משרדי חברת DROPBOX ממוקמים במגדל עזריאלי שרונה, בלב השוקק של תל אביב. ההשראה לעיצוב המשרדים הייתה תל-אביב, העיר הלבנה, בגאומטריה נקייה ופשוטה, המאפיינת את הקווים האדריכליים של העיר. White city – white canvas - העיר הלבנה כרקע לצבעוניות ולאווירה התוססת של העיר.

 

האלמנטים הצבעוניים שהיוו השראה לפרויקט היו מקומות הבילוי והשווקים של העיר וכן אומנות הרחוב המיוחדת והרבה שלה.
בהתאם לקונספט, פלטת הגוונים והחומרים של הפרויקט התבססה על משטחים לבנים נרחבים וחומרים אלגנטיים ועדינים, הנותנים במה לאלמנטים צבעוניים ואומנות ברחבי המשרד.
הקומה התחלקה ל-3 אזורי עבודה, המוקפים בחדרי ישיבות בגדלים שונים. כל חדר ישיבות קיבל צבעוניות שונה בהתאם לפלטת הגוונים של חברת דרופבוקס. לובי המשרד עוצב בחומריות נקייה ואלגנטית, כשדרך החלונות נשקפים העיר תל אביב והים.

 

קיר רשת בעבודת רקמה של פרחים, מונח על-גבי הבטון החשוף. הוא מתכתב עם קיר צמחיה גדול הניצב בסמוך לו. מעל תלויים גופי תאורה אלגנטיים ועדינים שעוצבו במיוחד לפרויקט על-ידי סטודיו בים.

 

הקפטריה הגדולה, המשמשת גם כמסעדה וחלל כינוס, זכתה למיקום עיקרי עם נוף מרשים. ריצוף עץ ווילונות דקורטיביים מעניקים לחלל הרגשה ביתית, בעוד רשתות ברזל לבנות התלויות מהתקרה תורמים לאווירה של מסעדה תל אביבית.
אזור הבר תוכנן בהשראת הברים בתל אביב, עם אלמנט מסגרות שמטפס מהקיר לתקרה וגופי תאורה שעוצבו על-ידי אומן ישראלי. בסמוך ציור גרפיטי על-ידי אומן גרפיטי מקומי.
שני חדרי ישיבות קטנים באזורי העבודה חופו בעץ עם דוגמא גאומטרית צרובה על-גבי המשטח.
מסביבם אזורי ישיבה פתוחים נוספים לפגישות א-פורמליות ולישיבה אלטרנטיבית.
ה-DROP STOP תוכנן בהשראת הקיוסקים בתל אביב, עם אפשרות ישיבה על הדלפק, ובסמוך לו snack bar ואזורי המתנה ו-collaboration.
שני מסדרונות ארוכים שנבעו מאילוצי רישוי קיבלו טיפול בגופי תאורה מיוחדים המשווים מראה של תצוגה במוזיאון.
לחדר המוזיקה והמשחקים שתוכנן בממ"ד עוצב טפט גרפי צבעוני ששואב השראה מעולם הגרפיטי של דרום העיר. התקרה השחורה מעניקה למקום אווירה של מועדון לילה, כקונטרסט לתקרות הלבנות בפרויקט כולו.

 

 

 

 

קבלן: א. וייס
עיצוב גרפי ואמנות: סטודיו HUBE
ניהול הפרויקט: דויד רז
שנת סיום: 2018
שטח: 1,800 מ"ר