אין כאן גימיקים, לא פינות ישיבה כמו תחנות אוטובוס או מושבים של מכוניות מפורקות, אין חדרי דיונים בתוך רכבלי הרים. החיים לא מתרחשים על במת תיאטרון. מקום העבודה אינו ביקור במסעדה. כמו בית אנחנו חוזרים כל יום לאותו מקום, שוהים בו וחייבים לקבל סביבה שמשרה נינוחות ונוחות. 

 

P1920820

 

עודף תזזיתיות ועושר ויזואלי אינו נוח ואינו יכול להיות מקום של שגרה. אנחנו לא רוצים לחיות בדיסני לנד, אנחנו מתרגשים שם רק בפעם הראשונה. בפרויקט פריון הוכיחו האדריכלים שלא צריך שום גימיק בשביל לקבל את אפקט ה"וואהו", צריך רק לחשוב אחרת, לעצב ברגישות, להקשיב ללקוח ולא לשכוח את העובד וצרכיו האמיתיים, צרכים טבעיים ולא להיות עבד של טרנדים חולפים.

 

P1920837

 

המשרד החדש תוכנן כולו לטובת העובד. כאן כבר לא חישבנו איך לצופף מקסימום עובדים במ"ר, או איך להימנע מ״בזבוז״ שטח על קפיטריה ועל חללים ציבוריים. דיברנו על יציאה מתוך החדרים אל החלל הפתוח, כאלמנט של ״שדרוג״, על שיפור ויצירת סביבת עבודה שאין כדוגמתה. שוחחנו על עיצוב ״הי טקי״, על ״טרנדים״, אבל המילה שהובילה את התהליך העיצובי הייתה – ״בית״. רצינו להמציא את ה״אופן ספייס״ מחדש, להוכיח שהסטיגמה אינה נכונה, אם עושים זאת נכון. העיצוב מתחיל מהקונצפט, מהצרכים הארגוניים ומהצרכים האישיים של העובד.

 

P1920620

 

P1920679

 

P1920645

 

אימצנו חשיבה גנרית – שיטוח מוחלט של המעמדות בארגון בהשפעתן על עמדת העבודה. כולם, לרבות המנכ״ל, יושבים בעמדה זהה בחלל. הושבתו של כל הארגון באופן ספייס, מחייבת הכנה של הרבה מאוד חדרי דיונים, בגדלים שונים. החל מחדר אישי, זוגי ועד לרביעייה ועד לחדרים גדולים. העיצוב של החדרים בצורה שונה, בחירת רהוט ״אקלקטי״ נותן עניין ובידול בין החדרים.

 

P1920737

 

מחיצות: אלה אופיינו בפרויקט ברמות בידוד משתנות. מחיצות ״רצפה תקרה״ לבידוד אקוסטי בין חללים, להפרדת סביבה ציבורית ולהחדרת אור. מאידך מחיצות משמשות גם להגדרת החלל הצוותי ולהפרדתו מהסביבה הציבורית. השתמשנו ב״שבכות״ מעץ שיוצרות הפרדה ללא בידוד אקוסטי. הן מעניקות גם מראה ״ביתי״ כחלק מתפיסת העיצוב והשפה שבחרנו.

 

P1920759

 

חיבור בין הקומות שלא דרך גרעין המבנה נעשה כאן בענק: פתחנו ברצפות הבטון שטח של כ-60 מ״ר ובנינו בו אודיטוריום המשמש כמדרגות בין הקומות. האודיטוריום הינו חלק מהקפיטריה המרכזית ומהווה את הלב של הפרויקט מבחינה קהילתית. מתחת לטריבונה מיקמנו את דלפק הקבלה.

 

P1920763

 

P1920771

 

P1920809

 

P1920860

 

P1920901

 

P1920911

 

P1920932

 

P1920994

 

P1930051

 

P19205861

 

P1920568

 

P1920578

 

P1920603

 

רם גולדברג אדריכלים בע"מ. רם גולדברג, הילה רינת מלכה
מטעם פריון: גלעד אקסלרוד וחנית מרינוב
ניהול ופיקוח: מריו מסצ׳יאני
ביצוע: תדהר עבודות גמר.
מחיצות מודולריות וניידות, שטיחים וריהוט: INNOVATE
פרקטים: ש.ב.א.