מראה מיוחד ושונה לחדר הרחצה”.

עיצוב פנים: רונית שיסמן
מיקום: אשדוד
הדיירים: זוג
גודל: 180 מ”ר
ריהוט: גלריית זהבי
צילום: ערן תורג’מן

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
עיצוב פנים
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
  בתוך כך האדריכל בועז שניר שהיה אמון על האדריכלות, עיצוב הפנים והתכנון, ביצע
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
עיצוב פנים
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
  מעצם היותן, רובן ככולן של המשפחות מתפקדות כמערכת דינמית שמשתנה באופן תדיר –
דבר נציבות הסחר האיטלקית
עיצוב פנים
דבר נציבות הסחר האיטלקית
    קוראים/ות, אדריכלים/ות ומעצבים/ות יקרים/ות, לאור החברות העמוקה והמתמשכת בין איטליה וישראל, אני

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*