באחרונה פורסם שמכירות המסכים הרקיעו שחקים בזכות היורו, שמרתק מליונים למסך הקטן. הזדמנות נפלאה לתת כבוד למסך ולבחון פתרונות שונים למיקומו בחדרי הבית.

באדיבות אורטל קמינים. צילום: אלן-צפלסקי

 

אתם יכולים לאהוב או לשנוא אותה, אבל במציאות העכשווית מהווה הטלוויזיה מוטיב מרכזי בתרבות הישראלית. קשה (עד בלתי אפשרי) למצוא בתים שאין בהם לפחות מקלט טלוויזיה אחד ובמרבית הבתים היא מהווה תחליף למדורת השבט הקדומה ואמצעי אולטימטיבי להפיג מתחים בסופו של עוד יום אינטנסיבי ותובעני (הכל תלוי באיזה ערוץ אתם צופים ועד כמה אתם מחוברים לאקטואליה).

 

עיצוב מיטל צימבר. צלם עודד סמדר

 

באדיבות אורטל קמינים. צילום אלן צפלסקי.

 

למרות יתרונותיה הגדולים, חייבים להודות שגם בתצורתה המודרנית היא תופסת נפח בחלל הציבורי שהופך ליותר ויותר מעוצב, מינימליסטי ומוקפד. זאת בדיוק הסיבה שרבים מתלבטים היכן להציב אותה – במרכז הסלון שפתוח לחלל הציבורי כולו? או שאולי נכון יותר להקצות לה חלל משל עצמה?

 

עיצוב סלין ביטון. צלם ליאור טייטלר. באדיבות דלקוב ארונות

 

עיצוב צביה קזיוף. צלם איתי בנית. באדיבות-אורטל-קמינים

 

“בעזרת תכנון וחלוקה אופטימליים, גם בבתים עם מטראז’ מאתגר אפשר לתכנן פינה שתבדל את הטלוויזיה מהסלון הפורמלי. לא בכדי קיים שיח סביב מיקום המסך בחלל הציבורי. האם הוא אכן חייב להיות בסלון? הכל תלוי עד כמה המסך חשוב ודומיננטי בחיי המשפחה. אפשר ליצור פינות ייעודיות לטלוויזיה ולשם כך לאו דווקא צריך להגדיר ולהפריד בין החללים על ידי קירות ובהחלט ניתן לעשות זאת באמצעות רהיטים, פרגודים, משרביות, נגרויות, ואפילו מסכים. בד בבד, מומלץ מאוד ליצור חיץ אקוסטי עד כמה שניתן כדי שניתן יהיה להשתמש בשני החללים במקביל מבלי להפריע לפעילויות השונות” מסבירה מעצבת הפנים מיטל צימבר.

 

עיצוב פינדי בן ארי שמאי. צלם נדב פקט. באדיבות דלקוב

 

“יחד עם זאת, הכל תלו בתכנון” מסבירה מעצבת הפנים צביה קזיוף “כאשר יש חלל שמורכב מפתחים וויטרינות ענק, ניתן למקם את הטלוויזיה באמצע החלל, מסך פרי סטנדינג, שמככב כרהיט חופשי בחלל ושאינו מסתיר את הנוף”.

 

עיצוב רוני באריל. צלם נדב פקט. באדיבות דלקוב

 

קזיוף מסבירה “רוב האנשים לא מוותרים על המסך בסלון, אולם ניתן למקמו באמצעות יצירת קיר כוח שכולל בתוכו מספר פונקציות, לרוב אלו קמינים יפים, אסתטיים ומחממים, ספריות, ואחסון , שמשתלבים בחלל ובסגנון העיצוב הנבחר”.

 

תכנון ועיצוב מיטל צימבר. צלם עידן גור

 

תמיר רז, מנכ”ל דלקוב לוקח אותנו הפעם לחדר השינה, לדבריו “מעצבים ואדריכלים מחפשים חלופות כדי למקם את הטלוויזיה בחדר השינה, שגם ככה מטבעו אינו חלל גדול ומצריך מסך שאינו רחוק או קרוב מדי למיטה. בתוך כך פתרון המסך טלוויזיה כחלק אינטגרלי מהארון הוא נפלא. המסך “נבלע” ומוטמע בתוך הארון כאשר הוא כבוי, ונדלק בעת שימוש. אלו ארונות רב תכליתיים שהמסך אינו תופס מקום מיותר בחדר, וההשתקפות של המסך בארון בעצם מעצימה את תחושת הגודל והמרחב ושומר על חלל נקי ופתוח, ללא תחושת עומס”.

לכל הכתבות בקטגוריית בתים מעוצבים
+כתבות מומלצות
מוזיאון החבוי מתחת לדיונה על חוף הים
עיצוב פנים
מוזיאון החבוי מתחת לדיונה על חוף הים
  מבעד לפתחים בגדלים שונים, מבקרי המוזיאון יכולים לצפות בשינויי השמיים והים לאורך היום.
בית עגול בין הסלעים במיורקה
עיצוב פנים
בית עגול בין הסלעים במיורקה
את הבית תכנן האדריכל הטורקי Diala Hamed, כדיאלוג בין אדריכלות מודרנית לבין הסביבה הטבעית
הבית שנחצב בין הסלעים, בפורטוגל
עיצוב פנים
הבית שנחצב בין הסלעים, בפורטוגל
  הבית מורכב מחללים חיוניים: חדר שינה בחלק האחורי, אזור מגורים גדול בכיוון מזרח

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*