משרד Fran Silvestre Arquitectos מתאפיין באדריכלות מינימליסטית, כמו בית זה שהושלם לאחרונה ב-sotogrande, ספרד. עבודתם מאופיינת בדגש על פשטות, קווים נקיים ושימוש בפלטת חומרים מאופקת וגם הבית הזה מצטמצם למרכיביו החיוניים. הוא כולל גג המשתרע מעבר למבנה הראשי, מספק צל מהשמש העזה של Cádiz והגשמים העזים מהסיירה דה גרזלמה, האזור עם כמות המשקעים הגבוהה ביותר בחצי האי האיברי. הקשר של הבית לנוף, מדגיש את כוונתו להתמזג בהקשר הטבעי במקום לשלוט בו.

 

בסוטוגרנדה, שכונת המגורים רחבת הידיים על החוף באנדלוסיה, ידועה בווילות היוקרה שלה, מגרשי הגולף והמרינה האקסקלוסיבית שלה.
הבית מוגדר על ידי ארבעה אלמנטים מרכזיים – מישור הקרקע, הגג התלוי שמייצר צל, חזית הזכוכית המבטיחה בקרת אקלים יעילה ופנים העץ המשפר את הנוחות הכללית. אלמנטים אלה פועלים יחד כדי ליצור קומפוזיציה מאוזנת שבה פתיחות ואינטימיות מתקיימות במקביל.
הכניסה לבית היא מהרחוב העליון, המציעה פרספקטיבה מוגבהת המשקפת את הנוף שמסביב. אלמנט המים אינו רק אסתטי, הוא משמש כבידוד תרמי ואקוסטי, מווסת את הטמפרטורה הפנימית על ידי ספיגת חום במהלך היום ושחרורו בלילה ומפחית את הצורך בחימום וקירור מלאכותיים.

House in Sotogrande
architect: Fran Silvestre Arquitectos
Sotogrande, Andalusia, Spain
שטח area: 802 square meters
שנה 2024
photography: Fernando Guerra
design team: Fran Silvestre, Carlos Lucas, Paco Chinesta, Neus Roso
interior design: Alfaro Hofmann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בית המגורים הכי קטן בעולם
עיצוב פנים
בית המגורים הכי קטן בעולם
  קצת צפוף – 10 מ”ר, עם מיטה, מטבחון, חדר רחצה זעיר, מעט שטח
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
עיצוב פנים
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
  כנס בינלאומי: Common Sense in Architecture בלב הפסטיבל עומדת הוועידה הבינלאומית, שתחקור את
וילה בהשראת המסורת ההודית העתיקה
עיצוב פנים
וילה בהשראת המסורת ההודית העתיקה
  תכנון החללים נכפה על ידי החוקים הנוקשים של Vaastu שהיה צריך לדבוק בהם

תגובה אחת

  • מיכאל כתר הגיב:

    באספקט הארכיטקטוני, עבודה וואו. מושלמת ! באספקט, המימד האנושי, קר ולא באמת מזמין .

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*