אחרי עשורים במהלכם התגוררו בבית רחב ידיים באזור השרון, החליטו בני זוג בשנות ה-60 לחייהם כי בשלה העת לעבור לדירה חלומית בלב השוקק של תל-אביב, במרחק נגיעה מהאטרקציות המובילות ומנופיו המרהיבים של הים התיכון. מעצבת הפנים צביה קזיוף שנרתמה למשימה עיצבה עבורם סביבת מגורים אלגנטית ומעוררת השראה שעושה כבוד לחומרים הטבעיים, לפריטים סנטימנטליים ולמאפייניו האדריכליים הייחודיים של המבנה. כך היא עשתה זאת.

 

 

 

תכנון מדויק, המייצר מבטים פתוחים לעבר הנוף האורבני והים, שימוש בחומרים טבעיים איכותיים ושיבוץ פריטים סנטימנטליים בעיצוב המודרני המוקפד הם רק חלק ממאפייני הדירה היפיפה בפרויקט גינדי TLV אותה תכננה מעצבת הפנים צביה קזיוף עבור זוג בשנות ה-60 לחייהם, שבחרו לעבור מאחת השכונות הפסטורליות בשרון למרכז העניינים.
“השניים גרו במשך עשורים בבית מטופח ורחב ידיים באחת מערי השרון שם גידלו את ילדיהם, ולאחרונה החליטו כי את המשך חייהם הם מעוניינים לבלות במרכז תל-אביב; כך יוכלו להנות יחד עם הילדים והנכדים מכל הטוב שיש לעיר ללא הפסקה להציע”, משתפת קזיוף.

 

 

הדירה גדולה ומרווחת במיוחד ומשתרעת על שטח של כחצי קומה. האגף הפרטי, שתוכנן עבור הילדים והנכדים ממוקם בסמוך לגרעין המבנה, כך גם מאסטר השינה של בני הזוג שמצוי בצידה השני של הדירה, בסמוך לסלון. חלל האירוח הפתוח והאוורירי, שעטוף בחלונות ויטרינה מעוגלים מרצפה עד תקרה, נהנה מתצפית מושלמת לעבר העיר התוססת והים.
“את ה-LAYOUT הפנימי תכננו מחדש מתוך רצון לייצר מערכת קשרים כמעט בלתי אמצעית בין הפונקציות השונות בדירה לנוף וכך הם נהנים גם מאור טבעי ובריזה נעימה. בתוך כך, הדירה מבטאת חיבור בין ישן לחדש, בין עבר לעתיד; שילבנו פריטים סנטימנטליים ומזכרות שבני הזוג ליקטו לאורך השנים, שמהווים זיכרונות נעימים לתקופות שונות בחיים. בנוסף שילבנו פסלים מרשימים אותם יצרה בעלת הבית, שבין שלל עיסוקיה נהנית מיצירה ופיסול”.

 

 

סגנון הדירה הוא קלאסי עם נגיעות אקלקטיות שבאות לידי ביטוי, בין היתר, בפרטי הריהוט אותם תכננה קזיוף במיוחד עבור הפרויקט, כך למשל המזנון ששובץ בין הסלון למאסטר השינה אותו יצרה עץ, פליז ושיש ומשתלב בהרמוניה עם הפריטים החדשים לצד אלה שעברו עם בני נזוג מביתם הישן.
עם פתיחת דלת הכניסה נגלה הסלון ובהטיה קלה שמאלה נגלים פינת האוכל והמטבח על רקע נופיה האורבניים של תל-אביב: “בני הזוג מרבים לארח לכן יצרנו עבורם סלון גדול ומפנק במרכזו ספה עמוקה מרופדת קטיפה עם גב מרשים אותו רואים בבירור מהכניסה ומחדר השינה וככזה הוא משמש כמעין welcome וויזואלי שמברך את הבאים. שטיח צמר נפרס על רצפת האבן האפורה ומעליו שולחנות קפה משיש וברזל. בנוסף שילבה קזיוף שתי כורסאות מרופדות בד טוויד כהה שתוחמות את החלל.

 

 

בגב הסלון תכננה קזיוף חזית ייחודית שחוצצת בינו לבין מאסטר השינה. חלקה הסמוך לדלת הכניסה, שם מצויים ארון התקשורת והחשמל, חופה לוחות פליז טבעי ובהמשך יצרה המעצבת מחצית זכוכית מחולקת לארבעה שדות (אחד מהם משמש כדלת הכניסה לחדר השינה), אותם הגדירה בעזרת פרופילים, גם הם מפליז.
ככלל, השימוש בחומרים הטבעיים נוכח מאוד בדירה, כך גם הצבעוניות המונוכרומטית בה שזרה קזיוף כתמי צבע בגווני פסטל לצד צבעים עזים כמו כחול וכתום. בתוך כך נתנה ביטוי למרקמים חלקים מול אחרים, בעלי טקסטורה וכך יצרה עומק ורבדים. יצירות האמנות תורמות גם הן לתפיסת העיצוב במרחב, רובן ככולן בסגנון אבסטרקט מודרני- מחד הן שוברות את הקווים הגיאומטריים ובד בבד הן משתלבות בהרמוניה בקונספט עיצוב החלל.

