"בני הזוג ביקשו תחילה לבצע שיפוץ חלקי בבית, אך הסגרים בקורונה הביאו את בני הזוג לחשוב על מהות הבית ומשמעותו, הצרכים שלהם השתנו, מה שהוביל בסופו של דבר להחלטה משותפת להרחיב להגדיל משמעותית את היקף השיפוץ, כך שייגע בכל חלקי הבית" מסבירה שלומית זלדמן, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב.

בבית גרים בני זוג ושני ילדים. עבור הילדים הגדולים תוכננה סוויטת אורחים במרתף, עם פינת ישיבה מפנקת, יציאה לחצר אנגלית, שמשמשת אותם בעת ביקורם בבית.
בעת הכניסה לבית נגלית פינת האוכל הגדולה והמרשימה שממוקמת בחלל כפול. מראה מאוד סימבולי שמתאים לדיירי הבית, שהאירוח הוא סימן ההיכר שלהם. שולחן האוכל חריג בממדיו באורך 4 מ”ר, מפליז מושחר. הפינה נמצאת בתפר בין המטבח לבריכה, מה שיוצר תחושה מאוד מזמינה ונעימה.

 

 

 

 

המטבח ממוקם משמאל לפינת האוכל . מטבח רחב ידיים, עם שפע מקומות אחסון, מוצרי חשמל ומשטחי עבודה, ולמרות זאת מראה המטבח מינימליסטי ונקי, עם פרקט פישבון שמעניק לו עושר עיצובי. המטבח בגוון מונוכרומטי לבן, ללא ידיות חיצוניות או שקועות, כל הפתיחות נעשות במגע, ומוצרי החשמל מוחבאים עם תאורה מינימליסטית באמצעות פרופיל דק תלוי, על מנת לשמור על מראה נקי. לדברי זלדמן “בעלת הבית אוהבת לבשל ולארח. המטבח הוא חלק פעיל ודומיננטי בבית. הוא קיבל חשיבות גדולה מבחינת הנפח וההשקעה. מטבח החוץ שממוקם בקרבתו, הוא למעשה מטבח גיבוי לפנים, כאשר שני המטבחים לעתים עובדים במקביל”.

 

 

 

 

הסלון ממשיך עם הקונספט הנקי והקווים העיצוביים של המטבח, גם הוא עם פרקט פישבון ומערכות ישיבה בסגנון אחיד וגוון לבן, עם צורניות שונה בדמות ספות שזלונג, שרפרפים, והדומים, על מנת שכל אחד מבני הבית ימצא את מקומו. מהות הסלון הוא אירוח נטו. כאשר הסלון פונה כלפי חוץ, עם מפתחים גדולים שמטשטשים בין הפנים לחוץ ויוצרים תחושה של חלל גדול ומרווח. “בני הזוג חובבי אמנות, לכן בחרנו בפינה אסטרטגית בסלון, בה מוקמה יצירת אמנות של האמנית הישראלית אורית פוקס, בצבעי לבן ואדום שמספקת הרבה עניין. היצירות שמפוזרות ברחבי הבית, “שוברות” את הלבן של הבית ומכניסות טוויסט עיצובי מרענן”.

 

 

בסמוך למטבח, בצורה די נסתרת, ממוקם חדר משפחה, שם גם נמצאת הטלוויזיה. זהו המקום בו מתכנסים בני המשפחה, שלו ושלה גם יחד. בניגוד ליתר חללי הבית, חדר זה תוכנן בגוונים כהים, עם ספת עור מפנקת, הדומים, מערכת אודיו מתקדמת.
המדרגות מצופות עץ ותואמות לפרקט. הן ממשיכות את השפה העיצובית. המעקה מזכוכית, נתמך במחברים נסתרים, מחזק את השפה העיצובית ש LESS IS MORE. בקומה העליונה, ממוקם גשר שצופה לקומה התחתונה ומפצל בין אגף ההורים ואגף הילדים.

