בטורקיה מצויות עיירות קדומות, אשר לאחר שהתגלו, הפכו למוקדי תיירות. צורת המגורים הקדומים בהן, אומצה אף היא ומערות הפכו ללופטים המושכרים לנופשים.

 

כאשר האדריכל Hasan Ayata תכנן את העיצוב למערת לופט כזו ב-Kayseri שבטורקיה, את מהעיירות הקדומות, הוא רצה להציע לאורחים חלל ששומר על המאפיינים של המערה, כחוויה שונה מהאורבניות המוכרת להם.
הוא התקין מערכת פתחי אוורור המבטיחה זרימת אוויר לחלל ושמר על שלמות המבנה הקיים על ידי יצירת טיח מיוחד מאדמה וסלעים, שישמשו לחיזוק קירות המערה והקשתות. הפגמים בחומרים שהשתמש, מחקים את הטבע. האבנים ברצפת הטרצו הגיעו ממחצבות באזור וסודרו ביד בכדי להבטיח הרמוניה בין הגדלים הייחודיים. כדי לחקות עוד יותר אלמנטים אמורפיים שנמצאים בטבע, עץ בצבעים ובמרקמים שונים השתלב גם הוא בעיצוב. תאורה עדינה מובנית בתוך הרצפות והריהוט ומאירה עדנות את קשתות המערה הלא מושלמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
חמישה גלילים, בית אחד: מגורים יוצאי דופן מול הרי גוואדראמה
עיצוב פנים
חמישה גלילים, בית אחד: מגורים יוצאי דופן מול הרי גוואדראמה
  על מדרונות Las Rozas, מול הנוף הפתוח של רכס Sierra de Guadarrama, ניצב
חלל אחד למוזיקה, מדיה ומותג תחת קורת גג אחת
עיצוב פנים
חלל אחד למוזיקה, מדיה ומותג תחת קורת גג אחת
בעידן שבו מותגים, מוזיקה ותוכן דיגיטלי מתמזגים לכדי מערכת אחת, גם האדריכלות נדרשת להציע
אחרי 550 דחיות, המעצב שלא מצא עבודה הקים סטודיו מצליח עם הסגנון שכולם דחו אותו
עיצוב פנים
אחרי 550 דחיות, המעצב שלא מצא עבודה הקים סטודיו מצליח עם הסגנון שכולם דחו אותו
  לא מעט בוגרי בתי ספר לעיצוב מתקשים למצוא את דרכם בשוק העבודה, אך

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.