האדריכלים Espacio 18 Arquitectura תכננו את בית הנופש הזה Casa Tobi, בהשראת צורותו הגחמנית של סרטן. הבית שנבנה בלב הטבע, על מדרון, מציע את השקיעות היפות ביותר בחוף Oaxaca, מקסיקו ומספק חוויה חושית עם נוף לאוקיינוס השקט ולהרים.
האדריכלים מעידים שהבית תוכנן ב"אדריכלות של עקרונות פשוטים". הכניסה הראשית ממוקמת בקומה העליונה, שם מרפסת ובריכת השתקפות מקבלות את פני המבקרים בגובה השביל המוביל אליה.
בירידה מהטרסה, השביל הופך למעבר, כמו של מערה, המוביל אותנו אל המקלט. בסוף שביל זה נפתח האזור החברתי: לפתע נחשף חלל גדול בגובה כפול והמרחבים הפתוחים ממסגרים נופים מרשימים של הגבעות והים. בקומה זו נמצאים חדר העבודה, המטבח, חדר האוכל, הסלון והבריכה, חללים שנועדו לעודד התרועעות והנאה מהסביבה.
הפרויקט ממשיך בירידה במדרון האתר, תוך שילוב מדורג עם הטופוגרפיה תוך הבטחת הקשר הברור ביותר עם הנוף. חדרי השינה ממוקמים בקומה הנמוכה ביותר.
"גווני האדמה שבחרנו הם בהשראת צבעי השקיעה החמים וגם שריון הסרטן, שילוב חזותי עם הצחיחות של אזור פוארטו אסקונדידו", ממשיכים המעצבים.
צילום: César Bejar