בית Planar House שתכננו סטודיו MK27 מברזיל, מעוצב באופקיות, בנוף פתוח. הגג הוא החזית החמישית של הבית, הגג הירוק מחקה את הדשא שמסביב וכן תורם לבידוד התרמי בבית.

 

מבחינה מבנית, הלוח הוא פלטפורמה קשיחה שאינה נתמכת על ידי קורות אלא ישירות על ידי העמודים, המחולקים באופן מודולרי בשלושה צירים.
מתחת לגג יש שתי קופסאות פרוגרמטיות, הראשונה עם אזורי השירות, חדר כושר, טלוויזיה וחדרי משחקים והשנייה עם חמשת חדרי השינה הצמודים. הסלונים ממוקמים בקצוות וניתנים לפתיחה או סגירה מלאה על ידי דלתות הזזה מזכוכית שהופכות את כל הבית למרפסת. חללי הפנים עשויים מרהיטי עץ נמוכים ומוצקים ופריסה של החללים מותירה מספיק מקום לתנועה חופשית בין הרהיטים. מסביב לחלוקה הצורנית הנוקשה, יש קיר מתפתל אנכי עשוי לבנים. באופן פרדוקסלי, הוא מגדיר את היחסים השונים בין המרחב הפנימי והחיצוני. הקיר, המהווה בדרך כלל סמל להחצצה ובידוד, בפרויקט זה, לעיתים קעור ולעיתים קמור, חובק את גן הכניסה ויוצר שקיפויות וכן מציע הסתרה מהרחוב. מרקם הלבנים שלו תורם לאווירה נעימה ויוצר מסננים קלים עם אפקטים קינטיים ככל שהיום מתארך.

אדריכלים: Architects: Diana Radomysler, Lair Reis, Studio MK27 – Marcio Kogan
שטח: 1000 m²
שנה: 2018
צילום: Photographs:Fernando Guerra | FG+SG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
לבנות מחדש: בית מואר ומדויק בלב קיבוץ בעמק יזרעאל
עיצוב פנים
לבנות מחדש: בית מואר ומדויק בלב קיבוץ בעמק יזרעאל
  את הפרויקט הובילו משרד בונות – אדריכלות ישראלית, בהובלת ענבר סקל וקרן אזולאי
מהלך מדיני, פתרון אדריכלי: הפרויקט הירושלמי שנבנה בעקבות מעבר שגרירות ארה״ב
עיצוב פנים
מהלך מדיני, פתרון אדריכלי: הפרויקט הירושלמי שנבנה בעקבות מעבר שגרירות ארה״ב
  עדה כרמי מלמד הוביל את התב"ע שאושרה בוועדה המחוזית, והציב לעצמו מטרה ברורה:
לא זזים לשום מקום: הדירה שהפכה לגדולה יותר בלי להחליף כתובת
עיצוב פנים
לא זזים לשום מקום: הדירה שהפכה לגדולה יותר בלי להחליף כתובת
  יש רגע כזה כמעט בכל משפחה – הרגע שבו הבית כבר לא מתאים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.