דירת הדופלקס בעלת שטח 160 מ"ר, שעיצב המעצב ניצן הורוביץ ממוקמת בשכונה צעירה באזור בקעת אונו. בדירה גרים זוג בשנות ה-40 לחייהם ו 2 ילדים מתבגרים. ניצן הורוביץ ליווה את הפרויקט משלבי התכנון הראשוניים ועד להתאמות לאחר קבלת המפתח.

הדירה כוללת שני מפלסים, כל מפלס בעל 80 מ"ר ובמקור בעלת 6 חדרים שהפכו ל 5 חדרים. המפתח לעיצוב החללים הינו שילוב ומינונים מדוייקים בין חומרים חמים וקרים. החמימות שיוצרת אינטימיות, לצד השימוש בחומרים טבעיים שמספקים חספוס באמצעות משחקי טקסטורות.

 

 

 

הקומה העליונה תוכננה כ- open spaceובה ממוקמים המטבח, פינת האוכל, הסלון וכן שירותי האורחים והממ"ד שמשמש כחדר עבודה ואירוח. אחד האלמנטים הבולטים בכניסה לדירה הוא גרם המדרגות שיוצר קשר בין שני המפלסים, אותו מלווה קיר עשוי לוחות בטון אותם יצקו במיוחד והוא תוכנן על ידי המעצב. בשל המבנה הייחודי של הדירה בחר הורוביץ להדגיש את גרם המדרגות באמצעות קיר הבטון שמאחד ביניהן ומעקה עשוי רשת נירוסטה. המדרגות חופו באבן בזלת.

 

 

 

הדירה רוצפה פרקט עץ אלון טבעי שמספק חמימות לחלל ומייצר הרמוניה ביחס לחספוס של הבטון שנוכח כמעט בצורתו הטבעית. המעצב בחר בתאורה שמדגישה את התנועתיות בחלל ותוחמת אותו. במקום הנמכת התקרה, המעצב חשף את התשתיות שתפקידן להעצים את הסגנון התעשייתי. אלו נצבעו בלבן כדי לעדן מעט את החספוס התעשייתי.

 

 

 

החזית נצבעה בגוון אפור פטרול, שמתכתב עם הנגיעות הכחולות שבאות לידי ביטוי בספה בסלון, לצד השימוש בבדי קטיפה, ובדים בהדפס עדין, שתורמים הרבה אלגנטיות בחלל. החזית הנמוכה משמשת כאזור הכנות ובישול. עבורה נבחר חיפוי גרניט פורצלן במראה שיש.

 

 

 

 

בקומה התחתונה ממוקמים חדרי המתבגרים, ומסטר הורים. חללי השינה מאוד מאווררים והרמוניים בזכות שימוש בצבעים בהירים והרמוניים. יחידת ההורים מורכבת משני חדרים שאוחדו ויחד עם זאת האחד מיועד לשינה והשני מחולק לחדר רחצה, התארגנות וחדר ארונות, כולל מבואה לטובת פינת איפור או פינת עבודה קומפקטית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חדר הרחצה של בני הזוג חופה ורוצף באריחים שמרמזים במראה שלהם את קיר הבטון שמחבר בין שני המפלסים. חדר הרחצה כולל מקלחון זוגי גדול.

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ
צילום: עודד סמדר
מיקום: בקעת אונו
דירה: דירת דופלקס בשטח של כ-160 מ"ר