בכדי שעיצוב יצליח להתחבר לרגש של אנשים, הוא צריך לדעת לספר סיפור והאמן הבריטי Stuart Haygarth אכן עושה זאת. חפצים רגילים או כאלה המושלכים לאשפה, נאספים אצלו בחריצות, מסווגים בקפידה וזוכים לתחייה בתור אובייקטים מעוצבים מפוסלים.

 

 

הוא יודע להעניק לפסולת אקראית, סדר וסימטריה, כשמשקפי קריאה, מראות רכב, תכשיטים זולים, בובות קרמיקה וציוד מעבדה, מפוארים אובייקטים מעוצבים במעודנות.
בקבוקי זכוכית משומשים, מרכיבים נברשת מעוצבת בסגנון אר דקו וערימות של פסולת פלסטיק שהאמן גילה על החוף בדרום אנגליה, משמשות ליצירת פסל תלוי.
היצירתיות שלו בלתי מאורגנת, אם יכולת לבנות נרטיבים על זמן, על אובדן, על נטישה ועל המודרניות ועל גאולה ושינוי.

 

 

 

 

 

 

 

 

תהליך היצירה שלו מתחיל באיסוף. הוא משוטט באזורים כמו חופי ים ואוסף חפצים לרכב שלו, שהוא משאית צבאית לשעבר. כך הוא בנה אוסף עצום של חפצים, שמקורם בשווקי פשפשים ומשמשים אותו כארכיון. לאחר שהוא משרטט סקיצה של אובייקט שהוא מבקש ליצור, הוא פונה לארכיון החפצים שלו ומרכיב את האובייקט המבוקש. שם הוא מעניק לחפצים חיים אחרים, מפתיעים ויוצר סדר מהכאוס של החפצים הזנוחים.
האוסף המאורגן והמעוצב של החפצים מהפסולת לשעבר, מככב עתה במנורות בבר בניו-יורק, חנות אופנה בלוס אנג'לס ובקרוב גם בביאנלה בונציה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מהעולם
+כתבות מומלצות
המטבח בבית המקסיקני הוא חצי בפנים וחצי בגינה
עיצוב פנים
המטבח בבית המקסיקני הוא חצי בפנים וחצי בגינה
    הפרויקט שואב השראה מהוולדן של ת'ורו, ומתרגם את רעיון המגורים הצנועים לצורה
שיפוץ בית היסטורי בורונה
עיצוב פנים
שיפוץ בית היסטורי בורונה
לבית מתווה טרפזי עם חזית הפונה צפונה הנפתחת לחצר משותפת וחזית הפונה דרומה המובילה
שטיח פרסי מוטבע על רצפת עץ
עיצוב פנים
שטיח פרסי מוטבע על רצפת עץ
האמנית הספרדייה Selva Aparicio הציגה את עבודתה "זיכרונות ילדות" כעבודת התזה לתואר שני באוניברסיטת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.