המסעדה של השפית שיראל ברגר פתחה את דלתותיה בספטמבר 2018. היא ביקשה לייצור חוויה קולינרית המבוססת על ממלכת הפרות והירקות. רעיון זה לכן, מופיע באלמנטים העיצוביים של המסעדה, אשר זכתה באות העיצוב הישראלי 2019

המסעדה בעלת 35 מקומות ישיבה, ממוקמת בשוק לוינסקי, רחוב עממי גדוש בסוחרים. האתגר היה לייצר חוויה קולינרית אסתטית שמתכתבת עם הרחוב המאובק. החזית המרכזית שפונה לרחוב, נסגר באמצעות קיר שטוייח בחומר טבעי בשילוב זכוכית, אלו הקנו מראה של גלריה למקום, אי של שקט בכאוס האורבני, חלל אינטימי, שמבודד את הסועד מרעשי הרחוב.
אחד המחסנים האחוריים של החלל, הוסב לפטיו נעים באמצעות גג זכוכית שהותקן במקום ומציף את החלל בתאורה טבעית נעימה ורכה ומאפשר יצירת מרחב חיים לצמחיה טבעית. הפטיו הוסיף אפקט מזדמן ולא מחייב לחוויה והפך את המסעדה לנגישה יותר עבור סועדים צעירים.
עיצוב החלל הושפע מאוד מהמטבח של ברגר ומהתהליך עבודתה: מינימלי, נקי, מקומי ואלגנטי. החומרים טבעיים ונעשה בהם שימוש מינימליסטי. מרקם טבעי לקירות, רצפת בטון, אבן הטבעית המקומית, גווני האפרס, האפור הבהיר של הדלפקים ועץ האלון הבהיר, יוצרים חגיגה של חומרים במראה הטבעי שלהם.
המטבח השקוף מאפשר לסועדים להיות חלק מההופעה הלילית המרתקת של השפית. מיקום המטבח בכניסה למסעדה, מצהיר שהאוכל כאן הוא במרכז. משטחי העבודה של המטבח, חוצים את חזית הזכוכית וכך מאפשרים לאורחים לשבת בקו אחד עם עמדות העבודה של המטבח, ולחזות בדרך העדינה שבה מטופלים חומרי הגלם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPA
עיצוב פנים: ורד כדורי אדריכלית ומעצבת פנים בשיתוף Craft & Bloom
קבלן מבצע: שוס פרויקטים, ערן שוסברג
תאורה טכנית: דורי קמחי תאורה
כלים סניטריים: הכח קרמיקה
כיסאות: פיק אפ
נגרות: נגריית חוצץ בע"מ, רונן לנגליב
דלתות פנים: נגריית האחים אלעזר
אלומיניום: בר בורגן אלומיניום
סבוניות: חברת מפלים
צמחיה: משתלת הכפר החדשה
כלי הגשה מקרמיקה: מירב וולדמן