 

 

בהמשך, פינת האוכל שמורכבת משולחן אוכל מעוצב בקו גיאומטרי נקי, עשוי פלטת עץ שנצבעה בטכניקה מיוחדת המשווה לו מראה של בטון כהה. סביב השולחן שולבו כיסאות שמורכבים משילדת מתכת שחורה ומושב ומשענת מעור בגוון גרפיט. מעל מרכז השולחן שילבה קזיוף גוף תאורה אמורפי מונומנטלי בפרופורציה מושלמת, לו אהיל עשוי פליז ומתכת שחורה המרחף מעל ומפזר את אלומת האור בצורה המיטבית.
בשל צורתו המעוגלת של חלל המטבח, התקנת הריהוט בו היוותה אתגר: “ראשית, החלון המעוגל הגיע על פי התכנון המקורי עד לרצפה לכן אטמנו את חלקו התחתון בגבס עד גובה 90 ס”מ ואח”כ הותקן משטח העבודה, מלאכת מחשבת כשלעצמה”, מסבירה קזיוף. “בחזית הגבוהים, שחופתה במשטחי אלומיניום בגוון שמפניה, חבויים מקרר ומקפיא אינטגרלי ומזווה גדול. במרכז החזית דלתות קונספטה נטמעות בגוף הארון מבעדן פינת קפה, מגרות אחסון ומקום ייעודי לספרי אפיה ובישול”.
“ככלל, בני הזוג אוהבים מאוד לעבוד יחד במטבח ולבשל במקביל עבור משפחה וחברים. לבקשתם תכננתי במשטחי העבודה שתי עמדות כיריים; אחת אינדוקציה ושניה גז. חזיתות הארונות הנמוכים חופו זכוכית אנודייז איכותית ועמידה, בעלת גוון שאינו משתנה עם הזמן. מעליהם הותקנו משטחי גרניט פורצלן בגוון לבן מלוכלך עם גידים אפרפרים שמייצרים דינמיות בחלל. בנוסף, שילבנו בחלל המטבח שולחן ושני כיסאות, שם בני הזוג יושבים בניחותא למנוחה קלה תוך כדי הבישולים ולוגמים יחד קפה”.
את חדר שירותי האורחים חיפתה המעצבת באריחי גרניט פורצלן בטקסטורת בד. כיור הבטון יושב על מדף עץ אגוז שחודר את הנישה מעל, בה מוצגים אקססוריז שמוארים באופן מיטבי על ידי תאורת לד הבוקעת מהצד.

 

 

 

ומהציבורי לפרטי: מאסטר השינה של בני הזוג הכולל חדר שינה מרווח שצופה לים, פינת עבודה אינטימית, ארון קיר גדול עבור בעלת הבית, חדר ארונות עבור בן זוגה וחדר רחצה מפנק.
“מכיוון שהחדר צר וארוך יחסית חילקתי את החלל לשתי פונקציות- אזור שינה, מאחוריו פינת העבודה ומה שמפריד בין שתיהן הוא קיר נמוך בגובה 1.2 מ’. את החזית ציפיתי בחיפוי אבן טבעית מדוקקת מסוג.Slate lite היתרון הגדול של אבן הזאת הוא היותה קלילה ואלסטית במיוחד, ממש כמו פורניר עץ, וככזאת היא אינה מכבידה על הרהיט או יוצרת דפורמציה, לכן השתמשתי בה גם לחיפוי ארון הקיר ולחיפוי ארון הכיור שבחדר הרחצה”, מסבירה קזיוף.

 

 

 

חדר השינה ניטרלי בצבעוניותו ואלמנטים כמו כריות, יצירות האמנות והאקססוריז, יחד עם פרטי העץ, הם שמייצרים את האיזון הנכון בין חומרים חמים לקרים. הקשר בין חדר השינה לסלון הוא כמעט בלתי אמצעי ומבעד למחיצת הזכוכית נגלה הים האינסופי. במידה ובני הזוג מעוניינים בפרטיות או בהחשכת החלל הם יכולים לעשות זאת על ידי הסטת וילון ההאפלה החשמלי. כדי להותיר את שדה הראיה פתוח ככל שניתן הטלוויזיה הוטמעה בתוך הנמכת הגבס והיא נגלית בעת הצורך בלבד.
חדר הארונות של בעל הדירה תוכנן בקפידה; חזיתות הרהיט עשויות זכוכית מוקפות מסגרות אלומיניום שחורות והמגרות עשויות עץ אגוז. חדר הרחצה של השניים כולל מקלחון זוגי גדול וארון אמבט עם שני כיורים, לו ולה. עבור הקירות בחרה קזיוף אריחי גרניט פורצלן בגוון גרייז’ אפרפר שמשתלבים עם אבן ה- Slate lite שבחזית הארון ומשטח הדקטון הבהיר. מעל ארון האמבט תכננה חזית זכוכית מבעדה חבויים שני ארונות לאחסון תרופות ופרפומריה.

היכן: פרויקט גינדי TLV
שטח דירה :195 מ”ר+ מרפסת היקפית הצופה לים בשטח של 20 מ”ר
עבור: זוג בשנות ה-60 לחייהם
תכנון ועיצוב: צביה קזיוף
צילום: אלעד גונן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים - בתים
+כתבות מומלצות
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
עיצוב פנים ישראלי
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
  בתוך כך האדריכל בועז שניר שהיה אמון על האדריכלות, עיצוב הפנים והתכנון, ביצע
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
עיצוב פנים ישראלי
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
  מעצם היותן, רובן ככולן של המשפחות מתפקדות כמערכת דינמית שמשתנה באופן תדיר –
דבר נציבות הסחר האיטלקית
עיצוב פנים ישראלי
דבר נציבות הסחר האיטלקית
    קוראים/ות, אדריכלים/ות ומעצבים/ות יקרים/ות, לאור החברות העמוקה והמתמשכת בין איטליה וישראל, אני

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*