בני הזוג דורית סלע וניצן הורוביץ, היו אחראים על עיצוב בניין בן 11 קומות במנהטן, כולל עיצוב הדירות והשטחים הציבוריים. פגשנו אותם לשיחה על עיצוב הבניין, הרצונות של רוכשי דירות היוקרה במנהטן וגם על ההבדל מהעבודה בישראל ועל העבודה המשותפת כזוג.

בלב מנהטן, באחד מאזורי הביקוש החמים והיוקרתיים ביותר עומד בניין חדיש בן 11 קומות, השייך ליזם ישראלי. על עיצוב הדירות – 17 מודלים שונים של דירות והחללים הציבוריים בהם לובי, חדר כושר ומועדון דיירים, אחראים בני הזוג דורית סלע וניצן הורוביץ, מעצבי פנים ותיקים ובעלי שם בעולם העיצוב הישראלי, שלכל אחד מהם משרד משלו.
היינו אחראים על עיצוב האלמנטים בדירות השונות בפרויקט, מספרים סלע והורוביץ. ״עיצבנו את חללי הפנים ברמת הנגרות, המטבחים, חדרי רחצה וחדרי הארונות שחשובים מאוד לאמריקאים. הפרויקט כולל מגוון דירות, החל מדירות סטודיו ועד דירות דופלקס והיינו צריכים להתאים אותן להעדפות של הקהל האמריקאי.

 

 

״זה הפרויקט המשותף הראשון שלנו בארצות הברית״, הם מגלים. ״יש הבדלים באופי של העיצוב ובתהליך הבנייה. זה יכול להתחיל מזה שאנחנו צריכים לתרגם את המדידה ממטרים לאינצ׳ים ועד זה ששיטות הבנייה או סגנון העיצוב שונים ממה שאנחנו רגילים בארץ. בנוסף, האמריקאים עובדים על פי כללים ותקנים מאוד ברורים שחייבים לפעול על פיהם ואי אפשר לסטות מהם. למשל על נושא הנגישות יש לשים דגש מיוחד, ברמת תכנון שתאפשר נגישות לכסא גלגלים או מיקום האסלה במקום ספציפי כדי שתתאפשר התקנת ידית אחיזה במידת הצורך״.
״אפילו שיטת המכירה שונה״, הם ממשיכים. ״האמריקאים לא קונים דירות על הנייר אלא רואים דירות לדוגמא כשהפרויקט כבר מוכן. היזם דווקא רצה להביא לפרויקט סגנון מודרני ונקי שפחות מאפיין את הקהל האמריקאי ולכן הוא בחר בנו. הוא הכיר אותנו מעבודה משותפת קודמת על חזיתות בניין אחר שברשותו״.

 

 

 

״צריך להבין שלא עבדנו מול לקוחות ודרישות ספציפיות, אלא נדרשנו להתאים את הדירות באופן כללי לקהל הלקוחות הפוטנציאלי של הדירות, הממוקמות באזור יוקרתי״, מסבירים סלע והורוביץ. ״שמנו דגש על העדפות מובהקות של הקהל האמריקאי כמו מפתחים גדולים ללא תריסים או הרצון שלהם לחדר ארונות. הקהל האמריקאי אוהב רצפות וחיפויי שיש וחשוב להם מאוד שתהיה נישה למכונת כביסה. תכננו בפרויקט 17 דגמים שונים של דירות, בהתאם לגודל ולמיקום המשתנים בין דירה לדירה. הן מאופיינות באלמנטים דומים עם מבואת כניסה וחלל ציבורי פתוח וסגנון עיצוב קלאסי-מודרני״.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עיצוב הפנים בדירות כולל פרקט מעץ בהיר ושימוש בשיש יוקרתי שמקבל ביטוי בחדרי הרחצה ובמטבחים המשולבים בעץ בגימור אגוז אמריקאי. המעצבים עשו שימוש בחומרים הללו גם בחללים הציבוריים במטרה לייצר קשר בין החללים החיצוניים של הבניין והדירות עצמן, כך שהדיירים ירגישו בבית כבר מהכניסה לבניין. הדירות מאופיינות במפתחים גדולים בעלי מסגרות ברזל דקות בצבע שחור, ללא תריסים, המכניסים את הנוף האורבני של מנהטן לתוך הדירות.

 

 

לצד העיצוב המודרני והיוקרתי, שברו המעצבים את המונוכרומטיות באמצעות שימוש בגוונים כהים, לדוגמא בכורסאות עור בגוון אגוז כהה. הדירות גם כוללות יצירות אמנות בחללים השונים, מעדנות ואלגנטיות. הסגנון העיצובי חוזר על עצמו גם בחללים ציבוריים, כדוגמת מועדון הדיירים אותו מעטרת תקרת עץ בגימור אגוז ועיטורי לייסטים דומים לצד החלונות, שמופיעים גם בעיצוב הדירות.
“אנחנו זוג בחיים אבל לכל אחד מאיתנו משרד משלו וחופש פעולה. אנחנו משלבים כוחות בפרויקטים מסוימים כמו הפרויקט הנוכחי, אבל לדעתנו יש בזה יתרון כי המבט השונה מאפשר לנו נקודת מבט נוספת. זה ברור שיהיו חילוקי דעות אבל אנחנו תמיד מגיעים להסכמות בסופו של דבר״.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
מרכז אמנות באדריכלות מסורתית, מרידה, מקסיקו
עיצוב פנים
מרכז אמנות באדריכלות מסורתית, מרידה, מקסיקו
  שחזור המבנה נמשך ארבע שנים והקפיד לשמר את האופי המקורי של האדריכלות ההיסטורית
הצוואה של האדריכל האיטלקי Carlo Scarpa: הוילה Ottolenghi
עיצוב פנים
הצוואה של האדריכל האיטלקי Carlo Scarpa: הוילה Ottolenghi
  וילה אוטלנגי הוזמנה בשנות ה-70 על ידי הרוזנת אוטלנגי כווילה למגוריה. זה היה
בית משותף המעוצב באריחים צבעוניים, בספרד
עיצוב פנים
בית משותף המעוצב באריחים צבעוניים, בספרד
                           

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*