קשה להתעלם מנופי הים התיכון הנשקפים מבעד לחלונות הויטרינה בדירה התל-אביבית, שתכננו ועיצבו האדריכליות שרה ונירית פרנקל. הצצה לדירה מקומית, בעיצוב שלא היה מבייש את הדירות היפות ביותר מעבר לים.

 

הדירה התל אביבית שייכת לזוג ושני ילדיהם המתבגרים. שטחה 130 מ"ר ועוד 20 מ"ר מרפסת, צופה לים, אולם יחד עם זאת היא בעלת כיוון אוויר אחד בלבד – מה שמשפיע על האור הטבעי שזורם לדירה וכאן האתגר הגדול של האדריכליות. אתגר נוסף היה תכנון הפנים. בעוד הבן נהנה מחדר מרווח, הבת "נהנתה" מחדר קטן וללא חלונות, החזית המערבית לא נוצלה כראוי והנוף המשגע לא התגלה בשלמותו. נעשתה חלוקה מחדש של החללים, תוך כדי הוספת חדר עבודה עם קירות זכוכית שמאפשרות לאור הטבעי להאיר את החלל. כדי למקסם את התצפית לים, הן שינו את כיווני האוויר, לצד הוספת שטחי אחסון רבים וכן חדר רחצה לכל אחד מהילדים.

 

 

הקו העיצובי המנחה, היה בית נופש יוקרתי עם שיק צרפתי. לצורך כך נבחר לעשות שימוש בגווני לבן, שמאירים ומאווררים את הבית, לצד נגיעות שחורות של עיצוב תעשייתי .
גוונים שונים של לבן הם השולטים בחללים, הם לא רק גורמים להם להראות גדולי מימדים יותר מכפי שהם אלא גם מאירים אותם ומשווים להם מראה אוורירי. את הלבן שידכו האדריכליות עם נגיעות מתועשות של ברזל שחור בספרייה, בחדר העבודה ובחדר הרחצה של ההורים.