בכדי שעיצוב יצליח להתחבר לרגש של אנשים, הוא צריך לדעת לספר סיפור והאמן הבריטי Stuart Haygarth אכן עושה זאת. חפצים רגילים או כאלה המושלכים לאשפה, נאספים אצלו בחריצות, מסווגים בקפידה וזוכים לתחייה בתור אובייקטים מעוצבים מפוסלים.

 

 

הוא יודע להעניק לפסולת אקראית, סדר וסימטריה, כשמשקפי קריאה, מראות רכב, תכשיטים זולים, בובות קרמיקה וציוד מעבדה, מפוארים אובייקטים מעוצבים במעודנות.
בקבוקי זכוכית משומשים, מרכיבים נברשת מעוצבת בסגנון אר דקו וערימות של פסולת פלסטיק שהאמן גילה על החוף בדרום אנגליה, משמשות ליצירת פסל תלוי.
היצירתיות שלו בלתי מאורגנת, אם יכולת לבנות נרטיבים על זמן, על אובדן, על נטישה ועל המודרניות ועל גאולה ושינוי.

 

 

 

 

 

 

 

 

תהליך היצירה שלו מתחיל באיסוף. הוא משוטט באזורים כמו חופי ים ואוסף חפצים לרכב שלו, שהוא משאית צבאית לשעבר. כך הוא בנה אוסף עצום של חפצים, שמקורם בשווקי פשפשים ומשמשים אותו כארכיון. לאחר שהוא משרטט סקיצה של אובייקט שהוא מבקש ליצור, הוא פונה לארכיון החפצים שלו ומרכיב את האובייקט המבוקש. שם הוא מעניק לחפצים חיים אחרים, מפתיעים ויוצר סדר מהכאוס של החפצים הזנוחים.
האוסף המאורגן והמעוצב של החפצים מהפסולת לשעבר, מככב עתה במנורות בבר בניו-יורק, חנות אופנה בלוס אנג'לס ובקרוב גם בביאנלה בונציה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מהעולם
+כתבות מומלצות
האדריכלית החיפאית שמלמדת את נאס"א לתכנן בתים בחלל
עיצוב פנים
האדריכלית החיפאית שמלמדת את נאס"א לתכנן בתים בחלל
  שטף האירועים והחדשות בעולם מצביע בבירור על כך שכדור הארץ שלנו השתגע. יזמים
צמחיה במשרד ללא תחזוקה? מהפכת הביופיליה של Tomgrow
עיצוב פנים
צמחיה במשרד ללא תחזוקה? מהפכת הביופיליה של Tomgrow
אבל בעוד כולם מבקשים צמחייה טבעית ומרגיעה במשרד, בלובי או בבית, עבור רבים מהמתכננים
הספריות היפות ביותר ביפן:  אתרי חובה לחובבי ספרים ואמנות
עיצוב פנים
הספריות היפות ביותר ביפן:  אתרי חובה לחובבי ספרים ואמנות
  Library in the Earth (מחוז צ'יבה) Library in the Earth (Chiba Prefecture) הישר

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.