בית פרטי בשרון, שתוכנן עבור זוג הורים בשנות ה-50 לחייהם עם 3 ילדיהם מתבגרים. החלום של המשפחה היה לגור בבית בסגנון כפרי, צבעוני ועדין שישמור על אלגנטיות חמימה. לדברי אדריכלית ליליאן בן שוהם "הבית מקנה תחושה של טוסקנה, הוא לוקח אותנו למקומות רגועים ויחד עם זאת מלאי חיות וחמימות ושופעי סטייל".

 

הבית משתרע על פני שלושה מפלסים, מרתף, קרקע וקומה ראשונה. כבר מחזית הבית אנו חשים את החיבור לטבע ולכפר, תחושה זו באה לידי ביטוי בצמחייה שופעת, חומה שחופתה בבריקים מאבן טבעית, וריצוף בריקים בשיטת פישבון הישר משביל הכניסה לבית.

 

 

עוד מסבירה בן שוהם “בחללי הבית שובצו פריטים נוסטלגיים של בני המשפחה, ששולבו תוך כדי תהליך העיצוב ומקנים לבית את האופי המשפחתי המיוחד שלו. בתוך כך שולבה מכונת תפירה SINGER כמשטח כיור בשירותי האורחים, ספסל חמור בריפוד עור שולב בסלון וכך גם שולחן האוכל שהביאו ממסעותיהם בעולם”.
הכניסה לבית מדלת כפולה, עשויה עץ מלא, שמכניסה אותנו למחוזות איטליה הכפריים. משמאל נגלה המטבח, בעל נוכחות מרשימה בשל גודלו וצבעו הייחודי. למטבח נבחר צבע כחול -טורקיז שמשקף את אהבת המשפחה לצבע וחיות. למטבח חזיתות מעוטרות, ידיות בולטות נחושת. אי, כחול, כמובן, בעל רגליים מעוטרות שממשיכות את הסגנון הכפרי. על האי עצמו תוכנן גם כיור קטן ומשטח עבודה. הלקוחה עובדת מהבית, ולצד זה גם אוהבת לבשל. כך שיש נגישות מלאה בין פינת העבודה למטבח, ומפרידה בין שני החללים מחיצת פרופיל בלגי שקופה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מימין לכניסה ממוקמת פינת האוכל, בעלת חלל כפול, מוקפת וויטרינות גדולות וחלון עליון, שתפקידם להחדיר אור טבעי ואת הירוק שבחוץ, על מנת לספק תחושה שהיושבים בפנים מרגישים בחיק הטבע. פינת האוכל עשויה עץ מלא, מעל השולחן גופי תאורה מקש, שמתכתבים עם הסגנון הכפרי .
ממול פינת האוכל תוכננה פינת קריאה נעימה וצבעונית בעלת חלל כפול ושפע צבעוניות. בהמשך מופיע הסלון, עבורו תוכנן קיר טלוויזיה ייחודי ולא סטנדרטי בחיפוי עץ מחורץ צבוע שלייף לק, אשר מימינו תוכנן קיר בריקים, עליו מתנוסס קמין שחור שמוסיף חמימות לחלל. כתמי צבע בסלון מופיעים בספה, בכריות, באקססוריז ושטיח, שמדגישים את הצבעוניות של בני הבית. עוד בסלון וויטרינות עם יציאה אל החצר האחורית, מכניסות את האור הטבעי והירוק של הצמחייה המוקפדת והבריכה.

 

 

 

 

 

חלל החוץ מוקפד ומושקע ומלווה את הסגנון הכפרי של הבית. החוץ ברובו מחופה בחיפוי דק עץ טבעי שמספק המשכיות לחיפוי הפנים. לבריכה רצפה מתרוממת שמחופה דק וכאשר אינה בשימוש, היא ממקסמת את שטח החוץ.
ממול לכניסה ממוקמות המדרגות, בחיפוי עץ בחזית MDF מחורץ צבוע שלייף לק, מתכתב עם הסגנון הכפרי. המדרגות מובילות לקומה העליונה שם ממוקמים חדרי השינה. גשר חוצה מפריד בין חדרי הילדים לבין סוויטת ההורים והוא זה שמספק חלל כפול. הקומה חופתה בפרקט לייסטים אשר ממשיך את הקו העיצובי הכפרי. תקרה גבוהה של גג רעפים עם קורות עץ גלויות מלוות את חדרי השינה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סוויטת ההורים המרווחת תוכננה עם וויטרינה גדולה ויציאה למרפסת אישית שמשקיפה לנוף הפסטורלי שבחוץ ומהווה קשר ישיר אל הטבע. חדר רחצה גדול ומפנק מחופה בריקים לבנים בקירות וריצוף מעוטר וצבעוני. דלת אסם מובילה אל חדר ארונות ומתכתבת עם סגנון הבית.
קומת המרתף גם היא חופתה בפרקט לייסטים ונוצלה עבור שתי סוויטות מפנקות למתבגרים של הבית עם חצר אנגלית מונמכת מחופה דק, ווויטרינות יציאה שמכניסות אור, מגדילות את חלל המרתף ומטשטשות את העובדה שזה אכן מרתף. בירידה למרתף תוכננו ספריות עץ.

אדריכלות עיצוב פנים – ליליאן בן שוהם
מיקום: בית פרטי בשרון
שטח בנוי: 390 מ”ר
שטח מגרש: 400 מ”ר
צלם: אלעד גונן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים - בתים
+כתבות מומלצות
בית המשלב חדשנות עם טבע, בברזיל
עיצוב פנים ישראלי
בית המשלב חדשנות עם טבע, בברזיל
הבית משתרע על פני 283 מ”ר בתוך מגרש של 1100 מ”ר, בכיוון מזרח-מערב למיצוי
בית שמשתלב עם הטבע ביער, במומביי, הודו
עיצוב פנים ישראלי
בית שמשתלב עם הטבע ביער, במומביי, הודו
הוא משלב את הטבע בתוך מעטפת הבניין, בתכנון מחושב של חללים סביב עצים קיימים,
עצמאות 76: אלו הם המאפיינים הבולטים בבית הישראלי העכשווי
עיצוב פנים ישראלי
עצמאות 76: אלו הם המאפיינים הבולטים בבית הישראלי העכשווי
  בבתים שלנו בהם אנו משוועים בראש ובראשונה לייצר מעטפת מכילה ומזמינה לבני המשפחה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*