בית מואר ורחב ידיים בקו ראשון לשדות ירוקים הוא החלום של רבים מאיתנו (כן, גם של טיפוסים אורבניים במיוחד שמתקשים לוותר על העיר), אך עבור בני המשפחה הצעירה מקיבוץ יסעור מדובר במציאות יום-יומית. שירן מלול, בעלת סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים, תכננה עבור בני הזוג ושלושת ילדיהם סביבת מגורים נעימה, מכילה ואוורירית ורתמה את הנוף והסביבה כחלק בלתי נפרד מעיצוב הפנים.

 

 

ברוכים הבאים לביתם של זוג בשנות ה-30 לחייהם ושלושת ילדיהם הצעירים – חברי קיבוץ יסעור שבגליל המערבי. ביתם החדש נבנה במיקום המושלם ולו חזית קדמית שפונה אל עבר המרחבים הפתוחים והשדות המוריקים. ממש כמו הסביבה הפסטורלית שמסביב, גם בבית עצמו ניכרת תחושת ביטחון לצד פתיחות, שתואמת את הלך הרוח ואורחות החיים בקיבוצים של היום.
“את הבית התאמנו במדויק לצרכים ולמידות של כל אחת ואחד מבני המשפחה”, מסבירה שירן מלול, שאחראית על תכנון ועיצוב הבית. “בראש ובראשונה יצרנו בית שמתחשב ביתרונות הבולטים של הסביבה- הנוף, האור והאוויר הטבעיים ובנוסף, על פי בקשתם של בני הזוג, יצרנו חציצה אופטימלית בין אגף השינה של ההורים לממלכת הילדים כשבמרכז אגף האירוח שתוכנן כ- open space. כדי להדגיש את הממדים, הפרופורציות והנוף, החלל הציבורי גבוה משמעותית, כך זכינו בפתחים גדולים ומשמעותיים שמכניסים את הטבע פנימה באופן כמעט בלתי אמצעי. בכל רחבי הבית תוכננו שפע של פתרונות אחסון שיותירו את הבית מאורגן ומסודר בכל רגע נתון”

 

 

 

 

 

צורתו של הבית היא מלבנית. מלול בחרה לתכנן מבנה בקווים ניטרליים, ישרים וברורים בעל חזיתות ישרות שמשתלבות בהרמוניה בסביבה והנוף. דלת הכניסה שמקבלת את הבאים עשויה אלומיניום שחור ומשני צדדיה חלונות ורטיקליים צרים שמכניסים למבואת הכניסה אור יום. עם פתיחתה נגלית מבואה אסתטית ונעימה בה מאוגדות שלוש פונקציות שונות: ארון גדול שחזיתותיו נצבעו בתנור בגוון שמנת ומבעדו חבויים לוחות החשמל, התקשורת ומקומות אחסון רבים לגרדרובה ופריטים בשימוש תדיר. מימין שירותי האורחים וממול הדלת שולבו ספסל ו-ווי תליה מעץ טבעי שמכניסים חמימות ועומק למרחב.
מלול תכננה קיר מנותק מהתקרה שמשמש כחציצה בין האגף הציבורי למאסטר ההורים ומאפשר פרטיות. מהעבר השני תוכנן קיר זהה שמגדיר גם הוא את חלל האירוח ומייצר חציצה בינו לבין אגף הילדים.

 

 

“מכיוון ששילבנו את שלוש הפונקציות החשובות יחד, הקפדנו על כל פרט על מנת שהמרחב לא רק יראה מוקפד ונעים אלא ישמש כמקום אידיאלי לאירוח וזמן משפחתי”, מסבירה המתכננת. “עבור הסלון בחרנו ספת בד מפנקת זוויתית, ולא פינתית, כך ניתן להתרווח עליה בנינוחות מבלי שתסגור את החלל. מולה ניצבים שני כיסאות מרופדים עור בעיצוב מינימליסטי שמותירים את החלל פתוח וקליל. את האמנות בבית, שבולטת ביתר שאת בסלון ומקנה לו את אופיו, יצרה אחותו של אבי המשפחה. הסגנון האבסטרקטי והצבעוניות הנעימה שוברים את המסה הישרה ומכניסים אופי ועניין. מי שנתנה את ההשראה לקונספט ולצבעוניות היא כרית הנוי שעל הספה שנרכשה בשלב יחסית מוקדם”.

