בטורקיה מצויות עיירות קדומות, אשר לאחר שהתגלו, הפכו למוקדי תיירות. צורת המגורים הקדומים בהן, אומצה אף היא ומערות הפכו ללופטים המושכרים לנופשים.

 

כאשר האדריכל Hasan Ayata תכנן את העיצוב למערת לופט כזו ב-Kayseri שבטורקיה, את מהעיירות הקדומות, הוא רצה להציע לאורחים חלל ששומר על המאפיינים של המערה, כחוויה שונה מהאורבניות המוכרת להם.
הוא התקין מערכת פתחי אוורור המבטיחה זרימת אוויר לחלל ושמר על שלמות המבנה הקיים על ידי יצירת טיח מיוחד מאדמה וסלעים, שישמשו לחיזוק קירות המערה והקשתות. הפגמים בחומרים שהשתמש, מחקים את הטבע. האבנים ברצפת הטרצו הגיעו ממחצבות באזור וסודרו ביד בכדי להבטיח הרמוניה בין הגדלים הייחודיים. כדי לחקות עוד יותר אלמנטים אמורפיים שנמצאים בטבע, עץ בצבעים ובמרקמים שונים השתלב גם הוא בעיצוב. תאורה עדינה מובנית בתוך הרצפות והריהוט ומאירה עדנות את קשתות המערה הלא מושלמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
הבית ששומר את הסיפורים העתיקים של אנטיגואה
עיצוב פנים
הבית ששומר את הסיפורים העתיקים של אנטיגואה
  בלב אנטיגואה גואטמלה, עיר קולוניאלית שהוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו בשנת 1979,
לבן מבחוץ, אדום בפנים: וילה בצפון איראן נפתחת אל הנוף
עיצוב פנים
לבן מבחוץ, אדום בפנים: וילה בצפון איראן נפתחת אל הנוף
  באתר מגורים סמוך לים הכספי בצפון איראן, על מגרש פינתי שנתפס בתחילה כמגבלה
הגג של מרכז המבקרים באיסלנד, הופך לנוף
עיצוב פנים
הגג של מרכז המבקרים באיסלנד, הופך לנוף
  במקום שבו הנוף הוא הגיבור, Arkís arkitektar בחרו שלא להציב מולו אובייקט אדריכלי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.