בפאתי אחמדאבאד, הודו, בית Carapace House מתכנס בתוך צמד קליפות בטון מונוליטיות, כשהוא מתעלם מהעיצוב הקופסתי והגאומטרי השכיח של הבתים, לטובת שתי צורות אורגניות ופיסוליות - אחת מהן מכילה חללים משותפים למגורים, בעוד שהשנייה מכילה שני חדרי שינה פרטיים. הרבה בהשראת הבית האוונגרדי של Kotaro Ide היפני.

 

המבנה עשוי בטון יצוק המעוצב בפרופילים מעוקלים, המבטלים את ההבחנה בין קיר לגג. חתכים לאורך צינורות הבטון פותחים את הבית אל הטבע: חיתוכים מוכנסים גם לאורך הקצוות ובליבה, מוטים בקפידה ליצירת ספים קשתיים או חללים פתוחים. פתחים אסטרטגיים אלה גם ממסגרים צמחייה, מווסתים אור ומחברים נופים ברחבי הנכס.
הנוף הטבעי הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה האדריכלית של הבית. שביל מתפתל מרופד בצמחייה צפופה מוביל אליו ובדרך נחשפים בהדרגה המבנים המונוליטיים.
בפנים, בהתאם לאותו היגיון, הרהיטים יצוקים מבטון ומשולבים באדריכלות עצמה, כאשר מיטות, ספסלים ושולחנות צד יוצאים מאותה שפת פני השטח כמו הקירות.

Architects: Achyutam Designs
Year: 2024
Photographs: Vinay Panjwani
Lead Architects: Shikha Parmar, Ashish Parmar

קראו על הבית האוונגרדי של האדריכל היפני Kotaro Ide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית מודולרי טרומי, אבל מעוצב ומשתלב בטבע
עיצוב פנים
בית מודולרי טרומי, אבל מעוצב ומשתלב בטבע
  העיצוב שלו בנוי כאינטראקציה בין צורות, נפחים וצבעים ולמרות שבתים טרומים לרוב מקנים
בית קפה קטן אבל עם חוויה חושית, במשהד, איראן
עיצוב פנים
בית קפה קטן אבל עם חוויה חושית, במשהד, איראן
  בהשראת שם המקום, שמשמעותו "פנינה בשמיים", קונספט העיצוב שואב מהאור המתחלף בקוטב הצפוני
דירה פריזאית אלגנטית, במקום מתפרה ישנה
עיצוב פנים
דירה פריזאית אלגנטית, במקום מתפרה ישנה
  השיפוץ, בעיצוב מודרניסטי עם אלגנטיות נקייה ופונקציונלית, המבוססת על פלטת צבעים לבנה מונוכרומטית

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.