 

 

 

את המטבח תכננה מלול כשני סטריפים פרלליים תחומים בין שתי יחידות אחסון גדולות בנישות בנויות- באחת חבויים המזווה והמקררים האינטגרליים ובשנייה שפע של מקומות אחסון לאביזרים וכלי מטבח, ופינת המים והקפה. בחזית הקדמית, זו הפונה לכיוון הסלון, תוכננו במקשה אחת אי גדול ובהמשכו שולחן אוכל לארוחות משפחתיות, בגובה נמוך יותר. מעל יחידות עץ האגוז הנמוכות שולב משטח דקטון כהה באפקט חלודה שמכניס רובד וצורניות לחלל. דלת יציאה מובילה ישירות היישר מהמטבח למרפסת אינטימית שמשמשת בעיקר לקפה של בוקר.
עבור פינת האוכל נבחר שולחן לו משטח עליון מזכוכית כהה ורגלי מתכת שחורות. הכיסאות הקלילים שמסביבו עשויים מושב ומשענת גב מפורניר ורגלי מתכת קלילות. מזנוני המתכת, עליהם שולבו כלים נאים, נבחרו בקפידה בכדי להותיר את החלל פתוח וקליל. הם עשויים מתכת- האחד בגוון שחור והשני בגוון קרם, והצורניות הגיאומטרית בקווים שאינם ישרים מוסיפה עומק ומייצרת עניין.

 

 

 

ומהציבורי לפרטי: הקיר שחוצץ הסלון לאגף הילדים משמש מעברו השני כפינת מחשב, שם תכננה מלול בנוסף גם יחידת אחסון כללי. הרצפה חופתה אריחי גרניט פורצלן דמויי עץ בהנחת פישבון- כך נוצרה מחד אווירה חמימה וביתית ובד בבד, ניתן לשמור על תחזוקה רציפה, קלה ונוחה לאורך זמן. כל חדר עוצב בהתאם לטעם, לגיל ולתחביבים של הדייר הצעיר.
מעברו השני של הבית ממוקם מאסטר ההורים שתוכנן בסכמת חדר במלון. בכניסה אליו ניצבת יחידת ארונות פתוחה לחדר השינה ובהמשך חדר הרחצה. את הארונות בחרה מלול לצבוע בשחור ובנוסף שילבה חזיתות זכוכית שחורה ומראתית שמייצרת רפלקציה של אור. בחדר השינה נהנים בני הזוג מוויטרינה גדולה שפונה לנוף הבתולי וכן מחלונות קטנים יותר משני צידי המיטה שמווסתים את כמו האוויר והאור. סכמת הצבעים ששולטת בכל הבית חוזרת גם כאן וכוללת, לצד הגוונים הרכים והבהירים, נגיעות של פודרה וירוק זית.

 

 

 

 

 

 

חדר הרחצה תוכנן בהשראת מלונות בוטיק עם מקלחון זוגי רחב ידיים. מלול השתמשה בחיפוי גרניט פורצלן במראה שיש עם גידים. ארון הכיור נצבע בגוון שחור והותקנו בו ידיות פליז שנראות כתכשיט. מעליו נתלתה מראה צרה ואובלית צידית, ששוברת את הקווים הישרים ומהווה גיבוי למראה הגדולה שהותקנה באזור הארונות ומולה בני הזוג מתארגנים.

היכן: קיבוץ יסעור
עבור: זוג בשנות ה-30 לחייהם, להם 3 ילדים
שטח המגרש: כחצי דונם
שטח הבית: כ-170 מ”ר
תכנון ועיצוב פנים: שירן מלול
צילום: שירן כרמל

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
עץ בונסאי המרחף באוויר
עיצוב פנים ישראלי
עץ בונסאי המרחף באוויר
       
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
עיצוב פנים ישראלי
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
ארונות הבגדים המשמימים, אלה שצבענו בגוון הקיר וקיווינו שכמעט ולא נרגיש בקיומם, הפכו בשנים
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
עיצוב פנים ישראלי
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
הסטודיו החדש בבניין לשימור של מעצבת הפנים צביה קזיוף: עכשווי ומגובש     הסטודיו

תגובה אחת

  • קיבוצניקית ציניקנית הגיב:

    כקיבוצניקית שגם לה תמונת נוף מהממת בהפתח החלון אני חייבת בזהירות לומר שזה הבית הכי מת. יתום מצבע ומלנכולי שאפשר לחשוב עליו. עיצוב פנים נוראי!! מנימליזם שגובל בחדר מתים.
    סליחה אבל פשוט Big no no
    הדבר היחידי שיפה זה העשב הירוק בחוץ וגם הוא לא מציל את העוכר.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*