משרדי המותג הישראלי חובק העולם Nununu לבגדי תינוקות וילדים בתל אביב, התמקמו בחלל בן 175 מ”ר, במבנה ששימש כמרכזיה של בזק. משימת המתכננים הייתה, ליצור חלל רב-שימושי שיכיל את גם את המשרדים, גם ישמש כאולם תצוגה וגם ירכז את פעילות ה- e-com של החברה.
בקווים המנחים של הפרוגראמה לעיצוב המקום, הושם דגש על שימור התחושה הבלתי אמצעית שיש ללקוחות החברה ולייצר סביבת עבודה בעלת אופי בייתי, כאשר הם מגיעים למחסני הפעילות הלוגיסטית של המותג.
הקונספט שהוביל את התכנון, היה לדמות למבקר בצורה מופשטת את הרעיון מאחורי הבורסה בניו יורק ולייצר חלל שבו יכולים הלקוחות לראות את כל הפעילות וההתרחשות של החברה, תוך קיום הפרדה שתאפשר שקט ודיסקרטיות לעובדים.
תפיסת החלל ועיצובו התמקדו במציאת פתרונות שיצמצמו את החציצה בין האדם לסביבה שלו, שיאפשרו מפגש של האדם עם הסביבה וחשיפה של החושים לאלמנטים שונים.
בפרוייקט נעשה שימוש באלמנטים הנותנים תחושה פריקה, אירעית וכמעט תפאורתית: ויטרינות כמחיצות, חיפויי לבידים ושימוש בחומרים ממוחזרים.
כמו בבורסה בניו יורק, נוצר חלל שבו יכולים הלקוחות לראות את כל הפעילות וההתרחשות של החברה, תוך קיום הפרדה שתאפשר שקט ודיסקרטיות לעובדים.
תאור החלל
הכניסה לחלל הינה דרך מבואה שמהווה צומת מעבר לאולם התצוגה, ל e-com ולמשרדים. הקשר בין שני אזורי המסחר – אולם תצוגה ו- e-com, על אף שאופן המכירה שונה בכל אחד מהם, מתקיים באזור הכניסה, זהו האזור הציבורי בו מתנהל הקשר עם הלקוחות, גם אם מדובר בקשר אינטרנטי במקרה של פעילות ה e-com. שתי פעילויות המסחר מתקיימות באותו החלל, אך מופרדות על-ידי מחיצת הברזל וקיר הלבידים, באופן כזה שההפרדה ברורה אך הקשר מתקיים ותומך בחוויה של מעורבות הלקוח בפעילות המסחר של החברה. לעומתם חדר הישיבות, הסטודיו, הסלון והמטבח אשר מוגדרים כאזורים האינטימיים של פעילות החברה, מוקמו בחלקים הפנימיים של החלל, מופרדים מאחורי ויטרינת זכוכית שמאפשרת פרטיות אך גם מאפשרת לחלוק עם הלקוחות את הצפייה במתרחש.
בתכנון החלל נלקחו בחשבון גם צרכים עתידיים של יצירת מקומות לעמדות עבודה נוספות לצרכי התרחבות וגדילת החברה.
בבחירת החומרים עמדה התודעה העמוקה, כי לבחירות שלנו בתור מעצבים יש אחריות סביבתית והשפעה תרבותית. בתהליכי הייצור שלהם לא מעורב ניצול של בני אדם או הסביבה
החומרים
בפרוייקט נעשה שימוש בברזל, לבידי בירצ’ ובטון, חומרים שהמפגש עימם הוא בלתי מתווך וגולמי ומקיים תאימות עם האופי של החברה והמותג.
בבחירת החומרים עומדת גם התודעה העמוקה, כי לבחירות שלנו בתור מעצבים יש אחריות סביבתית והשפעה תרבותית. בחירת חומרים שבתהליכי הייצור שלהם לא מעורב ניצול של בני אדם, או ניצול של הסביבה, כמו לדוגמא שימוש בלבידי בירצ’ של ויסה, משטחי נייר ממוחזר של Paper Stone, קרטון וצמיגים.
בחירת החומרים תומכת גם היא בקונספט של חשיפת הפעילות של החברה, מרצפת הבטון החשוף, דרך ויטרינות הברזל הגולמי הלא צבוע ועד למערכות החשמל גופי התאורה והמיזוג החשופות. בעיצוב החלל נעשה שימוש באלמנטים עיצוביים מעולם המחסנאות, כדוגמת יחידות המידוף באולם התצוגה, אשר עוצבו והוזמנו בהזמנה מיוחדת, וכוללות מגירות נשלפות בצורה שונה מבאכסון המסורתי.
תכנון ועיצוב: קרן מילכברג פורת STUDIO ID253
צילום: טובי הוכשטיין, כפיר זיו
קבלן: פריד סוטי
חשמל וייעוץ: ניר בן זאב “קומיוניר”
גופי תאורה: דור חדש
מסגרות: יפתח אביטל ועודי מיינר
נגריה: גדי זילברמן, נגרית איצטרובל. ציון אברהם, נגרית ציון חולון. איציק ונעים עבודות עץ
משטח שולחן עבודה מצמיגים: אילנית נאוטרה NEUTRA
משטח עבודה חדר ישיבות: Paper Stone מזונית
כיסאות משרדיים: טולמנס
שולחן משרדי ויטרה: הביטאט
וילונות: דומוס