בטורקיה מצויות עיירות קדומות, אשר לאחר שהתגלו, הפכו למוקדי תיירות. צורת המגורים הקדומים בהן, אומצה אף היא ומערות הפכו ללופטים המושכרים לנופשים.

 

כאשר האדריכל Hasan Ayata תכנן את העיצוב למערת לופט כזו ב-Kayseri שבטורקיה, את מהעיירות הקדומות, הוא רצה להציע לאורחים חלל ששומר על המאפיינים של המערה, כחוויה שונה מהאורבניות המוכרת להם.
הוא התקין מערכת פתחי אוורור המבטיחה זרימת אוויר לחלל ושמר על שלמות המבנה הקיים על ידי יצירת טיח מיוחד מאדמה וסלעים, שישמשו לחיזוק קירות המערה והקשתות. הפגמים בחומרים שהשתמש, מחקים את הטבע. האבנים ברצפת הטרצו הגיעו ממחצבות באזור וסודרו ביד בכדי להבטיח הרמוניה בין הגדלים הייחודיים. כדי לחקות עוד יותר אלמנטים אמורפיים שנמצאים בטבע, עץ בצבעים ובמרקמים שונים השתלב גם הוא בעיצוב. תאורה עדינה מובנית בתוך הרצפות והריהוט ומאירה עדנות את קשתות המערה הלא מושלמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית בלי חזית: מים, גינות וביתנים מופרדים
עיצוב פנים
בית בלי חזית: מים, גינות וביתנים מופרדים
  House in Los Cocos, הממוקם מדרום למרכז ההיסטורי של Mérida, Yucatán, בנוי סביב
הבית שהחזיר לחיים עיר עתיקה מהמאה ה-12 של בתי בוץ
עיצוב פנים
הבית שהחזיר לחיים עיר עתיקה מהמאה ה-12 של בתי בוץ
  בלב נווה מדבר בצפון־מערב ערב הסעודית, כ־400 קילומטרים ממדינה, שוכנת אל דיירה Al-Deira
הר אדריכלי בלב סיאול: הבניין עם סלעים דרמטיים של טבע פראי
עיצוב פנים
הר אדריכלי בלב סיאול: הבניין עם סלעים דרמטיים של טבע פראי
  בלב Daerim-dong, אחד האזורים הרב־תרבותיים ביותר בסיאול, ניצב LOSTONE – פרויקט של AND

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.