בטורקיה מצויות עיירות קדומות, אשר לאחר שהתגלו, הפכו למוקדי תיירות. צורת המגורים הקדומים בהן, אומצה אף היא ומערות הפכו ללופטים המושכרים לנופשים.

 

כאשר האדריכל Hasan Ayata תכנן את העיצוב למערת לופט כזו ב-Kayseri שבטורקיה, את מהעיירות הקדומות, הוא רצה להציע לאורחים חלל ששומר על המאפיינים של המערה, כחוויה שונה מהאורבניות המוכרת להם.
הוא התקין מערכת פתחי אוורור המבטיחה זרימת אוויר לחלל ושמר על שלמות המבנה הקיים על ידי יצירת טיח מיוחד מאדמה וסלעים, שישמשו לחיזוק קירות המערה והקשתות. הפגמים בחומרים שהשתמש, מחקים את הטבע. האבנים ברצפת הטרצו הגיעו ממחצבות באזור וסודרו ביד בכדי להבטיח הרמוניה בין הגדלים הייחודיים. כדי לחקות עוד יותר אלמנטים אמורפיים שנמצאים בטבע, עץ בצבעים ובמרקמים שונים השתלב גם הוא בעיצוב. תאורה עדינה מובנית בתוך הרצפות והריהוט ומאירה עדנות את קשתות המערה הלא מושלמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
הוילה המפוסלת בהשראת לבוש הנשים הסרדיניות
עיצוב פנים
הוילה המפוסלת בהשראת לבוש הנשים הסרדיניות
  המתחם שעיצבה Doriana Fuksas מחולק ל-4 גופים עצמאיים: בגוף המרכזי, אזור המגורים, המטבח
שלושה בתים עתיקים ב-Hà Giang, וייטנאם
עיצוב פנים
שלושה בתים עתיקים ב-Hà Giang, וייטנאם
האדריכלות המסורתית של אנשי H’mong במחוז Hà Giang קלה לזיהוי על ידי קירות העפר
בית פשוט עם פרחי בגוניה, במרסיי
עיצוב פנים
בית פשוט עם פרחי בגוניה, במרסיי
תוך ניצול מגבלות הגובה שמטיל התכנון העירוני, הפרויקט הוא מסע דרך המגרש; מהבית יורדים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.