בני הזוג, בראשית שנות ה-60 לחייהם, שילדיהם בגרו ופרחו מהקן, בחרו לעבור לדירת פנטהאוז במגדל חדש בעירם, הצופה לעבר הבניה הנמוכה והוותיקה, אותה תכננו ועיצבו עבורם מיקי כתר ומרב ברמן, בעלי משרד לאדריכלות ועיצוב פנים.

 

ניכר כי הפנטהאוז החדש מהווה אטרקציה עיצובית מבחינות רבות, הודות לשילוב חומרים באופן מנוגד ובלתי שיגרתי המייצר הרמוניה עיצובית ותכנונית: "פיצוח רצונות הלקוח מאתגר בכל פרויקט והוא מוביל אותנו למסע יצירה שנשאר רלוונטי למשך שנים. יצירה שלא תימאס". מסביר כתר.

 

 

הלקוחות ביקשו להעלות את ביתם הפרטי והגן, שם גידלו את ילדיהם, על הגג ולהניע הכל דור אחד קדימה. מדובר בזוג פעיל שמרבה לארח, בפרט את שלושת ילדיהם וששת נכדיהם. כתר וברמן תכננו עבורם בית גדול, מואר, פרקטי ונוח, עם מרחבי אירוח גדולים וחדרי עבודה פרטיים לשני בני הזוג העוסקים במקצועות חופשיים- היא פסיכולוגית והוא רואה חשבון ומשפטן. ניכר כי בעבודתם המתכננים השכילו לשמור על פרופורציות תכנוניות ועיצוביות, בהתאם לפונקציות השונות, תוך ניתוח מרחבי נכון המספק לכל פונקציה את ייחודה הפיזי.
"הרצון היה ליצור אפשרויות אירוח במרחבים גדולים ויחד עם זאת תחושת אינטימיות מאחר ורוב היום רק שניהם בבית", מסביר כתר. "פרט נוסף עליו הושם דגש הוא הביטוי העז שמקבלים הגן והנוף וחיבורם אל מרחבי הפנים".

 

 

 

צמד המתכננים בחר לחפות את כל החלל הראשי, ששטחו כ-75 מ"ר וכולל את מבואת הכניסה, המטבח, פינת האוכל והסלון, באריחי ענק במידות 1.2/3.2 מ"ר של המותג האיטלקי LAMINAM, מוטיב שאפשר אחידות מרחבית. בנוסף בחרו ברצפת פרקט פראי מעץ אלון מבוקע צרפתי, המייצרת איזון מנוגד אך הרמוני. לדברי כתר, "הבחירה בעץ על הרצפה ולוחות ה-LAMINAM על הקירות, אפשרה לנו להכניס למרחב חמימות וטקסטורה מעניינת, רב גונית ומאידך מאוזנת. פלטת הגוונים הכהים המונוכרומטיים מהווה קונטרסט מדוד לפרקט הפראי".
הבית נדרש להיות ייצוגי מאחר ושני בני הזוג מקבלים קהל. אל האגף הפרטי מוביל מסדרון אלגנטי ומרשים עטוף כולו בלוחות LAMINAM מדוקקים וגדולים העוטפים, פרט לקירות, גם את הארונות, הדלתות והמערכות השונות בהן מערכת המיזוג, התקשורת ומערכות הבית החכם. "משטחים אלו נשזרו כחוט השני ביצירה העיצובית לכן בחרנו לחפות איתם גם את המטבח, משטחי העבודה וחלק מהריהוט בבית. זהות החומרים הברורה עוזרת לבסס קו הרמוני והמשכי והופכים את היצירה לשלמה", מוסיף האדריכל.

 

 

החדרים הפרטיים המוצנעים מבעד לדלתות הינם שתי סוויטות מוארות ומרווחות, האחת לבני הזוג והשנייה סוויטה עבור אורחים וכמובן הנכדים שמרבים לבקר. ניכר כי צוות המתכננים עמל רבות על מנת לייצר תחושת שייכות וזהות, בפרט בחלל זה. כך למשל תוכנן עבורם ארון ספרים גדול בו מגרות צעצועים רבות כך שלכל נכד מתאפשרת תחושת השייכות שלו בבית הסבים- פינה אישית שמאפשרת לו לבוא לידי ביטוי. זאת ועוד, בחרו המתכננים לשלב טלוויזיה גדולה מצוידת במערכת סטרימר כך שלכל נכד ממתינים התכנים האישיים שלו.

 

 

שימת הלב לפרטים, קטנים כגדולים, ממשיכה גם בגזרת התאורה: "תכנון תאורה הינו אחד השלבים שאנו הכי אוהבים ליצור בבתים", מסביר כתר. "חצי ממשך שהייתנו בבית אנו נמצאים תחת תאורה מלאכותית לכן תכנונה הוא מפתח להצלחה או לכישלון הפרויקט. שילוב ובחירת תאורה בין שלל וריאציות מצריכה מחשבה על הקו העיצובי שכן מעבר להיותה פונקציונלית עליה לשרת בהרמוניה גם את תפיסת העיצוב והסגנון הנבחר. זאת ועוד, יש לתת דגש נרחב לשימושיות ולחשב מראש מה השימוש שיהיה לכל סוג של תאורה בבית, מה יהיה אופן ההארה, צורת ההארה, גוון האור ויכולת השליטה של בני הבית".

 

 

"יחד עם יועץ תאורה בכיר של גלריית התאורה GLOW, שם רכשנו את התאורה, בנינו קונספט הארה ויצרנו כיווני אור שונים ואיזון מדויק בין אור טבעי ומלאכותי היוצר הדגשים שונים של אור וחוויית תאורה מתמשכת. בתוך כך, תכננה הנמכת תקרה מינימלית שאפשרה לנו להטמיע מבעדה מערכות רבות ובפרט תאורה שיוצרת אפקט של WOW במרחב".

 

Laminam משטחים וחיפויים

 

מרפסת הגן מחוברת אל כל חלקי הדירה והורכבה כזיכרון של ביתם הקודם של בני הזוג. היא עתירה בצמחיה ושולבו בה מערכות טכנולוגיות המאפשרות לדיירים להנות מגן קסום שמצריך טיפול מינימלי. "הקשר בין פנים לחוץ בדירות גג הינו בלתי אמצעי: תכנון הפנים חייב לשקף את החוץ ולהפך", מסביר כתר. "האיזון הנדרש הוא נקודת המפגש של הנפש, ובמידה והסנכרון בין שתי הזירות מדויק ונכון הוא יכול וצריך להוות סימפוניה לעיניים האנושיות. לצד הגינון המרשים יצרנו עבורם גינת תבלינים הקשורה ישירות למטבח, שהפכה לגינת ירק אשר ממנה קוטפים בעלי הבית לעת ערב את ירקות הגן ועשבי התיבול לכדי ארוחה רעננה וטרייה".

תכנון ועיצוב: מיקי כתר ומרב ברמן אדריכלות ועיצוב פנים.
מיקום: אזור השרון
שטח: 180 מ"ר+ 180 מ"ר מרפסת גן
הלקוחות: זוג בראשית שנות ה-60 לחייהם.
משטחים וחיפויים: LAMINAM
תאורה: גלריית GLOW
צילום: אלעד גונן

 

 

 

 

גלריה GLOW תאורה