אולם התצוגה ומשרדי ההנהלה והתכנון של מפעל נגריית בונסאי, תוכננו בשטח של כ-650 מ"ר בקומה שנייה במבנה המפעל החדש באזה"ת ציפורית, המשקיף על נוף הר תורען בגליל התחתון

המדרגות בכניסה תוכננו בפשטות כשלד פלדה חזרתי מרחף ואוורירי ומדרכי עץ המאפשרים לעובר בהם לחבר במבט את כל חלקי הפאזל האנושי והמקצועי של בונסאי, מאולם היצור וחדר האוכל דרך אולם התצוגה והמשרדים ועד לגג הפתוח המשקיף אל הנוף.

 

חלל העבודה ותצוגה של הנגרייה שואב את מראהו וזהותו מאופיה. חלל התצוגה פתוח לנוף, מטשטש גבולות בין אולם היצור לפונקציות התצוגה והתכנון, בין הנוף המרהיב שברקע לבין אולם התצוגה, באמצעות "חלון סרט" לכל אורכו של אולם התצוגה והמשרדים, שמייצר מבט פנורמי מרהיב אל הנוף. האולם תוכנן כולו כחלל דירת לופט המכילה פינת אוכל, סלון, מטבח וחדר עבודה המצויים בחלל אחד פתוח וחשוף מערכות וחומרים כגון: בטון חשוף, ברזל שחור, עץ אלון טבעי, זכוכית ועוד. החיבור לאזור הקבלה והמשרדים, פתוח ללא מחיצות ודלתות, מגביר את תחושת הביתיות והשיתוף המאפיינים את החברה.
המדרגות בכניסה תוכננו בפשטות כשלד פלדה חזרתי מרחף ואוורירי ומדרכי עץ המאפשרים לעובר בהם לחבר במבט את כל חלקי הפאזל האנושי והמקצועי של בונסאי, מאולם היצור וחדר האוכל דרך אולם התצוגה והמשרדים ועד לגג הפתוח המשקיף אל הנוף. דלפק המזכירות – עשוי כפאזל/פסיפס צבעוני מכלל סוגי העץ והצבעים השונים המשמשים ליצירת הריהוט בנגריה.
הדלפק רומז גם על הפסיפס האנושי ועל עצם תהליך ההרכבה והעיבוד שבבסיס עבודת הנגריה.  מחיצות המשרדים – רובן שקופות במערכת גלאס ליין בגוון שחור להגברת התקשורת. חלקן הקטן אטומות לשמירה על פרטיות ורקע לאומנות המקורית שמשולבת לאורך כל החללים. גופי התאורה המרכזיים תוכננו במיוחד על-ידי מעצב התאורה אריאל צוקרמן. בחלל המדרגות גופי תאורה סרוגים בצבעיים שונים, המוסיפים רכות וכאילו סורגים את החלל כולו למקשה אחת.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
תרנגול של כפרות וכדור פורח: סיפורה של ברכת השנה טובה
עיצוב פנים
תרנגול של כפרות וכדור פורח: סיפורה של ברכת השנה טובה
  לפני 120 שנה, צצו כרטיסי ברכה לשנה טובה שיש בהם אלמנטים מסורתיים רוויים
מודולרי, קומפקטי, פשוט, זול, בר קיימא ועם חיבור לטבע ולנוף
עיצוב פנים
מודולרי, קומפקטי, פשוט, זול, בר קיימא ועם חיבור לטבע ולנוף
  בלב Porto Alegre, Brazil, יצרו ב־Doblle Arquitetura בית מודולרי מינימליסטי שנועד להשתלב כמעט
בית האבן השווייצרי שמשתלב עם הסלעים בתוך הנוף
עיצוב פנים
בית האבן השווייצרי שמשתלב עם הסלעים בתוך הנוף
  House WI, שתוכנן על ידי Wespi de Meuron Romeo, ממוקם ב־Ascona שבשווייץ ומבוסס

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.