בני המשפחה שרכשו את הבית הישן לא האמינו שזאת תהיה התוצאה הסופית. בית אירופאי במרכז הארץ.

 

לזהות את הפוטנציאל. אחד האתגרים בשוק הנדל״ן הישראלי, הוא לזהות נכסים ישנים בעלי פוטנציאל. אלו יכולים להפוך בתכנון ועיצוב נכונים לבתים מרשימים במיוחד. באחד המושבים באזור המרכז, עומד בית המעוצב בסגנון פרובנס, שסיפורו התחיל בבית ישן והפך לאחד הבתים היפים באזור. לירן בן איבגי, בעלת סטודיו בוטיק לאדריכלות ועיצוב פנים – ״לב אדריכלות״, האחראית על התכנון והעיצוב בפרויקט, מכניסה אותנו לסיור בבית שגורם לנו להרגיש הכי קרוב לאירופה.

 

 

״הלקוחות קנו בית בן 20 שנים והיה להם חלום לשפץ אותו. הוא היה מאוד שונה ממה שהוא היום״, היא מגלה. ״הבית היה מעוצב בצבע חום כהה והייתה תחושה שהוא הרבה יותר נמוך בגלל שהיו לו חלונות קטנים. זה היה נראה בית ללא פוטנציאל אמיתי ומיד שראיתי את התכניות הבנתי שאפשר לשנות אותו מהיסוד, להשאיר רק את השלד – ברמת העמודים בכל הקומות, ולהתאים את הבית לצרכי המשפחה ולסגנון האהוב עליהם. הבית בנוי במפלסים והשארנו רק את העמודים ובעצם שינינו אותו מהיסוד, כולל בניית בריכה ופינת ישיבה בחצר תחת פרגולה. בבית היו בעיות תכנוניות כמו מדרגות לא תקניות ובעיות עם גובה, ולכן היינו צריכים להרוס ולפתור מחדש מספר בעיות כאלו״.

 

 

 

 

״מבחינה עיצובית״, מספרת בן איבגי, ״הפכתי את הבית לבית המעוצב בסגנון אירופאי-פרובאנסי עם נגיעות מודרניות, ועם זאת מאוד חם למרות הגוונים המונוכרומטיים שלו. הלקוחות הם משפחה עם 3 ילדים קטנים ותכננתי בית שמתפקד ומתאים למשפחה ולצרכיה. התכנון המקורי לא היה מתאים להם, בלשון המעטה. המטבח למשל היה מטבח סגור עם מזווה ואני החלטתי לפתוח אותו כך שיוכל להכיל הרבה אנשים ביחד. הוא גדול ופתוח לחלל עם אי גדול ומספיק מקומות ישיבה לכולם״.

 

 

 

 

 

״מבחינת הסגנון העיצובי״, מגלה בן איבגי, ״היה לי מאוד חשוב שהפנים והחוץ ידברו באותה השפה. בפרויקטים שלי אני לא רוצה שהחוץ נראה בסגנון מסוים או מקבל גוונים מסוימים והבית מקבל משהו אחר. זה לא עובד. אני רוצה שהכל ידבר באותה שפה ואני גורמת לחומרים לחדור פנימה. במטבח, למשל, נתתי אזכור לגוון של הטיח והבריקים בחוץ, לכן הוא בגוון אפור-עכבר פרובאנסי עשוי עץ מלא. במקום לעצב אותו בגוון בהיר, רציתי דווקא להבליט אותו בחלל. בגלל שהתקרה לא גבוהה, נזהרתי עם אלמנטים מסוימים, ומבחינת העיצוב המטבח הוא האלמנט בתוך החלל״.

 

 

מול הכניסה לבית ניצבת ויטרינה ענקית ומאחוריה פטיו. ״רציתי להכניס את החוץ לתוך הבית ולהכניס את המראה של הבריכה והחצר פנימה. פתחתי חלל ציבורי עם חלונות גבוהים, דבר שמייצר תחושה של בית גבוה ומרווח יותר. בצד השני של הקומה הייתה ירידה ליחידת מגורים, אותה הסבתי לפינת טלוויזיה שמשקיפה על חלל הכניסה והחצר״, ממשיכה המעצבת.

