האדריכל Tadao Ando הפך בשנים האחרונות לחביבם של עשירי הוליווד, כמו ביונסה וקניה ווסט והפעם הוא הגשים את חלומו של יזם האופנה Lorenzo Hadar: בית בטון בקליפורניה, שמשדר אלגנטיות וטוהר.

 

לורנצו הדר מדבר על השפעת יפן על חייו, בחרדת קודש כמעט דתית. הוא החל לעלות לרגל באופן קבוע לארכיפלג האסייתי, לפני יותר משני עשורים, בחיפוש אחר מעצבי אופנה יפניים שיצטיידו בבוטיקים המולטי-מותגים האוונגרדיים שלו H. Lorenzo. “הטיולים האלה שינו את האישיות שלי, את צורת החשיבה שלי ואת האסתטיקה שלי”, אומר הדר “התחלתי לאהוב את התרבות שלהם, את המינימליזם, את תשומת הלב לפרטים ואת הדגש שהם שמים על איכות”, הוא מוסיף. במהלך השהות הללו התוודע יזם האופנה לעבודתו של טדאו אנדו והזמין את האדריכל לתכנן לו ולמשפחתו בית במערב הוליווד.

 

 

 

 

בשנים האחרונות, האדריכל היפני הפך לחביבם של עשירי דרום קליפורניה ולכל פרויקט שלו נילוותה רכילות צהובה, למשל, Jay-Z וביונסה הוציאו 190 מיליון דולר (כ-180 מיליון יורו) לרכישת אחוזת מאליבו המרשימה שהוא עיצב, בשיתוף עם משרד האדריכלות WHY, עבור אספני האמנות וויליאם ומריה בל. זו הייתה אחת העסקאות היקרות בהיסטוריה של בתי המגורים בקליפורניה. או למשל, השיפוץ של קניה ווסט בבית נוסף שלו על חוף הים במאליבו, לפני מכירתו לאחר מכן לקרן השקעות, בעוד קים קרדשיאן (גרושתו של ווסט) מזמינה את אנדו לבנות לה אחוזה ליד פאלם ספרינגס.

 

 

 

אבל אם נניח בצד את כל הרעש סביב המפורסמים, האמת היא שקשה לתאר את עבודתו של האדריכל, מבלי להזדקק לאוצר מילים מעט פיוטי. היא נחינת בשליטה המפורסמת שלו בצל ובאור, ביופי המינימליסטי של צורותיו האוניברסליות, טוהר הגיאומטריות שלו, האלכימיה המופלאה של מיצוי האלגנטיות מבטון אכזרי וכמובן, יכולתו להעניק חיים ונשמה לחומרים דוממים. ב-Casa Hadar, המבנה מציג פנים צנועות לכיוון הרחוב, מציע רק רמזים לחללים המרווחים והמוארים הנפרשים עם ירידת המבנה במדרון תלול.

 

 

 

 

הטופוגרפיה והגישה המוגבלת לכביש לאורך הרחובות הצרים והמפותלים של גבעות מערב הוליווד, הציבו אתגרים משמעותיים בתהליך בניית צורות בטון ויציקת החומר בדיוק הנדרש. “המבנה נתמך ב-36 כלונסאות השוקעות עד 15 מטר בסלע האם”, מתארים המתכננים את אינספור המורכבויות בפרויקט בן תשע השנים. “יש מעט קבלנים שיכולים לבנות בסטנדרטים של אנדו. ברגע שיוצקים את הבטון, אין דרך חזרה”, מסביר הבעלים.

 

 

בית ההארחה צמוד, דומה לבית תה, עם מחצלות טטאמי, מסכי שוג’י וחדר אדים עם אמבט אוורו מסורתי. הגן, שעוצב על ידי Double Green Landscapes, משלב השפעות יפניות וקליפורניות עם מגוון מייפל, גינקו, במבוק ענק וגפנים מטפסות. “בהליכה דרך הגן לבית התה שלי, אני מרגיש שאני בורח ליפן מבלי לעזוב את הוליווד”, אומר הדר.

צילום: Yoshihiro Makino
בשיתוף Kazushige Shichishima – BO.SHI אדריכלים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בית המגורים הכי קטן בעולם
עיצוב פנים
בית המגורים הכי קטן בעולם
  קצת צפוף – 10 מ”ר, עם מיטה, מטבחון, חדר רחצה זעיר, מעט שטח
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
עיצוב פנים
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
  כנס בינלאומי: Common Sense in Architecture בלב הפסטיבל עומדת הוועידה הבינלאומית, שתחקור את
וילה בהשראת המסורת ההודית העתיקה
עיצוב פנים
וילה בהשראת המסורת ההודית העתיקה
  תכנון החללים נכפה על ידי החוקים הנוקשים של Vaastu שהיה צריך לדבוק בהם

6 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*