בטורקיה מצויות עיירות קדומות, אשר לאחר שהתגלו, הפכו למוקדי תיירות. צורת המגורים הקדומים בהן, אומצה אף היא ומערות הפכו ללופטים המושכרים לנופשים.

 

כאשר האדריכל Hasan Ayata תכנן את העיצוב למערת לופט כזו ב-Kayseri שבטורקיה, את מהעיירות הקדומות, הוא רצה להציע לאורחים חלל ששומר על המאפיינים של המערה, כחוויה שונה מהאורבניות המוכרת להם.
הוא התקין מערכת פתחי אוורור המבטיחה זרימת אוויר לחלל ושמר על שלמות המבנה הקיים על ידי יצירת טיח מיוחד מאדמה וסלעים, שישמשו לחיזוק קירות המערה והקשתות. הפגמים בחומרים שהשתמש, מחקים את הטבע. האבנים ברצפת הטרצו הגיעו ממחצבות באזור וסודרו ביד בכדי להבטיח הרמוניה בין הגדלים הייחודיים. כדי לחקות עוד יותר אלמנטים אמורפיים שנמצאים בטבע, עץ בצבעים ובמרקמים שונים השתלב גם הוא בעיצוב. תאורה עדינה מובנית בתוך הרצפות והריהוט ומאירה עדנות את קשתות המערה הלא מושלמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית עם חלון כחול: הזדמנות שנייה למודרניזם
עיצוב פנים
בית עם חלון כחול: הזדמנות שנייה למודרניזם
  הבית, ששופץ בין השנים 2023–2025, נושא את עקבותיהן של כמה תקופות. המבנה המקורי
הבית בשמורת הטבע רואה 720 מעלות
עיצוב פנים
הבית בשמורת הטבע רואה 720 מעלות
  תכנונו של הבית מבוסס על רעיון גאומטרי פשוט אך מפתיע: במקום להפנות את
מסלול לבן, מים וערפל: Dior הפכה את גני הטווילרי לתצוגה
עיצוב פנים
מסלול לבן, מים וערפל: Dior הפכה את גני הטווילרי לתצוגה
  המיצב, שנוצר בהובלת המנהל הקריאטיבי Jonathan Anderson, משלב גאומטריה אדריכלית עם אלמנטים טבעיים,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.