בית Planar House שתכננו סטודיו MK27 מברזיל, מעוצב באופקיות, בנוף פתוח. הגג הוא החזית החמישית של הבית, הגג הירוק מחקה את הדשא שמסביב וכן תורם לבידוד התרמי בבית.

 

מבחינה מבנית, הלוח הוא פלטפורמה קשיחה שאינה נתמכת על ידי קורות אלא ישירות על ידי העמודים, המחולקים באופן מודולרי בשלושה צירים.
מתחת לגג יש שתי קופסאות פרוגרמטיות, הראשונה עם אזורי השירות, חדר כושר, טלוויזיה וחדרי משחקים והשנייה עם חמשת חדרי השינה הצמודים. הסלונים ממוקמים בקצוות וניתנים לפתיחה או סגירה מלאה על ידי דלתות הזזה מזכוכית שהופכות את כל הבית למרפסת. חללי הפנים עשויים מרהיטי עץ נמוכים ומוצקים ופריסה של החללים מותירה מספיק מקום לתנועה חופשית בין הרהיטים. מסביב לחלוקה הצורנית הנוקשה, יש קיר מתפתל אנכי עשוי לבנים. באופן פרדוקסלי, הוא מגדיר את היחסים השונים בין המרחב הפנימי והחיצוני. הקיר, המהווה בדרך כלל סמל להחצצה ובידוד, בפרויקט זה, לעיתים קעור ולעיתים קמור, חובק את גן הכניסה ויוצר שקיפויות וכן מציע הסתרה מהרחוב. מרקם הלבנים שלו תורם לאווירה נעימה ויוצר מסננים קלים עם אפקטים קינטיים ככל שהיום מתארך.

אדריכלים: Architects: Diana Radomysler, Lair Reis, Studio MK27 – Marcio Kogan
שטח: 1000 m²
שנה: 2018
צילום: Photographs:Fernando Guerra | FG+SG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בית המגורים הכי קטן בעולם
עיצוב פנים
בית המגורים הכי קטן בעולם
  קצת צפוף – 10 מ”ר, עם מיטה, מטבחון, חדר רחצה זעיר, מעט שטח
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
עיצוב פנים
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
  כנס בינלאומי: Common Sense in Architecture בלב הפסטיבל עומדת הוועידה הבינלאומית, שתחקור את
וילה בהשראת המסורת ההודית העתיקה
עיצוב פנים
וילה בהשראת המסורת ההודית העתיקה
  תכנון החללים נכפה על ידי החוקים הנוקשים של Vaastu שהיה צריך לדבוק בהם

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*