סטודיו BO השלים שיפוץ מלא של פנטהאוז הממוקם בראש רזידנס ליאוטי Lyautey, בניין סמלי במרכז ההיסטורי של קזבלנקה. הדירה, המתנשאת מעל העיר, נהנית ממרפסת עוטפת המציעה נוף פנורמי של 360 מעלות על קזבלנקה: פארק הליגה הערבית, התיאטרון הגדול, כנסיית הלב הקדוש, הווילאיה ובית המשפט.

 

בפנים, האווירה רגועה וזוהרת, מועצמת על ידי ריצוף עץ מלא צבוע לבן שלוכד ומפזר את האור הטבעי. עם הכניסה, מסך עץ אלון דמוי רשת מסנן את הנופים לעבר אזור המגורים, מגן על הפרטיות תוך מתן אפשרות לאור לזרום ומגדיר בעדינות את הסף.
הפרויקט מפתח שפה גיאומטרית חוזרת – עיגולים, אשנבים ופתחים דמויי מטרה – המשתקפים הן בארכיטקטורה והן באלמנטים הפנימיים. אוצר מילים זה מגיע לשיאו באח טרוורטין, המורכבת מתא אש מרובע, גומחה משולשת לאחסון עץ ופתח עגול סמוך.

 

 

חלל המגורים הראשי מאחד את הסלון, פינת האוכל ובר וספרייה מפלדת אל-חלד מוברשת, שנבחרו בשל אופיים הגולמי, העכשווי והמחזיר אור. בקרבת מקום, תיבת עבודה מצופה עץ כולה יוצרת פקעת אינטימית עם נוחות אקוסטית.
שירותי האורחים מציעים חוויה סוחפת, עטופים באריחי זליג' עמוקים, כאשר מים יורדים מהתקרה כמו זרם אנכי. בסוויטת ההורים, הגבול בין חדר השינה לחדר האמבטיה נעלם: המקלחת הפתוחה מתחברת הן לחדר והן לנוף על הפארק, ומרחיבה את הדיאלוג המתמיד בין החלל הפנימי לנוף העירוני.

Architects: Studio BO
שטח: 250
שנה: 2025
Photographs:Alessio Mei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
תחרות "הבית היפה שלי" בכפרים עתיקים בזימבבואה
עיצוב פנים
תחרות "הבית היפה שלי" בכפרים עתיקים בזימבבואה
  האביב היא עונת תחרות "הבית היפה שלי" במטובו, זימבבואה ובכל הכפרים אשר במחוז,
מלון בצורת פול קקאו: אדריכלות ברת-קיימא הטובה ביותר במקסיקו
עיצוב פנים
מלון בצורת פול קקאו: אדריכלות ברת-קיימא הטובה ביותר במקסיקו
  את התואר היוקרתי של אדריכלות המלון היוקרתי בר-קיימא הטובה ביותר במקסיקו, הם קיבלו
גן הילדים שהוא הרפתקאה בין כוכבית
עיצוב פנים
גן הילדים שהוא הרפתקאה בין כוכבית
  בעיר פוג’ואו שבסין, בלב מרקם עירוני צפוף, מתרומם גן ילדים יוצא דופן שתוכנן

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.