בית Bellgave בלוס אנג'לס, עוצב על ידי אדריכלים מקייפטאון, SAOTA, משקיף על שדרת לורל קניון ברחוב ללא מוצא בהוליווד הילס, ממרומי צוק תלול, עם נוף פנורמי ללא הפרעה ממרכז לוס אנג'לס ועד סנטה מוניקה. העיצוב דווקא שואב השראה ים תיכונית.

 

הבית כצפוי מנהל דיאלוג עם הנוף, דרך סדרת מישורים אופקיים מצטלבים וחופפים היוצאים מקצה המצוק וטרסות, המשייטים ומשקפים את אופקיה  של העיר. החלק האחורי של הבית הוא למעשה פלטפורמת צפייה ענקית. הטרקלין הראשי ממוקם בקופסת זכוכית שלוחה בחזית הבית, שמבצבצת החוצה כדי לאמץ את הנוף. הבריכה המשתרעת מתחתיה, מחזקת את התחושה שהבית 'צף' תוך מיזוג החזית עם הנופים הרחוקים של האוקיינוס ​​השקט.
גימורי חומר מאופקים בכל הבית מכבדים את המרקם האדריכלי של לוס אנג'לס של אמצע המאה. רצפות טיח, טרוורטין ועץ מייצרות פלטה ניטרלית, כנה ולא מעוטרת בעלת מרקם עשיר, חם וחושני. השימוש הרב באבן גיר ירושלמית מסותתת, הוא קריצה למוזיאון ג'יי פול גטי הסמוך, בהשראת הים התיכון.

Photos: Mike Kelley & Simon Berlyn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בר מקסיקני מעוצב כמזקקת מזקל אלכוהולי
עיצוב פנים
בר מקסיקני מעוצב כמזקקת מזקל אלכוהולי
  Morelia, Mexico Architects: Daniela Bucio Sistos // Taller de Arquitectura y Diseño Area:
וילה יוקרתית, בלב הג'ונגל של בני המאיה
עיצוב פנים
וילה יוקרתית, בלב הג'ונגל של בני המאיה
  אדריכלים: Espacio 18 Arquitectura שטח: 445 מ"ר שנה: 2023 צילומים: César Béjar אדריכל
הבית האייקוני פרנק לוייד רייט, Circular Sun House, למכירה ב-8.9 מיליון דולר
עיצוב פנים
הבית האייקוני פרנק לוייד רייט, Circular Sun House, למכירה ב-8.9 מיליון דולר
  שנות התשעים באדריכלות באמריקה, חזרו לשנות החמישים. כך גם הבית שנבנה בפועל ב-1967,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.