בטורקיה מצויות עיירות קדומות, אשר לאחר שהתגלו, הפכו למוקדי תיירות. צורת המגורים הקדומים בהן, אומצה אף היא ומערות הפכו ללופטים המושכרים לנופשים.

 

כאשר האדריכל Hasan Ayata תכנן את העיצוב למערת לופט כזו ב-Kayseri שבטורקיה, את מהעיירות הקדומות, הוא רצה להציע לאורחים חלל ששומר על המאפיינים של המערה, כחוויה שונה מהאורבניות המוכרת להם.
הוא התקין מערכת פתחי אוורור המבטיחה זרימת אוויר לחלל ושמר על שלמות המבנה הקיים על ידי יצירת טיח מיוחד מאדמה וסלעים, שישמשו לחיזוק קירות המערה והקשתות. הפגמים בחומרים שהשתמש, מחקים את הטבע. האבנים ברצפת הטרצו הגיעו ממחצבות באזור וסודרו ביד בכדי להבטיח הרמוניה בין הגדלים הייחודיים. כדי לחקות עוד יותר אלמנטים אמורפיים שנמצאים בטבע, עץ בצבעים ובמרקמים שונים השתלב גם הוא בעיצוב. תאורה עדינה מובנית בתוך הרצפות והריהוט ומאירה עדנות את קשתות המערה הלא מושלמות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
שתי דירות הפכו לבית אחד צבעוני וגמיש בלב אתונה
עיצוב פנים
שתי דירות הפכו לבית אחד צבעוני וגמיש בלב אתונה
  בלב אתונה, בתוך בניין מגורים קיים, איחד משרד האדריכלים Point Supreme שתי דירות
בית לבן בלב יער הגשם בברזיל, מצליח להיעלם בתוך הטבע
עיצוב פנים
בית לבן בלב יער הגשם בברזיל, מצליח להיעלם בתוך הטבע
הבית ניצב בין עצי הארוקריה הגבוהים, כאשר צמרות העצים, ציוץ הציפורים והאור המשתנה לאורך
בית עירוני היסטורי הוסב למגורים צבעוניים בלב סידני
עיצוב פנים
בית עירוני היסטורי הוסב למגורים צבעוניים בלב סידני
  בשכונת Mosman, אחת השכונות היוקרתיות והירוקות של סידני, ניצב Bradleys Head House –

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.