אולם התצוגה ומשרדי ההנהלה והתכנון של מפעל נגריית בונסאי, תוכננו בשטח של כ-650 מ"ר בקומה שנייה במבנה המפעל החדש באזה"ת ציפורית, המשקיף על נוף הר תורען בגליל התחתון

המדרגות בכניסה תוכננו בפשטות כשלד פלדה חזרתי מרחף ואוורירי ומדרכי עץ המאפשרים לעובר בהם לחבר במבט את כל חלקי הפאזל האנושי והמקצועי של בונסאי, מאולם היצור וחדר האוכל דרך אולם התצוגה והמשרדים ועד לגג הפתוח המשקיף אל הנוף.

 

חלל העבודה ותצוגה של הנגרייה שואב את מראהו וזהותו מאופיה. חלל התצוגה פתוח לנוף, מטשטש גבולות בין אולם היצור לפונקציות התצוגה והתכנון, בין הנוף המרהיב שברקע לבין אולם התצוגה, באמצעות "חלון סרט" לכל אורכו של אולם התצוגה והמשרדים, שמייצר מבט פנורמי מרהיב אל הנוף. האולם תוכנן כולו כחלל דירת לופט המכילה פינת אוכל, סלון, מטבח וחדר עבודה המצויים בחלל אחד פתוח וחשוף מערכות וחומרים כגון: בטון חשוף, ברזל שחור, עץ אלון טבעי, זכוכית ועוד. החיבור לאזור הקבלה והמשרדים, פתוח ללא מחיצות ודלתות, מגביר את תחושת הביתיות והשיתוף המאפיינים את החברה.
המדרגות בכניסה תוכננו בפשטות כשלד פלדה חזרתי מרחף ואוורירי ומדרכי עץ המאפשרים לעובר בהם לחבר במבט את כל חלקי הפאזל האנושי והמקצועי של בונסאי, מאולם היצור וחדר האוכל דרך אולם התצוגה והמשרדים ועד לגג הפתוח המשקיף אל הנוף. דלפק המזכירות – עשוי כפאזל/פסיפס צבעוני מכלל סוגי העץ והצבעים השונים המשמשים ליצירת הריהוט בנגריה.
הדלפק רומז גם על הפסיפס האנושי ועל עצם תהליך ההרכבה והעיבוד שבבסיס עבודת הנגריה.  מחיצות המשרדים – רובן שקופות במערכת גלאס ליין בגוון שחור להגברת התקשורת. חלקן הקטן אטומות לשמירה על פרטיות ורקע לאומנות המקורית שמשולבת לאורך כל החללים. גופי התאורה המרכזיים תוכננו במיוחד על-ידי מעצב התאורה אריאל צוקרמן. בחלל המדרגות גופי תאורה סרוגים בצבעיים שונים, המוסיפים רכות וכאילו סורגים את החלל כולו למקשה אחת.