כולנו שואפים לגור בבית שעונה במדויק (ממש לפרטי פרטים) על הטעם, הצרכים והחלומות שלנו- כך גם זוג מצליחנים בעלי חברת הייטק מצליחה להם שני ילדים קטנים. הם פנו לאדריכלית עדי ארונוב שהפליאה לייצר עבורם בדיוק את שביקשו: סביבת מגורים חווייתית ומפנקת בקו אלגנטי ונקי. אבל, במקרה הזה יש טוויסט בעלילה.

עולם ההייטק ידוע כקשוח ותובעני, על אחת כמה וכמה כשמדובר במנהלי חברות שעושים לילות כימים כדי להזניק את הפיתוחים קדימה; כך גם במקרה של שני בני הזוג, בעלי הדירה שלפנינו. שניהם בעלי חברת הייטק משגשגת שעושה חיל בארץ ובחו”ל. טרם המעבר לדירה החדשה הם ושני ילדיהם הצעירים גרו בשכונה מטופחת ונעימה, בה החליטו לחפש גם את דירתם הבאה.

 

צילומים: עמית גרון

 

“השכונה נהדרת, בתי הספר של הילדים מעולים ועדיין הם התקשו למצוא נכס חדש שיקלע לצרכיהם וטעמם. הם מצאו דירת פנטהאוז נהדרת לה מאפיינים נפלאים, בבניין כבן 10 שבאופן טבעי התיישנה עם השנים. הם פנו אלי ולשלושתנו היה ברור שנדרש לבצע בה יותר ממתיחת פנים על מנת להפוך אותה לבית חלומותיהם”, כך לדברי האדריכלית עדי ארונוב שאחראית על תכנון ועיצוב הפרויקט.

 

 

“כבר בפגישה הראשונה שלנו בדירה אפשר היה לראות בבירור שברגע שנקלף את השכבות נוכל לייצר בה את אפקט ה-WOW. מרחבי הדירה, שממוקמת בקומה האחרונה, נשקף נוף מרשים ביותר, חלקו אורבני וחלקו פתוח לעבר מרחבים. אחת ההחלטות החשובות שקיבלנו בפרויקט הזה היתה להשתמש בכמה שפחות קירות בנויים אותם מחליפות יחידות נגרות פונקציונליות ומחיצות אלומיניום וזכוכית. בשימוש באלה יש הרבה יתרונות; ראשית, חיסכון של שטח יקר והפיכת המרחב לפתוח, מואר ואוורירי. שנית, יחידות הנגרות מוסיפות שטח רב של אחסון סמוי”.

 

 

ניכר כי ארונוב השכילה לייצר סביבת מגורים מפנקת, אלגנטית ויוקרתית כיאה, לשני אנשי מקצוע עסוקים שעובדים קשה ובנוסף מרבים לארח אנשי עסקים, משקיעים ואנשי הייטק בביתם. “הדירה מפנקת ותפורה למידותיהם, הם עובדים קשה ובתום יום רווי אתגרים ומשימות הם צריכים את השקט במבצר שלהם. מאידך, חשוב היה להם שהבית יהיה ייצוגי ויאובזר ברמה הגבוהה ביותר. כל פרט תוכנן בקפידה וממיטב החומרים. ברחבי הדירה שולבו מערכות מתקדמות כמו סראונד וחשמל חכם והאווירה שמתקבלת היא קוסמופוליטית ומכובדת- מעין שילוב בין בית חם ועוטף לבית מלון יוקרתי”.

 

 

 

עם פתיחת דלת הכניסה נחשפים הבאים לפינת האוכל ומיד אחריה לנוף הנגלה מבעד למרפסת אינטימית. מימין הסלון ומיד אחריו מרפסת ענקית שהודות לשטחה, ולהשקעה הרבה בה, נראית ממש כמו גינה בבית פרטי: “הדירה הזאת טופלה מהמסד ועד הטפחות- ביטלנו את מרבית קירות הפנים, את הפתחים הישנים החלפנו במערכות אלומיניום מודרניות מדוקקות, האריחים הישנים הוחלפו ועוד”, משחזרת האדריכלית. “את חדר המשפחה החלטנו לעטוף במערכת אלומיניום ייחודית של מותג המתמחה במחיצות אקוסטיות לחללי עבודה ומשרדים, כך יצרנו חלל מרווח ומואר שמאפשר אינטראקציה בינו לבין יתרת החלל הציבורים אך במקביל שקט לחלוטין. הכנסתי בחלל הזה צבע והומור, כיאה לאזור שמשרת בעיקר את הילדים. מכיוון שמרבית החדר עטוף זכוכית, הצבעוניות העזה משתלבת בזו המונוכרומטית שבאגף הציבורי ויוצרת עניין”.

