בטורקיה מצויות עיירות קדומות, אשר לאחר שהתגלו, הפכו למוקדי תיירות. צורת המגורים הקדומים בהן, אומצה אף היא ומערות הפכו ללופטים המושכרים לנופשים.

 

כאשר האדריכל Hasan Ayata תכנן את העיצוב למערת לופט כזו ב-Kayseri שבטורקיה, את מהעיירות הקדומות, הוא רצה להציע לאורחים חלל ששומר על המאפיינים של המערה, כחוויה שונה מהאורבניות המוכרת להם.
הוא התקין מערכת פתחי אוורור המבטיחה זרימת אוויר לחלל ושמר על שלמות המבנה הקיים על ידי יצירת טיח מיוחד מאדמה וסלעים, שישמשו לחיזוק קירות המערה והקשתות. הפגמים בחומרים שהשתמש, מחקים את הטבע. האבנים ברצפת הטרצו הגיעו ממחצבות באזור וסודרו ביד בכדי להבטיח הרמוניה בין הגדלים הייחודיים. כדי לחקות עוד יותר אלמנטים אמורפיים שנמצאים בטבע, עץ בצבעים ובמרקמים שונים השתלב גם הוא בעיצוב. תאורה עדינה מובנית בתוך הרצפות והריהוט ומאירה עדנות את קשתות המערה הלא מושלמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
ביתן הזכוכית של M Space בבנגקוק: אולם מדיטציה עירוני זוהר בלב הגן
עיצוב פנים
ביתן הזכוכית של M Space בבנגקוק: אולם מדיטציה עירוני זוהר בלב הגן
  הביתן ניצב מעל בריכת השתקפות רדודה ומוקף צמחייה ומגדלי זכוכית כהים. ציר המבנה
היא תכננה, הוא בנה: כך זוג אחד עקף את שוק הדיור הקשוח של לוס אנג'לס
עיצוב פנים
היא תכננה, הוא בנה: כך זוג אחד עקף את שוק הדיור הקשוח של לוס אנג'לס
  בשנת 2021 רכשה האדריכלית Lindsay Sheron יחד עם בעלה חלקת קרקע קטנה ולא
בית אבן מהמאה ה-18 זוכה לחיים חדשים בלב קטלוניה
עיצוב פנים
בית אבן מהמאה ה-18 זוכה לחיים חדשים בלב קטלוניה
  בין בתי האבן הצפופים של Rabós, כפר קטן השוכן במורדות גבעות Alt Empordà

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.