בית Planar House שתכננו סטודיו MK27 מברזיל, מעוצב באופקיות, בנוף פתוח. הגג הוא החזית החמישית של הבית, הגג הירוק מחקה את הדשא שמסביב וכן תורם לבידוד התרמי בבית.

 

מבחינה מבנית, הלוח הוא פלטפורמה קשיחה שאינה נתמכת על ידי קורות אלא ישירות על ידי העמודים, המחולקים באופן מודולרי בשלושה צירים.
מתחת לגג יש שתי קופסאות פרוגרמטיות, הראשונה עם אזורי השירות, חדר כושר, טלוויזיה וחדרי משחקים והשנייה עם חמשת חדרי השינה הצמודים. הסלונים ממוקמים בקצוות וניתנים לפתיחה או סגירה מלאה על ידי דלתות הזזה מזכוכית שהופכות את כל הבית למרפסת. חללי הפנים עשויים מרהיטי עץ נמוכים ומוצקים ופריסה של החללים מותירה מספיק מקום לתנועה חופשית בין הרהיטים. מסביב לחלוקה הצורנית הנוקשה, יש קיר מתפתל אנכי עשוי לבנים. באופן פרדוקסלי, הוא מגדיר את היחסים השונים בין המרחב הפנימי והחיצוני. הקיר, המהווה בדרך כלל סמל להחצצה ובידוד, בפרויקט זה, לעיתים קעור ולעיתים קמור, חובק את גן הכניסה ויוצר שקיפויות וכן מציע הסתרה מהרחוב. מרקם הלבנים שלו תורם לאווירה נעימה ויוצר מסננים קלים עם אפקטים קינטיים ככל שהיום מתארך.

אדריכלים: Architects: Diana Radomysler, Lair Reis, Studio MK27 – Marcio Kogan
שטח: 1000 m²
שנה: 2018
צילום: Photographs:Fernando Guerra | FG+SG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
חדר ילדים שגדל עם הילד: איך מתכננים מבלי לשפץ כל כמה שנים?
עיצוב פנים
חדר ילדים שגדל עם הילד: איך מתכננים מבלי לשפץ כל כמה שנים?
  מתחילים מהחיים, לא מהצבע לפני שבוחרים צבע לקירות או טפט, כדאי להבין מה
בניין מגורים מעוצב כמו פרח שנפתח 
עיצוב פנים
בניין מגורים מעוצב כמו פרח שנפתח 
  הפרויקט, שתוכנן על מגרש של 592.29 מ"ר, מבקש להכניס את רעיון ה־flow אל
הבית השחור: אדריכלות של בטון, נוף ואור
עיצוב פנים
הבית השחור: אדריכלות של בטון, נוף ואור
  הבית משתרע על פני שתי קומות, כאשר המפלס התחתון שקוע בחלקו בקרקע בהתאם

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.