 

 

 

 

“בכדי לייצר הפרדה אופטימלית בין הציבורי לפרטי השתמשתי בשני סוגי ריצופים: החלל הציבורי רוצף באריחי גרניט פורצלן מדוקקים, גדולים במיוחד, שהונחו על גבי הריצוף הקיים ומייצרים מראה המשכי. החל מהמסדרון, המוביל לאגף החדרים, השתמשתי ברצפת פרקט, כך ברור לכולם היכן עובר הגבול בין חלל האירוח לאזור האינטימי הפרטי. באזור זה ממוקם גם חדר העבודה המשותף של בני הזוג; תכננתי עבורם שולחן עבודה גדול ומשותף על מנת שיוכלו לנהל את החברות, אחד לצד השני, במקביל”.

 

 

עיצוב הדירה מושתת על קווים נקיים, צבעוניות מונוכרומטית ושימוש בחומרים איכותיים במיוחד שמחד שומרים על מראה נקי והרמוני ומאידך הופכים את המרחב הזה לייחודי ועשיר: “לצד החומרים המודרניים שילבנו הרבה עץ. כך למשל בפינת האוכל שמורכבת מפלטת עץ מרשימה המונחת על גבי רגלי מתכת. בשילוב הכיסאות הקלילים פינת האוכל הזה מצליחה להראות מרשימה ובמקביל נותנת מקום של כבוד לנוף. הסלון תוכנן כמוקד אלגנטי ותרבותי; שילבנו בו מערכות מתקדמות כמו סאונד ומיזוג, בצורה נסתרת, בתוך יחידות הנגרות. כך ייתרנו את הצורך בהנמכות תקרה ושמרנו על המראה הנקי. במרכז החלל ספת קטיפה מאחוריה ספרייה שתוכננה מחיתוכי לייזר של פלדה בקומפוזיציה א-סימטרית. בתוכה שילבנו הרבה מאוד ספרים; בעלת הבית קוראת המון ובתכנון נתנו מענה לתחביב הזה. זהו בדיוק האזור לשבת, להנות מספר טוב, ולהירגע למראות הגינה המטופחת שנשקפת מבחוץ. באותו עניין, המרפסת תוכננה כמעין תמונת מראה לסלון; גם בה הצבנו ספה מעוצבת דומה בצורתה לזאת שבסלון, והיא מסייעת לשמר את הקשר הרעיוני, הכמעט בלתי אמצעי, בין שתי הזירות”.

 

 

 

 

אלמנט ייחודי נוסף בדירה היא יחידת הנגרות שמתחילה כבר מהכניסה אליה עד לקצה הפנימי של המטבח. ארונוב יצרה רהיט שמשרת פונקציות רבות וכדי ליצור עניין ולשבור את רצף המאסה האטומה שילבה בין כמה חומרים: “באזור הכניסה השתמשתי בעץ אגוז, שם הרהיט משמש את הבאים. זהו המקום לאחסון פריטים כמו מטריות ומעילים רגע אחרי שנכנסים פנימה. בהמשך, היחידה הזאת הופכת לרהיט שמשמש את פינת האוכל; שם מאוחסנים כלי האוכל וכיוב’. בציר המטבח הופכת היחידה לציר גבוהים עם שפע מקומות אחסון וכמובן מקום ייעודי למקרר ולתנורים. בציר המקשר בין פינת האוכל למטבח יצרתי קוביית נגרות נוספת, שאינה מגיעה עד התקרה. בחלקה הפונה לפינת האוכל היא משרתת את החלל הציבורי, שם גם יצרתי נישה צרה ואופקית לכלים נאים ומעברה השני היא מתפקדת כארון אחסון לספרים ולצעצועים של הילדים”.

 

 

 

המטבח ספק נסתר ספק גלוי לאגף הציבורי: “חשוב היה לנו לשמור על קשר בינו לבין החלל הפתוח, ובד בבד לשמור על ממד של פרטיות. כך בני המשפחה יכולים להשתמש במטבח באופן פעיל ועדיין החלל הציבורי נותר מסודר ונקי. בחרתי לשלב בחלל הזה חומרים ששומרים על קונספט הצבעוניות המונוכרומטית ובמקביל יוצרים עושר ויזואלי ועניין. במרכז החלל אי רחב ידיים באורך של 4.5 מטרים, שבקצהו הפונה לכיוון פינת האוכל שילבנו כיסאות בר שפונים לכיוון הגינה והנוף. בעוד שחזיתות המטבח הגבוהות נצבעו בתנור בגוון אפור מטאלי, אלה הנמוכות נצבעו בלבן וחזית האי חופתה פורניר עץ אגוז מסורק. בחזית הנמוכה הניצבת לחזית הגבוהים פערנו פתח , במרכזו מסך טלוויזיה, מחופה משטח דקטון בהיר, עמו השתמשנו גם לחיפוי משטח העבודה. האי חופה גם הוא דקטון, הפעם בגוון כהה יותר. כל אלה סייעו לנו לייצר עושר מונוכרומטי- אלמנטים באותה סקלת צבעים שמייצרים גיוון ומעניקים למטבח הזה מראה ייחודי”.

