בטורקיה מצויות עיירות קדומות, אשר לאחר שהתגלו, הפכו למוקדי תיירות. צורת המגורים הקדומים בהן, אומצה אף היא ומערות הפכו ללופטים המושכרים לנופשים.

 

כאשר האדריכל Hasan Ayata תכנן את העיצוב למערת לופט כזו ב-Kayseri שבטורקיה, את מהעיירות הקדומות, הוא רצה להציע לאורחים חלל ששומר על המאפיינים של המערה, כחוויה שונה מהאורבניות המוכרת להם.
הוא התקין מערכת פתחי אוורור המבטיחה זרימת אוויר לחלל ושמר על שלמות המבנה הקיים על ידי יצירת טיח מיוחד מאדמה וסלעים, שישמשו לחיזוק קירות המערה והקשתות. הפגמים בחומרים שהשתמש, מחקים את הטבע. האבנים ברצפת הטרצו הגיעו ממחצבות באזור וסודרו ביד בכדי להבטיח הרמוניה בין הגדלים הייחודיים. כדי לחקות עוד יותר אלמנטים אמורפיים שנמצאים בטבע, עץ בצבעים ובמרקמים שונים השתלב גם הוא בעיצוב. תאורה עדינה מובנית בתוך הרצפות והריהוט ומאירה עדנות את קשתות המערה הלא מושלמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בין שמיים לגינה: פנטהאוז שהוא בית פרטי בגובה
עיצוב פנים
בין שמיים לגינה: פנטהאוז שהוא בית פרטי בגובה
  הדירה תוכננה ועוצבה על ידי סטודיו "שיינפלד אדריכלים", כבית אחרון ומדויק לשנים קדימה.
Southbank Theatre – כשהתיאטרון הופך לחלק מההצגה
עיצוב פנים
Southbank Theatre – כשהתיאטרון הופך לחלק מההצגה
    הפרויקט, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים Ashton Raggatt McDougall, נולד מתוך מחקר
בין חלום למציאות: כך הפכה דירת קבלן סטנדרטית לבית עם אופי, חום ונשמה
עיצוב פנים
בין חלום למציאות: כך הפכה דירת קבלן סטנדרטית לבית עם אופי, חום ונשמה
  על מלאכת התכנון והעיצוב הופקדה מעצבת הפנים נטע שדה, שליוותה את המשפחה בתהליך

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.