 

 

 

 

 

הכניסה לסוויטת ההורים היא דרך מסדרון של ארונות. אלו מוסתרים על ידי חריטת נגרות ושם גם מוסתרת דלת הכניסה לחדר האמבטיה. אותה נגרות של חזיתות מחורצות ממשיכה ומפארת את גב המיטה בשילוב גופי תאורה שמשתלשלים מהתקרה ומשמשים לקריאה. אותו חיפוי ממשיך כארון מצידה השני של המיטה. בכך נוצר מראה אחיד, עם שפע אחסון, שאינו בולט לעין.
חדר הרחצה של בני הזוג גדול. הקונספט בו שונה. החלל חופה באריחים מדוקקים גדולים בגוון אפור כהה ואלמנטים שבולטים עליו הם אמבטיה פרי סטנדינג, מקלחון גדול, וארון בחיפוי גרניט.

 

 

 

 

 

המרתף בן כ 120 מ”ר, כולל חדר כושר מושקע, מטבחון קטן, סוויטת אורחים וסטודיו לאימונים. לדברי זלדמן ” בכל הקשור לחדר הכושר המטרה היתה ליצור אווירה ספורטיבית, עם מכשור מתקדם. השקענו במערכת סאונד, מראה ענקית שמתפרסת לאורך חדר הכושר, רצפה-תקרה, טפט עם גרפיקה ייעודית שתוכננה במיוחד, וסאונה אינפרא אדומה”.
במרתף תוכננה יחידת אורחים לטובת הילדים הגדולים שמתארחים מדי פעם. הסוויטה ממשיכה עם הסגנון של הבית, עם רצפת פרקט, פינת ישיבה, מיטה הצופה לחצר האנגלית, עם מסך טלוויזיה וחדר רחצה מפנק.

 

 

 

הגינה מקיפה כמעט את כל הבית. בעת הכניסה למגרש דרך שערים אטומים ומינימליסטיים בדומה לשפה העיצובית של הבית, אנו פוגשים מדרכי בטון מוחלק במקצבים משתנים שמאפשרים לצמחייה לחדור לשביל הגישה ואלו מובילים לדלת כניסה שחורה וגדולה. ניתן להמשיך לצד החצר ולפגוש את הבריכה. חלק דומיננטי מהבריכה סופח לטובת שכשוכית עם מיטות שיזוף. הבריכה אינה גדולה ומטרתה בעיקר לצורכי אירוח. משני צדי הבריכה תוכננו פינות ישיבה, אחת סלונית שממשיכה את הסלון הפנימי והפינה השנייה היא כמעין פינת אוכל שממשיכה את פינת האוכל הפנימית.

 

 

 

 

 

 

 

עוד מסבירה זלדמן, “המשפחה גרה בבית זה לפני השיפוץ. למרות העובדה שהם פרק ב’ ההתייחסות של בני הזוג לכל הילדים, אלו שבבית, ואלו שמגיעים לעתים, היתה שווה ואחידה, בדיוק כמו משפחה גרעינית אחת. השיח על הילדים היה לאורך כל תהליך התכנון, עם חשיבות לצרכים של כל אחד מהם”.

תכנון ועיצוב שלומית זלדמן
בית – 420 מ”ר בנוי , יושב על שטח של חצי דונם.
מיקום – אזור השרון
צלם: שי גיל

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בית הנופש באיביזה, של הצלם הבינלאומי נדב קנדר
עיצוב פנים ישראלי
בית הנופש באיביזה, של הצלם הבינלאומי נדב קנדר
  נדב ואשתו ביקרו באיביזה בקביעות במהלך שנים, אבל רק לאחרונה בנו בה בית
האדריכלים יצרו פסל שגרים בו
עיצוב פנים ישראלי
האדריכלים יצרו פסל שגרים בו
  הם אומרים “הבית יוצא מהנוף, מילולית ופיגורטיבית, ומספק מרחבי מגורים זורמים אינסופיים, הקשורים
הושקה מניפת הצבעים החדשה של קליל
עיצוב פנים ישראלי
הושקה מניפת הצבעים החדשה של קליל
“הגוונים לבתים האלו הגיעו מתוך הבנה שמתחיל להיות בארץ דבר כזה שנקרא ‘עיצוב ישראלי'”,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.