משרדי המותג הישראלי חובק העולם Nununu לבגדי תינוקות וילדים בתל אביב, התמקמו בחלל בן 175 מ"ר, במבנה ששימש כמרכזיה של בזק. משימת המתכננים הייתה, ליצור חלל רב-שימושי שיכיל את גם את המשרדים, גם ישמש כאולם תצוגה וגם ירכז את פעילות ה- e-com של החברה.

 

 

IMG_8082-300a

 

מבט משולחן הקבלה למשרדים הפנימיים

מבט משולחן הקבלה למשרדים הפנימיים

 

IMG_8209-300a

 

החנות בכניסה, מול שולחן הקבלה

החנות בכניסה, מול שולחן הקבלה

DSC05928

 

DSC05905

 

DSC06054

 

בקווים המנחים של הפרוגראמה לעיצוב המקום, הושם דגש על שימור התחושה הבלתי אמצעית שיש ללקוחות החברה ולייצר סביבת עבודה בעלת אופי בייתי, כאשר הם מגיעים למחסני הפעילות הלוגיסטית של המותג.
הקונספט שהוביל את התכנון, היה לדמות למבקר בצורה מופשטת את הרעיון מאחורי הבורסה בניו יורק ולייצר חלל שבו יכולים הלקוחות לראות את כל הפעילות וההתרחשות של החברה, תוך קיום הפרדה שתאפשר שקט ודיסקרטיות לעובדים.
תפיסת החלל ועיצובו התמקדו במציאת פתרונות שיצמצמו את החציצה בין האדם לסביבה שלו, שיאפשרו מפגש של האדם עם הסביבה וחשיפה של החושים לאלמנטים שונים.
בפרוייקט נעשה שימוש באלמנטים הנותנים תחושה פריקה, אירעית וכמעט תפאורתית: ויטרינות כמחיצות, חיפויי לבידים ושימוש בחומרים ממוחזרים.

 

_ZIV0353-300a

 

חלל העבודה המרכזי. שפת העיצוב הכללית בשחור לבן וגם עובדי המשרד מצווים ללבוש שחור, בהתאמה לצבעי המותג

חלל העבודה המרכזי. שפת העיצוב הכללית בשחור לבן וגם עובדי המשרד מצווים ללבוש שחור, בהתאמה לצבעי המותג

 

כמו בבורסה בניו יורק, נוצר חלל שבו יכולים הלקוחות לראות את כל הפעילות וההתרחשות של החברה, תוך קיום הפרדה שתאפשר שקט ודיסקרטיות לעובדים.

 

_ZIV0085-300a

 

_ZIV0156-300a

חדרי העבודה הפנימיים

IMG_8175-300a

 

IMG_8191-300a_copy

 

 

 

תאור החלל

 

מבט אל המטבח

מבט אל המטבח

_ZIV0307-300a

 

DSC05886

 

הכניסה לחלל הינה דרך מבואה שמהווה צומת מעבר לאולם התצוגה, ל e-com ולמשרדים. הקשר בין שני אזורי המסחר – אולם תצוגה ו-  e-com, על אף שאופן המכירה שונה בכל אחד מהם, מתקיים באזור הכניסה, זהו האזור הציבורי בו מתנהל הקשר עם הלקוחות, גם אם מדובר בקשר אינטרנטי במקרה של פעילות ה e-com. שתי פעילויות המסחר מתקיימות באותו החלל, אך מופרדות על-ידי מחיצת הברזל וקיר הלבידים, באופן כזה שההפרדה ברורה אך הקשר מתקיים ותומך בחוויה של מעורבות הלקוח בפעילות המסחר של החברה. לעומתם חדר הישיבות, הסטודיו, הסלון והמטבח אשר מוגדרים כאזורים האינטימיים של פעילות החברה, מוקמו בחלקים הפנימיים של החלל, מופרדים מאחורי ויטרינת זכוכית שמאפשרת פרטיות אך גם מאפשרת לחלוק עם הלקוחות את הצפייה במתרחש.
בתכנון החלל נלקחו בחשבון גם צרכים עתידיים של יצירת מקומות לעמדות עבודה נוספות לצרכי התרחבות וגדילת החברה.

 

IMG_7092

 

בבחירת החומרים עמדה התודעה העמוקה, כי לבחירות שלנו בתור מעצבים יש אחריות סביבתית והשפעה תרבותית. בתהליכי הייצור שלהם לא מעורב ניצול של בני אדם או הסביבה

 

DSC05860

 

IMG_8148-300a

 

 

החומרים

 

IMG_8160-300aa

יציאה למרפסת

_ZIV0295-300a

 

בפרוייקט נעשה שימוש בברזל, לבידי בירצ' ובטון, חומרים שהמפגש עימם הוא בלתי מתווך וגולמי ומקיים תאימות עם האופי של החברה והמותג.
בבחירת החומרים עומדת גם התודעה העמוקה, כי לבחירות שלנו בתור מעצבים יש אחריות סביבתית והשפעה תרבותית. בחירת חומרים שבתהליכי הייצור שלהם לא מעורב ניצול של בני אדם, או ניצול של הסביבה, כמו לדוגמא שימוש בלבידי בירצ' של ויסה, משטחי נייר ממוחזר של Paper Stone, קרטון וצמיגים.
בחירת החומרים תומכת גם היא בקונספט של חשיפת הפעילות של החברה, מרצפת הבטון החשוף, דרך ויטרינות הברזל הגולמי הלא צבוע ועד למערכות החשמל גופי התאורה והמיזוג החשופות.  בעיצוב החלל נעשה שימוש באלמנטים עיצוביים מעולם המחסנאות, כדוגמת יחידות המידוף באולם התצוגה, אשר עוצבו והוזמנו בהזמנה מיוחדת, וכוללות מגירות נשלפות בצורה שונה מבאכסון המסורתי.

 

המשרד ממוקם במבנה ישן של חברת "זבק", שעבר הסבה למבנה משרדים

המשרד ממוקם במבנה ישן של חברת "זבק", שעבר הסבה למבנה משרדים

 

תכנון ועיצוב: קרן מילכברג פורת  STUDIO ID253
צילום: טובי הוכשטיין, כפיר זיו

קבלן: פריד סוטי
חשמל וייעוץ: ניר בן זאב "קומיוניר"
גופי תאורה:  דור חדש
מסגרות: יפתח אביטל ועודי מיינר
נגריה: גדי זילברמן, נגרית איצטרובל. ציון אברהם, נגרית ציון חולון. איציק ונעים עבודות עץ
משטח שולחן עבודה מצמיגים: אילנית נאוטרה  NEUTRA
משטח עבודה חדר ישיבות:  Paper Stone מזונית
כיסאות משרדיים: טולמנס
שולחן משרדי ויטרה: הביטאט
וילונות: דומוס