 

 

 

 

 

 

הרהיטים בחלל המרכזי יוצרו במיוחד בהתאמה אישית לסגנון העיצובי ולדרישות הלקוחות. ״בחרתי להזמין את רוב פריטי הריהוט בבית מגלריית זהבי, שמתאימים את עצמם בדיוק לדרישות שלי. למשל בפינת האוכל ישבנו ותכננו איזה שולחן אנחנו רוצים, התאמנו אותו לגוונים המונוכרומטיים של הבית ושילבנו עם פלטת בטון עם הטבעה בסגנון אירופאי המזכירה משרביה. גם הסלון הוא מבית גלריית זהבי והוא מאוד גדול ומתאים לאירוח, בזכות שתי ספות גדולות ושולחן ביניהן, המתאים גם לתפקוד היומי וגם לאירוח. רצינו שפינת הטלוויזיה במפלס התחתון תתכתב באותה שפה ולכן היא יוצרה באותו מקום. היא משמשת את הילדים שמבלים בה זמן רב ואוכלים שם, ולכן הם יצרו עבורנו ספה מחומרים עמידים שאפשר לנקות בקלות״.

 

 

 

השינויים נגעו גם לחזית הבית. במקור, היה גג רעפים מעל הכניסה שהוחלף בחלל שנפתח ומשמש כמעין בלקון חזיתי הפונה לרחוב ומעניק לביות צביון אירופאי. גג הרעפים נשאר כפי שהיה בתכנון המקורי, אך צבע הרעפים השתנה והרעפים שהיו במקור בצבע אדום הוחלפו ברעפים בצבע אפור כהה המתכתבים עם מכלול הגוונים שנוצר בבית.

 

 

 

בתכנון המקורי יחידת ההורים הייתה ממוקמת מעל היחידה התחתונה במפלס ביניים והיא הייתה קטנה וצפופה. בתכנון החדש הסבה בן איבגי חלק מהמפלס העליון של הבית לסוויטת הורים הכוללת חדר רחצה, סוויטה רחבה ופתוחה שהסגנון העיצובי שלה מתכתב עם השפה העיצובית של הבית – גוונים מונוכרומטים המשולבים בחומרים טבעיים המקנים רוך וחמימות לחלל ״גם בחדר השינה הריהוט הוא מבית גלריית זהבי״ אומרת המעצבת. ״מאוד נוח שיש שם את הכל, אני יכולה לבחור דברים ולתכנן ולעצב לפי הדימיון, הכל נגיש ומגיע בדיוק במידות ובגוונים שאנחנו צריכים, גם אם הבקשות שלנו מאוד ספציפיות״. בסוויטה חלונות שמשקיפים לבריכה. באותו מפלס עליון ישנן 3 סוויטת לילדים, שלכל אחת מהן חדר רחצה משלה.
לסיום, מעניקה בן איבגי טיפ לקוראים שרוצים לשפץ מהיסוד את ביתם. ״שיפוץ מהיסוד הוא שווה ערך לבנייה חדשה ואנשים צריכים לקחת את זה במחשבה שלהם, לפני שהם חושבים על שיפוץ מסיבי לבית. עלויות השיפוץ זהות לעלויות של הריסה ובניית הבית מחדש״.

אדריכלות ועיצוב פנים: לירן בן איבגי, סטודיו לב אדריכלות
הדיירים: זוג+3
שטח: כ-250 מ״ר+מרתף
ריהוט: גלריית זהבי
צילום: עמית גושר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית המשלב חדשנות עם טבע, בברזיל
עיצוב פנים
בית המשלב חדשנות עם טבע, בברזיל
הבית משתרע על פני 283 מ”ר בתוך מגרש של 1100 מ”ר, בכיוון מזרח-מערב למיצוי
בית שמשתלב עם הטבע ביער, במומביי, הודו
עיצוב פנים
בית שמשתלב עם הטבע ביער, במומביי, הודו
הוא משלב את הטבע בתוך מעטפת הבניין, בתכנון מחושב של חללים סביב עצים קיימים,
עצמאות 76: אלו הם המאפיינים הבולטים בבית הישראלי העכשווי
עיצוב פנים
עצמאות 76: אלו הם המאפיינים הבולטים בבית הישראלי העכשווי
  בבתים שלנו בהם אנו משוועים בראש ובראשונה לייצר מעטפת מכילה ומזמינה לבני המשפחה

תגובה אחת

  • דיאנה מרגולס הגיב:

    תוצאה מרהיבה!!!
    אני רוצה לקבל מידע לגבי החלונות והתריסים בקומה השניה. תודה.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*