בטורקיה מצויות עיירות קדומות, אשר לאחר שהתגלו, הפכו למוקדי תיירות. צורת המגורים הקדומים בהן, אומצה אף היא ומערות הפכו ללופטים המושכרים לנופשים.

 

כאשר האדריכל Hasan Ayata תכנן את העיצוב למערת לופט כזו ב-Kayseri שבטורקיה, את מהעיירות הקדומות, הוא רצה להציע לאורחים חלל ששומר על המאפיינים של המערה, כחוויה שונה מהאורבניות המוכרת להם.
הוא התקין מערכת פתחי אוורור המבטיחה זרימת אוויר לחלל ושמר על שלמות המבנה הקיים על ידי יצירת טיח מיוחד מאדמה וסלעים, שישמשו לחיזוק קירות המערה והקשתות. הפגמים בחומרים שהשתמש, מחקים את הטבע. האבנים ברצפת הטרצו הגיעו ממחצבות באזור וסודרו ביד בכדי להבטיח הרמוניה בין הגדלים הייחודיים. כדי לחקות עוד יותר אלמנטים אמורפיים שנמצאים בטבע, עץ בצבעים ובמרקמים שונים השתלב גם הוא בעיצוב. תאורה עדינה מובנית בתוך הרצפות והריהוט ומאירה עדנות את קשתות המערה הלא מושלמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית עם זיכרון: The Doctor’s House מחבר בין שלושה דורות לחיים חדשים
עיצוב פנים
בית עם זיכרון: The Doctor’s House מחבר בין שלושה דורות לחיים חדשים
  הבית, שנבנה בשנת 1941, היה במשך עשרות שנים חלק בלתי נפרד מההיסטוריה של
מסורת בקווים מודרניים: בית למשפחה חרדית בבני ברק
עיצוב פנים
מסורת בקווים מודרניים: בית למשפחה חרדית בבני ברק
  אחד האתגרים המרכזיים היה ליצור בית שנותן מענה מדויק לאורח החיים של המשפחה,
הבית בו הגג הוא חלק פעיל מחיי הבית
עיצוב פנים
הבית בו הגג הוא חלק פעיל מחיי הבית
  הבית שתוכנן על ידי K-Thengono Design Studio במגרש פינתי ב־Tangerang, Indonesia, הגגות הופכים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.