 

 

 

המרפסת היא גולת הכותרת דירה וכמו הפנים גם היא שופצה מהיסוד. ארונוב תכננה בה משטח דק גדול, מדשאה עבור הבן הצעיר חובב הכדורגל, קמין, מטבח חוץ מאובזר ופינות אוכל וישיבה. “שילבנו בהיקפה עצים גדולים ומרשימים באזורים אסטרטגיים, היכן שמבצבצים בניינים וכך נשמרת האינטימיות. עם השנים התפרחת שלהם תסתיר לחלוטין את המבנים שמסביב. באזורים הפתוחים נשתלו שיחים, כך נשמרים מבטים אופטימליים לעבר המרחבים”.

 

 

 

חדרי הילדים עוצבו בהתאם לצרכיהם וטעמם תוך מחשבה שיישארו רלוונטיים גם שנים קדימה. במאסטר ההורים תכננה ארונוב ארון קיר גדול מאוד לו שתי דלתות הזזה צבועות בתנור בלבן. מול המיטה תכננה ארון נוסף בו מסך טלוויזיה מדוקק טמון בחזית הרהיט. החדר אובזר למשעי והקיר האחורי נצבע בגוון חום בטקסטורה חולית שמעניק תחושת חופשה מרגיעה.

 

 

חדר הרחצה הכללי, שיועד לילדים, עוצב גם הוא במראה הרמוני ונקי כך שיתאים גם לאורחים ולמכובדים. ארונוב השתמשה בצבעוניות בהירה, יצרה מקלחון גדול ומערכת אחסון נסתרת, שם ממוקמים מכונת הכביסה והמייבש, לה דלת אקורדיאון שנפתחת ונסגרת בקלות על פי צורך. את ארון האמבט יצרה מעץ אלון שמוסיף חמימות.

 

 

ובכן, חיכיתם לטוויסט בעלילה והנה הוא מגיע. חודשיים אחרי שעברה המשפחה הצעירה לדירה קיבלה ארונוב טלפון מבני הזוג: “הם גרו בדירה, הכל היה נהדר, אך במקביל למעבר הם קיבלו הצעה לפתוח שלוחה של חברתם באחת מבירות אירופה. הם הבינו מיד עד כמה התקופה הזאת תהיה אינטנסיבית ולא תאפשר להם להמשיך לחיות פה במקביל. הם סברו שתהליך המכירה ייקח זמן אך תוך פחות משבוע הגיע המתווך עם זוג בוגר שהבין מהר מאוד שהדירה, ממש כפי שהיא, מתאימה עבורם כמו כפפה ליד. לימים נוצר קשר חם ביני לבין הרוכשים החדשים. הם סיפרו לי שחיפשו דירה מתאימה ומפנקת זמן רב באזור ולא מצאו. את הדירה הם רכשו, כולל הריהוט שבה, ונדרשו מעט מאוד התאמות שגם עליהן אני אחראית”.

 

 

“אני כבר לא מעט שנים בתחום ומודה שהופתעתי איך דירה, שתוכננה לפרטי פרטים עבור משפחה צעירה עם ילדים קטנים, מתאימה לריינג’ רחב של קהלים. כנראה שאם התכנון נכון וטוב ולאורך התהליך מקפידים לתכנן כל פרט בקפידה ולהשתמש במיטב החומרים התוצר המוגמר יוכל להתאים בקלות יחסית לטווח רחב של אנשים”.

היכן: אחת מערי המרכז
עבור: עבור זוג ושני ילדים
שטח: 160 מ”ר+ 160 מ”ר מרפסת
צילום: עמית גרון

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
עיצוב פנים
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
  בתוך כך האדריכל בועז שניר שהיה אמון על האדריכלות, עיצוב הפנים והתכנון, ביצע
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
עיצוב פנים
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
  מעצם היותן, רובן ככולן של המשפחות מתפקדות כמערכת דינמית שמשתנה באופן תדיר –
דבר נציבות הסחר האיטלקית
עיצוב פנים
דבר נציבות הסחר האיטלקית
    קוראים/ות, אדריכלים/ות ומעצבים/ות יקרים/ות, לאור החברות העמוקה והמתמשכת בין איטליה וישראל, אני

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*